![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-11-2013
|
Kökler hiç gelişemedi ki. en fazla 1 cm kadar uzadı sonra çürüyüp suyun içinde dağıldı. Sağlıklı kök çıksın diye hala bekliyorum. 1,5 ayda 3. kez tekrarladılar bunu. Bugün perlit aldım. Perlite diksem olur mu? Ya da toprağa dikeyim de toprakta mı kök salsınlar? Bu arada gövdelerinde yaprak saplarında sorun yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Alıntı:
köklenme gerçekleştikten sonra toprağa almak daha mantıklı... Ben şahsen hiç suda köklendirmiyorum (çok nadir)... yavru sürgünlerin sudan çok besine ihtiyacı var buda en çok toprakla sağlanır. Benim şahsi fikrim köklenme sonrası toprağa dikmeniz ama kök başlangıçla toprak üst seviye farkı 1.5 cm yi geçmeyin... başarılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2013
|
Menekşe yardım...
Merhaba, 2-3 haftadır menekşe ile ilgileniyorum. Takdir edersiniz ki menekşe konusunda pek bir bilgim yok. Koçtaş'tan aldığım menekşelerimin çok fazla yaprağı vardı. Ben de burda anlatıldığı gibi çelikleme metoduyla yaprakları torfa diktim(burada sadece torf bulabildim). Sera yöntemiyle köklerinin çıkmasını ve yavru vermesini umuyorum. Benim size sorularım şunlar; Bu seradaki yaprakları, -Her gün havalandırmalı mıyım ve öyle ise ne kadar süre ile? -Hangi aralıklarla sulamalıyım? -Evin tam olarak neresine koymalıyım pencere kenarına mı karanlığa mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Sevgili drgozde, Önceki sayfalara bakarsanız detaylı anlatımlar mevcut. Hem sera yöntemi hem de normal yöntemle ısı, ışık ve su ayarlaması konularında tüm cevaplar var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Bunlarda üzerine titrediklerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |