![]() |
1 Eklenti(ler)
Mor renk tomurcuk geliyor.
|
1 Eklenti(ler)
menekşem
|
1 Eklenti(ler)
sonunda menekşem açtıı:)acaba menekşemin cinsini bilebilecek olan varmı?
|
1 Eklenti(ler)
menekşe
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba... İki yapraktan yetişen menekşe ailemi göstermek istiyorum. İki yapraktan oniki kök menekşem oldu. İkisini hediye ettim. Yapraklardan birisi yavruları aldıktan sonra çürüdü. Diğerini yine diktim. Resimdeki yavrulu yaprak ikinci yavruları veriyor.
Sonunda açtı çiçeğini de gördüm şeker pembe . Şimdi hediye edip biraz sayıyı azaltmaya çalışıyorum. |
4 Eklenti(ler)
1Eklenti 283068
afrika menekselerim Eklenti 283069 buda beyaz güzelim Eklenti 283070, bu hepsindende güzel, yapraktan cok cicegi var Eklenti 283071 buda mavisim,hepsini cok seviyorum |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Rana, menekşeniz çok güzel. Çok kolay üreyen ve bol yavru veren bir türdür. Geçen gün aldığım pembe rococonun çiçekleri daha farklı, gül gibi katmerli. Acaba ilk açışında gül gibi olup sonraki açışlarında normale mi dönüyor merak ettim. Bunların çiçeği de diğerlerinden biraz küçük oluyor. Bu yeni aldığım.
|
Aslında şişen tabletin nasıl kullanıldığını soracaktım, çiçeği görünce unuttum. Yaprak dikimi nasıl yapılmalı ve sonrasında sulama rejimi normal toprak gibi mi olmalı v.s.?
|
Merhabalar..
Saksı değiştirmede ki sorunu ben de yaşadım. :( Mevsimidir diye üç menekşemin saksısını değiştirdim Mart başında ve üçü de tek tek çiçek döktü. Yapraklar kararmaya başladı. Koparttıkça daha da karardı. Şimdi kuş gibi kaldılar ve hiç çiçek yok. Çok üzgünüm. :( |
Alıntı:
Birinde yapraklar kökün üç farklı yerinde oluşmuş. Zamanı geldiğinde ayırmam gerekecek... O gün geldiğinde yine sizlerin deneyimlerine başvuracağım... :) Sevgiler... |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu mesajımdaki menekşemi ayırdım ve sera sız pencere kenarında bakımlarına devam ettim. İşte son durum..:D:p:D:p 3. resimdeki çiçeksiz olsa da tomurcukları var ve hızla büyütüyor. Hiçbirini kaybetmedim. Anne kök ise çok değerli bir akrabamda..:cool: |
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Şişen tabletlerin içeriği farklı olabiliyor, menekşe için uygun olanını yani sfagnum torfundan üretilen tabletleri bulmak lazım. Yurtdışından bu tabletlerden getirmiştim ancak başarılı bir şekilde kullanamadım. Bolca ıslatıp şişmesini sağladıktan sonra dikim yapıyorsun. Sulama düzeni farklı değil, nemli kalmasını sağlıyorsun. Sevgili İlknur Aşık aynı tabletlerde çok başarılı oldu. |
Sevgili maki, ilgine çok teşekkür ediyorum.
Sphagnum torfu ve vermikülit siparişi verdiğimde, deneme amaçlı şişen tablet te istemiştim. Ortasında yaprak sapı duracak kadar yüzeysel bir çukurluk var. Özel yapraklarda denemeyi düşünüyordum ama tereddüt ettim. 1-2 sıradan yaprakta deneyeyim, diğer üretim şekilleri ile kıyaslarım olmazsa... |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Komşumun yaşlı menekşesini gençleştirmek için alıp kökünü kestim yeni kökleri artınca dikeceğim. Onun da yaprak yapısı aynı, renginin beyaz olduğunu söyledi. Bu tip menekşenin adının rococo olduğunu bilmiyordum. Benim de üç renk rococom olmuş olacak |
Menekşelerim
4 Eklenti(ler)
Toprağını sphagnum torfu ile değiştirdiğim, gelişmekte olan yavru menekşelerim.
Bu yıl ilk kez açan menekşelerim . |
Sevgili Sema62,
Ellerinize sağlık, ne büyük mutluluktur yavruların çiçeğini görmek:) Bir şey soracağım; son resimde arkada görünen mor menekşenin ismi nedir? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
orkun bey çiçek rengi sonradan değişebilir mi ki?çok ilginç..bende dün bol çiçekli beyaz bi menekşe aldım aydın kipadan:)bir çeşitim daha oldu..bir ara fotografını eklerim...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Menekşeyi sevdim
|
Nerede paylaşacağımı bilemediğim için buraya yazıyorum;
Haşereler bahçenizi veya saksı bitkilerinizi mahvediyor mu? Bahçeniz için bir aluminyum tabağa (ya da aluminyum folyoya) hıyar dilimlerini koyup, ortada bir yere yerleştirin. Saksılarınıza ise birkaç dilimi toprağın üzerine yine aluminyum tabak veya folyo ile yerleştirin. Bütün mevsim haşerelerden kurtulacaksınız. Hıyardaki kimyasallar aluminyum ile etkileşerek insanların algılayamadığı ama haşereleri deli eden bir koku yayar ve onların ortadan kaybolmalarına neden olur. |
Sevgili arzu hıyarları folyo ile saracak mıyız yoksa tabağa koyar gibi üzerini açıkta mı bırakacağız ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kipaya artık eskisi gibi bol menekşe gelmiyor :( |
Bu menekşemin tekrar açmasını bekliyorum çift renk...
1 Eklenti(ler)
|
Aynı kökte çift renk...
1 Eklenti(ler)
|
Sayın Zoroğlu,
Benimde böyle bir çalışmam var. Sabırsızlıkla büyümesini ve çiçek açmasını bekliyorum.İnşallah sizde tekrar çiçeklerini görürsünüz menekşenizin. Güle, güle büyütün. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025