![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
şişeler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2012
|
Nasıl yaptınız **** nasıl başardınız mı diye sorsam acaba çok sevimli duruyorlar.Ben de denemek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Şişeye nasıl diktin el sığmaz zor olmadımı bende deniycem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-01-2012
|
bunlarda benim katmer abla dan gelenler
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
ilk resim katmer abladan gelenlerin toplu hali bir ay önceki halleri digerlerini koct
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Diğer kızlarım inşallah begenirsiniz
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
iki tane daha
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
Şimdi sorabilirim herhalde menekşeler kac yılda yaşlanır.Bakımı ile alakalımıdır yaşlanmaları? cevaplar için teşekkür ederim şimdiden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
menekşem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2012
|
Menekse mi ayırdım 1tanesi yavru olanın yaprakları yumuşak duruyor ama ana Menekse iyi. ![]() Düzenleyen Zyprexia : 09-07-2012 saat 12:32 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-03-2011
|
Merhaba; Menekşem bir saksının içinde pek çok kök olduğu için bir türlü gelişmiyor. Acaba ayırsam mı? Sıcaklardan dolayı bu ara pek saksı değişimi ve menekşelerin ayrılmaması gerektiğini forumdan okudum ama menekşeme de baktıkça ayrılması gerek gibi geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tunatuna, Her ne kadar bitkinin stres altına girdiği aşırı sıcak ve soğuk günlerde saksı ve/veya toprak değişimi yapılmaması önerilse de menekşeler 10-27 dereceler arasında gelişimini sürdürebiliyor. Siz Kayseri'de yaşıyorsunuz. Saksı değiştirdikten sonra aydınlık ama serin bir yerde bulundurmanız durumunda sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum. Adana aşırı sıcak, yanıyor desem daha doğru olacak. Menekşelerim klimanın genellikle çalıştığı salonumda yaşıyorlar. Dün saksı da değiştirdim, yavru da ayırdım. Daha önce bu işlemi yaptığım için menekşelerimi kaybetmeyeceğimi biliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-03-2011
|
Teşekkür ederim maki01 verdiğiniz bilgiler için. Menekşelerimi gönül rahatlığıyla ayırabilirim. Bu aralar Kayseri oldukça serin. Sanırım bir sorun yaşamadan atlatabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Menekşem Tek beçeremediğim isimleri Yapraklarından tanıyorum Ama hangisi Ali hangisi Veli bilemiyorum Zamanlada öğrenmeye niyetim yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Benim menekşelerim daha küçük çiçek açmaya başladılar. Çiçek coşturan ya da başka gübre vermediğim için olabilir diyorum. Yetersiz güneş ışığı almalarından da kaynaklanabilir. Bu sıcaklarda yeter ki yaşasınlar diye besin vermiyorum, yumurta suyu hariç... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2011
|
Yumurta suyu derken, kaynatmak için kullandığınız su değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Saintpaulia
menekşe Havalar sıçak çiçek açması neredeyse durdu fakat fire vermiyorum suyuna çok dikkat ediyorum Elle kontrol edip yapraklarda yumuşama gördüğüm zaman su veriyorum Serada olanların toprakları daha nemli orkide sulanırken onlarda ister istemez sulanıyorlar teker teker su verme imkanı yok ançak hava fanları bu sıçaklarda devamlı çalışdığından o ıslaklık onları rahatsız etmiyor Sonbaharda bol çiçek bekliyoruz Düzenleyen ahmeter : 14-07-2012 saat 20:40 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Menekşe Bu çiçek resimleri sene başında çekildi şimdi bunlarla gönül gezdiriyoruz fakat yosunda bayağı üretim yaptık eylül başında saksılara alaçağız Düzenleyen ahmeter : 14-07-2012 saat 20:50 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Menekşe Yeşillim ayrılmıyor son bir resim koyuyorum iyi akşamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Cizmeli Kedi;998341]Yumurta suyu derken, kaynatmak için kullandığınız su değil mi?[/QUOTE Evet, yumurta kaynatılan su ile birkaç kez sulamıştım. Eskiden menekşe yetiştirenler besin almadıkları için olsa gerek hep kullandıklarını söyler. Ayrıca yumurta kabuklarını kurutup toprağa ufalarmış. Ben de aklıma estikçe eski teknikleri uyguluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Sayın yeşillim güzel menekşelerinizin beyaz sepeti çok hoşuma gitti keçeden yapılmış gibi. Satın mı aldınız yoksa sizin el emeğiniz mi ? Ayrıntılı resimlerini yükleyebilirseniz sevinirim. Fikir almak için faydalı olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Beğenmenize sevidimn sn Rana+miraç, aslında ayrı bir başlıkta böyle çalışmalar materyaller de paylaşılırsa fikir verebilir düşüncesindeyim. Hem daha derli toplu bir başlıkta toplanmış olur. Bunu ben yapmadım. Keçe ne çok sert ne de çok yumuşak keçesi. Çok uygun fiyata gördüğümde müsayitsem de alıyor zamanı gelince de değerlendiriyorum. Lakin materyaller de öyle. İki kat yapılmış ortaya çitler geçirilmiş. Tabii vermek istediğiniz taban kalıp kesildikten sonra aynı dikişteki gibi temiz dikiş uygulanmış. Çok kolay. Keçe olmasını özellikle tercih ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Teşekkürler yeşillim .Bahsettiğiniz gibi bir başlık var zaten Doğaya ve yaşama dair herşey adının alt başlıklarından biri olarak. Ama ben link vermeyi beceremiyorum maalesef ! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-07-2012
|
Merhaba herkese, menekşemin yapraklarında bildiğimiz demir pasına benzer şeyler meydana geldi ve iki üç aydır gelişimi durdu. Çiçek de vermiyor. Köklerine baktım bir sorun yoktu, toprağını da değiştirdim. Annem de uzun yıllar menekşe yetiştirdi ama böyle bir şey görmedim diyor. Ne yapmalıyım bilen varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar
3-5 çiçekle gönlümüzü avutuyoruz. Evdekiler şenlensin diye koçtaştan çiçekli menekşe alayım dedim ama artık getirmiyorlar. Benden başka alan olmayınca sipariş vermiyorlarmış artık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|