agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni3031Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-12-2013, 15:20   #11
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asln Mesajı Göster
2- Derine gömdüm fark ettim,1 ,2 cm toprağı alıp eşeledim.Şimdi çıkanlar neden öbek öbek yaprak oldu? Sarı olup büyümeyenlerde var.
Viyollerin içinde kalıyorlar , anne yaprağa ışık gitse de ,minik yavrulara ışık ulaşmıyor sebep olabilir mi?
3-Sera ortamı oluşturmak yüzünden sürekli nem, ışıksız kalmak sebep olur mu?( ışık alan ve nemi havalandırdıklarım nedense sorunsuz görünüyor)
Ama onlarda ne yavru var nede kök salma yok gibi.
4-Hepsini çıkarıp yeniden dikeyimmi?
Bunların dışında, bazılarında hiç sorun yok büyüme normal sağlıklı.Ne yapacağıma karar veremedim doğrusu.
Sevgili asln,

Sorularınızın cevabını da veriyorsunuz aslında

Anne yaprak belirli bir süre yavruları besler , daha sonra enerjisi ancak kendini yaşatmaya yeter ve bir süre sonra da solar, çürür v.s.

Yavrular, büyüyüp gelişebilmeleri için ışığa ve besine ihtiyaç duyarlar. Özellikle yavrulama süresi uzun sürmüşse (2 aydan fazla) toprağın içerisinde besin de tükenmiştir. Bu aşamada seyreltik dengeli gübre verebilirsiniz . N,P,K oranları aynı ancak azot bileşeni olarak Ürenin yer almadığı sıvı gübrelerden kullanabilirsiniz. Ben yavrularda Vilmorin'in yeşil yapraklı bitkiler için ürettiği sıvı gübreyi kullanıyorum. İçeriğinde üre yer almadığı için etiket üzerinde yazan miktarı 1/4 oranında seyrelterek kullanabilirsiniz.

Işık almadıkları için yeniden dikmeyi düşünüyorsanız viyolleri üstten keserek ışık almasını sağlayabilirsiniz.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
afrika menekşesi, çelik, menekşe, üretim, yaprak

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025