View Single Post
Eski 08-11-2013, 08:41   #11701
katmer
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Giriş Tarihi: 16-09-2008
Arkadaşlar son soruları kısaca toparlamak istiyorum. Gördüğüm kadarıyla biraz bilgi karışıklığı olmuş.

1. Afrika menekşelerinde yapılmaması gereken en önemli şeylerden biri toprağı tamamen kurutmaktır. Toprağı tamamen kuruttuğumuzda saçak kökler ve zamanla ana kökte kurumalar olur. Kurumuş toprağı biraz da bol sularsak, zarar gören kökler suyu ememeyeceği için bir süre sonra bitkide kök çürüğü olur.

Menekşeleri az ve sık sk sulamalıyız. Bunun yanında yaşadığımız ortam çok önemli. Herkes evini en iyi bilir. Ne kadar güneş alıyor, güneş hangi saatler arasında ve ne kadar direkt vuruyor, petek ısısı ne kadar, v.s.... Bunları gözlemleyerek kendimiz karar verebiliriz.

Benim de kuzeybatı cephesinde ve cam önünde menekşelerim var, altta da petek... Burada duranları daha sık suluyorum. Alttan hafif sıcak geldiği için çiçeklenmeleri de üst derecede.

2. Menekşeler uzun süre direkt güneş altında kalmamalıdır. Bol ışık severler. Sabah ve akşam üstü güneşi veya sadece biri vurup geçerse çok iyi olur. Pencereniz çok güneşe maruz kalıyorsa tül arkası idealdir.

Sayın ezgigül, menekşeler 10 derecenin altında uzun süre kalırsa üşüyebilir.

Düzenleyen katmer : 08-11-2013 saat 08:43 Neden: Noktalama işareti
katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön