![]() |
|
![]() |
#13201 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-12-2018
|
Sonunda menekşe yetiştirmeyi başarabildim. Çiçeklerim 7-8 aydır benimle. Yalnız son zamanlarda yapraklarda benekler oluşmaya başladı. Nedenini bilen var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13202 |
Yeni Üye
|
![]() 😨😨😨 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13203 |
Yeni Üye
|
Yardımcı olabilecek kimse yok muuuuuu?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13204 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Saintpaulia |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13205 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-02-2016
|
yapraklarda benekler
Yapraklardaki benekler daha cok eski yapraklarda var gibi gorunuyor. Herhangi bir bakteriyel bir durum oldugunu sanmiyorum ama daga cok su kalitesiyle alaklai olabilecegini dusunuyorum. Biliyorsunuz afrika menekselei daha alkali degil daha eksi kompost seviyor. belki suyun sertligine bakabalirsiniz. Aklima gelen bir diger sey. nem. kalorifere yakin olduklari icin olabilir. malum havalar soguk . kalorifer de havayi kurutuyor. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13206 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim. Uyarılarınızı dikkate alacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13207 | |
Ağaçsever
|
Sevgili katmer. yapraklar ve cicekler cok guduk duruyor, bunu sebebi genellikle kompost icide asiri tuz birikmesi ya da cok fazla isik almasi. ya kompostu degistir ya da ustten sulayarak biriken tuzun gitmesini sagla. Bir yer de okumustum 1 litre suya 1 kasik sirke ilave ederek de toprakdaki alkali oranini dusuruyorlarmis. Topraklarin yilda bir degismesi gerektigini soyluyorlar. Gecen hafta sonu rejuventatin dedikleri seyi yaptim. kokleri attim , uzayan boyun kisimlarini kestim yeni kompostla torbalarin icine koydum. Yaza kadar hazir olurlar. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13210 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2019
|
Menekşe bitkisi, adana ikliminden nefret ediyor , oysa güneşe ateş eden bir şehirde yaşıyoruz , bir yerlerde bir şeyi eksik yapmıyoruzdur umarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2017
|
Benim menekşemin yaprakları kıvrıldı, koyu yeşile döndü ayrıca bir senedir çiçek açmıyor. Bugün bir markete gittim. Orada menekşeler gördüm. Yaprakları inanılmazdı ve gayet de sevimli çiçekleri vardı. Menekşem ile kıyaslayınca onlar çok daha iyi durumdaydılar. Ama her ne olursa olsun ben menekşemi çok seviyorum ve onu bu durumdan kurtarmak istiyorum. Önerisi ya da bilgisi olan varsa yazmasını rica ediyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. Fotoğraflarını birazdan gönderiyorum. Düzenleyen Selim orhan : 03-06-2019 saat 18:19 Neden: Noktalama eksikliği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13212 | |
Ağaçsever
|
menekse yapraklari kivrilmasi
Merhaba Selim bey, Eger elinizde fotograf varsa cok iyi olur. Ama anlattiginizdan anladigim kadariyla. Meneksenin topragi eskimis ve buyuk bit ihtimalle toprakta tuz birikmeye baslamis. Yapabileceginiz seyler soyle. 1. topragi degistirin yeni kompost koyun. 2. topragi degistiremiyorsaniz, yapraklarina degmeyecek sekilde menekseyi hafif ilik bol suyla ustten sulayin. Bu, saksinin altinda biriken tuzu atmanizi saglacayaktir. 3. 1 litre suya 1 tatli kasigi normal sirke koyup bununla sulayin. menekse eksi kompost sever 4. meneksenizi bir sure gunes isigindan uzak tutun. Umarim yardimci olur. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13213 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Polen hanım, mesajınızı gördükten hemen sonra gittim çiçekçiye, toprak aldım. Menekşemin içini açtım. Kökleri çok sıkışmıştı. Saksıya yeni toprak ekleyip menekşemi dikmeye hazırlanıyordum ki acil olarak evden çıkmam gerekti. Ben de menekşenin köklerine bir şey olmasın diye suya koydum. Ayrıca ayırırken de 2 yavru menekşe buldum. Daha sonra işimi bitirince arkadaşlarımla bir restoranta gittim, sonra eve geldim derken menekşeleri unuttuğumu farkettim. Ama evdeki herkes uyumuş ben de uyuyayım dedim. Sonraki gün de unuttum menekşeleri. iki gün sonra " Artık yeter." diyerek menekşelerimi toprağa dikecekken bir baktım ki 2 adet çıkardığım yavru menekşe çürümüş. Ama anne menekşe hayata tutunmuş, öylece bıraktığım suda kökündeki azıcık toprağı suya salmış ve beyaz kökler çıkarmıştı. Hemen suyunu değiştirdim, temizledim ve bir bardağa koydum. Yaprakları oldukça düzeldi hatta yeni yapraklar da çıkarmaya başladı. Ben de kökleri biraz daha gelişince ve kendini biraz daha toparlayıncaya kadar suda tutmaya -3 günde bir suyunu değiştirmeye - ve daha sonra toprağa dikmeye karar verdim. ilginize teşekkür ederim. Düzenleyen Selim orhan : 20-07-2019 saat 15:15 Neden: anlatım bozukluğu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13214 |
Ağaç Dostu
|
![]() Merhabalar, bu da bu sabahki görüntüleri. Bayağı bir kök salmış bence. Menekşemi kurtarıyorum gibi ![]() ![]() Düzenleyen Selim orhan : 21-07-2019 saat 12:04 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13215 |
Ağaçsever
|
govdeyi koklendirme
