Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asln
2- Derine gömdüm fark ettim,1 ,2 cm toprağı alıp eşeledim.Şimdi çıkanlar neden öbek öbek yaprak oldu? Sarı olup büyümeyenlerde var.
Viyollerin içinde kalıyorlar , anne yaprağa ışık gitse de ,minik yavrulara ışık ulaşmıyor sebep olabilir mi?
3-Sera ortamı oluşturmak yüzünden sürekli nem, ışıksız kalmak sebep olur mu?( ışık alan ve nemi havalandırdıklarım nedense sorunsuz görünüyor)
Ama onlarda ne yavru var nede kök salma yok gibi.
4-Hepsini çıkarıp yeniden dikeyimmi?
Bunların dışında, bazılarında hiç sorun yok büyüme normal sağlıklı.Ne yapacağıma karar veremedim doğrusu. 
|
Sevgili asln,
Sorularınızın cevabını da veriyorsunuz aslında
Anne yaprak belirli bir süre yavruları besler , daha sonra enerjisi ancak kendini yaşatmaya yeter ve bir süre sonra da solar, çürür v.s.
Yavrular, büyüyüp gelişebilmeleri için
ışığa ve
besine ihtiyaç duyarlar. Özellikle yavrulama süresi uzun sürmüşse (2 aydan fazla) toprağın içerisinde besin de tükenmiştir. Bu aşamada seyreltik dengeli gübre verebilirsiniz . N,P,K oranları aynı ancak azot bileşeni olarak
Ürenin yer almadığı sıvı gübrelerden kullanabilirsiniz. Ben yavrularda Vilmorin'in yeşil yapraklı bitkiler için ürettiği sıvı gübreyi kullanıyorum. İçeriğinde üre yer almadığı için etiket üzerinde yazan miktarı 1/4 oranında seyrelterek kullanabilirsiniz.
Işık almadıkları için yeniden dikmeyi düşünüyorsanız viyolleri üstten keserek ışık almasını sağlayabilirsiniz.