![]() |
4 Eklenti(ler)
İncili zephirim açtı. Bu güzelliği sizlerle paylaşmak istedim:)
|
3 Eklenti(ler)
Bu da kızlarımın odasından el koyarak aldığım raf. Artık yavru menekşelerime hizmet ediyor:)
|
Ellerine sağlık ablacım çok güzel olmuş.Rafta senin dediğin gibi daha iyi şeylere hizmet ediyor.:D
|
Alıntı:
|
Cumhur bey, sizden bunu duymak beni çok mutlu etti:))) Deli değil zır deli de olabilir:))
|
Ellerine sağlık Sevgili Katmer...Maşallah incili zefir müthiş görünüyor,simli simli gelin kız gibi.Ben de şeffaf olan olmayan bütün kapaklı kutulara sera yapacağım yavrular için.Hiç olmazsa havalar da serinledi ya neredeyse 10-15 gün su istemez.
|
Sevgili fahriyee, teşekkür ediyorum. Bu ikinci seferi ve daha katlı açtı. Sera yapma sevdasından, mutfaktaki saklama kaplarım yer değiştirdi. Artık kendime dur demeliyim diye düşünüyorum.
|
Katmercim, canım çok güzel raf ve minişler, güle güle buyut :D
Şimdilik baya geç oldu, bir sonraki konu ''bol çiçekli menekşeler'' :D Arkadaşlar, belki de farklı konular ilgili bilgi istyorsanız, yazın, mutlaka cevap vermeye çalışırım... |
Alıntı:
|
pek güzeller.allah nazardan saklasın.
|
Arkadaşlar,
Buradaki uzmanlar çiçeklenme hakkında biraz bilgi verirse bende çok mutlu olacağım. İlk aldığımda çiçeklenme çoktu. Sonra nedense azaldı. Yapraklar çoklaştı. |
Selamlar.Yavru menekşeler ne zaman açar peki?
|
Sevgili mer.cann yavru menekşelerin çiçeklenmesi saksının büyük ya da küçük olması,bulunduğu ortamın güneş ışığı alıp almaması gibi etkenlere bağlı olarak değişir.
|
Alıntı:
sayın Katmer, Ne olur doğru söyleyin. O rafı günde kaç kez ziyaret ediyorsunuz? 20-30. Fakat eminim ki çok harika bir duygudur. Dere kenarına birkaç iğde dikmiştim. Her gün durumunu kontrol ediyorum. Yağmur çamur demeden. |
Katmer ablacığım, umarım raflardaki o güzeller de büyür kocaman olurlar ve çook çok güzel çiçekleri olur.
|
Alıntı:
|
Katmercim,
Ellerine sağlık yaratıcı ruhun konuşmuş raf pek bi güzel olmuş ee tabi bu arada katmerli kıvırcık rengarenk menekşelere yorum yapasım pek gelmedi:DÇatttt::D:D |
Sevgili Mirbe,sizde bardak menekşeleri konuşturmuşunuz,maşallah ne deyim:)
|
selam.
havalar hızla soğuyor şimdi cicek odasını ısıtmak ğibi niyetim yok zaten ğecen yıllardada ısıtmazdım menekşeler ısıya ne kadar tölerans ğösterebilir en düşük soğukluk kac olmalı . birde su ihtiyacı nasıl olmalı kışın . malüm gecen hafta 2 menekşemi kaybettim suyuda kestim |
Sicakligin 15 derecenin altina dusmemesi gerekiyor. Fitilli sulamaya gecin, ne kadar sulayacaginizi dusunmeyin.
|
5 Eklenti(ler)
buyazın kavurucu sıcağından kurtulan menekşelerim nihayet açmaya başladılar
Eklenti 175261 Ancak ebruli olanda tuhaf bir oluşum dikkatimi çekti, adeta çiçek içinde yeni bir çiçek açmak üzere, baksanıza çiçeğin içindeki şu tomurcuğa.. Eklenti 175262 Eklenti 175263 aynı durum-fotoğraf çok net olmasa da- işyerimdeki pembe menekşede de mevcut, Eklenti 175264 Eklenti 175265 sebebi nedir acaba? merak ediyorum acaba bu tomurcuklar da açmayı başabilirler mi? |
Sevgili rain man ellerinize sağlık menekşeleriniz coşmuş maşallah.Bende de olmuştu çiçek içi tomurcuk ama açmadan solmuştu,sebebini ben de merak etmiştim.
|
Alıntı:
|
Sevgili rain man, ç0ok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık. Aynı oluşum benim menekşelerimde de gerçekleşmişti. Açmayı başardılar. Sizinkiler de açarlar gibi geliyor.
Sevgili fahriyee, eklemez olur muyum hiç? Diğerleri de goncalı. En güzel hallerini sizlerle paylaşacağım. Yanlız, annenizi düşününce çok güldüm. Umarım fazla misafir gelirse ortada kalmaz:)) O zaman kaçacak yer ararsınız;) |
Fahriye abla sana tavsiyem annen farkedip zor durumda kalmadan sen 2 kutu çay bardağı alıp çaktırmadan koy geri yerine.Yoksa ortalık karışabilir menekşe için bardak mı aşırılır diye.:D:D
|
Menekşeler bol çiçek olsun
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
teşekkür ederim klubnikacım daha dikkatli olacağım inşallah;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025