Merhaba, Selim bey , ben de bu sekilde boyun kismini suya koyarak koklendiriyim diyorum ama cururse diye korkuyorum. Genellikle boyun kismini kesip topraya dikiyorum. Sonra agzi kapatilabilen posetlerin icine koyuyorum. Sizden cesaret aldim bir de boyle deneyeyim. Bakalim nasil olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13216 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-08-2019
|
Merhaba benim menekşemin bazı yapraklarının gövde ile birleştiği kısımda küçük yaprakçıklar var.Sizce bunun yavru olma ihtimali ne kadar. Düzenleyen Doga_dostu121 : 04-08-2019 saat 09:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13217 |
Yeni Üye
|
![]() Sanırım burada daha iyi anlaşılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13218 |
Ağaç Dostu
|
Umarım başarılı olursunuz Polen hanım. Bahsettiğim gibi suya koyduğum 2 yavru menekşemi kaybettim ama anne menekşemi kurtardım. 3 menekşeden 1'i tutuyor sanırım. - Bu arada pek emin değilim ama yavru olabilir Doga Dostu 121. Umarım kesin bir cevap alabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13219 |
Yeni Üye
|
![]() Şu anda bu şekildeler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13220 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-08-2019
|
bende size menekşeler için deneyimlerimi yazayım.Menekşeler en güzel mutfak pencereniz varsa ve sabah veya akşam güneşini 1-2 saat alıyorsa en güzel burada yetişiyorlar onu test ettim.evimin farklı yerlerinde var en güzel orada oldu.Çünkü mutfakta sürekli yemek piştiğinden dolayı hep bir buhar var yani nem o yüzden menekşeler nemi çok seviyor. Toprak olarak da Çam ağaçlarının altından alınan toprakta en güzel yetişiyor,hazır torf ve bahçe toprağında da menekşelerim var ama çam altından aldığım toprakta yetişen menekşelerim en güçlü olanı. Hazır sıvı gübre solüsyonları var markası çok önemli değil ama 15-20 günde bir kesinlikle verilmeli. zamanla çok yaprak oluyor en alttakiler kartlaşmaya başlıyor onları kırıp atıyorum ve çok yaprak olmasına izin vermiyorum. Aklıma gelenler bunlar şimdilik.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13221 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler birde resim koyarsanız Tebrikler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13222 |
Yeni Üye
|
en kısa sürede koyacağım inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13223 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-09-2019
|
Merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum. Annemde gördükten sonra menekşelere merak saldim. Daha önce orkide merakım vardi; ama artik onlarla aram pek iyi değil. Annemden bir menekşe getirdim yeri çok güzel öğlen güneşini akşama kadar aliyor.Geleli bir ay oldu geldiğinde bu yana iki tane tomurcek verdi ama dün farkettimki en alt sıradaki yapraklari yumuşamiş sulamasini da 8_ 10 günde bir üstten ve bolca yapiyorum sizce sorun ne olabilir ölmesini istemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13224 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2009
|
Sn. Özlem Bu konuda çok deneyimli değilim naçizane sadece bilgi verebilirim, suladığınızda tabağında su kalıyorsa onu dökün, sulamayı sabah çok erken saatte ya da akşam güneş geçtikten sonra yapın, ayrıca uzun süre direkt güneş ışığıda zarar veriyor olabilir, şimdilik bunlara dikkat edebilirsiniz, daha deneyimli arkadaşlar da cevap vereceklerdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13225 |
Yeni Üye
|
O kadar güneş altında kalmayı sevmez menekşe. Sadece camdan uzakta yansıyan güneşten hoşlanır oda bir kaç saat. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13226 |
Ağaç Dostu
|
Saintpaulia
Yarım asırlık dostum Biz ayrılamadık Bütün dünya yetiştiriyor vazgeçmeyin ana bitki bozulabilir her zaman yaprak çelikleriniz toprakta ekili bulunsun Bu forumda geniş bilgi bulabilirsiniz okumadan hemen sual sormayın Evde en güzel meşguliyet terapisi kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13227 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-01-2017
|
Merhaba menekşe satın almak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz. Farklı renklerde kırmızı, beyaz, mor, pembe, başka hangi renkleri oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13228 | |
Ağaçsever
|
Rernkleri bir harika gule gule buyutun. Benimimkiler de yazi pek sevmiyor nedense kisin cicek aciyorlar ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13229 |
Ağaçsever
|
Menekseler sari, mavi ( eflatun haric ) pekcok tonda, boyutta olabilir. Bazilari cift renkli mor / bordo cevresi beyaz. Chimera ( yin iki renkilidir ama bulmasi zor ) Genellikle pazarlarda ve cicekcilerde tek renk stadard olanlara rasliyoruz. Bazan intrnetten ya da yurtdisidnan ozellikle Rus ve Ukrayna turleri cok guzel oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13230 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-04-2020
|
Merhaba yıllar önce keşfetmiştim burayı. Oğlumun doğumuyla zaman bulamadığım için menekşe bakımına ara vermiştim. Kasım 2019 dan bu yana komşudan aldığım yapraklarla yeniden başladım. Menekşe yapraklarımın bir tanesi 5 ay oldu hala yavru vermeyince artık dayanamayıp topraktan nazikçe çıkardım. Yavru yaprak toprağın içindede yoktu. Onun yerine göz göz yumrular vardı. Çok ilginçti. Ne olabilir sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|