![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2013
|
Afrika menekşesi
Benim nazlı bebeklerim.Ebruli olanı geçen hafta çiçekçinin önünden geçerken dayanamayıp aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
afrika menekşesi
bu yavrular bir yaşına girecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
bu menekşemde açıp geçmişti ama yerini sevdi galiba yeniden çiçeklendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Yeni açan güzeller.. sırası ile : Quilting Bee Rambling Magic(mor) sport bende oluştu sanırım başka hiçbir yerde göremedim Lyon's Little Sweetheart Düzenleyen menekşecibaba : 26-04-2014 saat 09:56 Neden: ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Menekşede final bu olsa gerek. Bütün menekşeler harikulade açmış. Ben bu yıl mevsimin olumsuz etkisi olacağı zannına kapıldım. Pek iyi çiçek beklemiyordum. Tam tersi oldu hem yukarıdaki Sayın Menekşecibabanın hem sayın Maki01 in çiçekleri kadar olmasada benimkilerde olağan üstü çiçek verdiler. Haziranda diktiğim çelikler hariç. Onlardan birisi açtı diğerleri 1,5 aydır tomurcukları açıp beklettiler. Bir haftaya kadar açmalarını umuyorum. Ayrıca tohumdan aldığım fidenin birisi açmak üzere. Düz beyazla morun yavrusu ne renk açacak acaba. Gövde tipi beyaz anneninkine benziyor.( Sayın Menekşecibabanın ve Sayın Maki01 in yukarıdaki menekşelerinin fotoğraflarını bilgisayarıma kayıt ettim. Cünki bakmıya doyamıyacağım menekşe finalleri. Menekşede son nokta) Elinize emeğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Yeni guzel menekşelerim Menekşecibaba dan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
afrika menekşesi
şubat ayında ayırdığım yavrularım gelişmeye devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
yavruları anneden ayırmadan dikersek ne olur? Ben ayırmadan diktim, sanki anneyi ayırınca yavruların gelişimi yavaşlıyor gibi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
sevgili fatito çok küçük olursa dediğiniz doğru ama yeterli büyüklüğe gelince anne yapraktan ayırmanız bence gelişimi hızlandırıyor. Düzenleyen menekşezar : 29-04-2014 saat 11:06 Neden: yanlış yazı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Geçenlerde aldığım menekşenin tam açmış hali. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-03-2014
|
Emine, Yardımlarınız için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Mutfak pencerem son hali |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2012
|
iyi gunler meneksem acmak uzere dayanamadim fotografladim. ayrica telefondan fotograf yuklemek opera mini uygulamasiyla cok kolay duyurulur..once fotografi olceklendirmek gerekiyor tabi uygun bi programla paylasmak istedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2012
|
sn. sardunyaservis anneme selamlarini zi ilettim onunda size selami var. annemin yeni golu de su: bitkisel diye satilan genel temizlik amacli satilan urunden evi temixlemis ve suyundan sozde cicekleri buyutuyomus diye meneksesine dokmus ![]() meneksenin en alt siradaki yapraklari solmus burus burus olmus ![]() dis yaraklari hafta da bir tane kopar dedim ama hepsini birden mi koparsin bilemedim.ustunde de tomurcuklar vardi yapraklari koparirsa yine de cicek acarlar mi acaba??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Benim 2 sorum olacak: 1.Menekşemin biri ana kökten 3 bölüme ayrılmış,ben onu ayırdım ve toprağını değiştirdim. Fakat bitkilerde kök yok.Birini toprağa diktim.Birini suya koydum.Fakat kök oluşumu olmuyor. 2.Arkadaştan filizlenmiş 3 yaprak aldım.Sapları çok uzun.Biraz derine gömdüm.Yapraklar çürümeye başladı yaprak filizleri üste çıkmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-01-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-01-2014
|
Alıntı:
2. sorunun cevabı: yaprakları çok derine dikerseniz bebekler çıkamaz ve çürür.gayet yüzeysel dikilmesi gerekiyor ve çok sulanmaması lazım. tabi burada çok deneyimli abiler ablalar var onlar da yazacaklardır ama benim bilgim bu şekilde. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Uzun aradan sonra, yeniden 😊
Herkese merhaba, 2011 senesinde kimini yaprak ,kimi yavru , aldığım baya bir menekşeden elimde birkaç çeşit kaldı. Ve maşallah ki onlar da son zamanlarda ancak canlanabildi. Biraz da benim yüzümden tabi. Çeşitli rahatsızlıklar , farklı uğraşlar (küçük bir bebek gibi) derken ilgilenememiştim pek. Bu yüzden çoğunu kaybettim 😟 Kalanlar şimdilerde beni çok mutlu ediyor. Epeydir paylaşmak istiyordum. Telefondan birden fazla fotoğraf yükleyemedim, beceremedim sanırım 😁 Düzenleyen kartol : 02-05-2014 saat 21:08 Neden: Fotograf ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
sayın kartol'un eklediği ilk resimdeki beyazlı pembeli menekşeye bayıldım harika... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|