![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Saintpaulia |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2012
|
Merhaba... Fotoğraflarını yüklediğim 1. fotoğraftaki eflatun-beyaz ebruli menekşem, yaprak ayıklamasından ve çiçeklerini dökdükten sonra düz eflatun renk açmaya başladı. Beyaz kısım ortasında ince bir halka şeklinde kaldı. Son hali 2. fotoğraf. Menekşelerin ortam koşullarına ya da müdehaleye göre çiçeklerinin rengi değişir mi? Herhangi bir fikri olan? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Saintpaulia |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Tatil için 9 gün yoktum evde. Bir geldim ki Sayın Sami Ulus un verdiği menekşeler tomurcuklanmışlar.Sanırım Sami Ulus farkı Diğerlerinde ve ofistekilerde hala hareket yok, belki ofistekileri de eve getiririm... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Fetitoo Hanım fark benden kaynaklanmıyor; çiçek açmak için uygun ortam oluşmuş malum mevsim güzel gidiyor. Bol çiçekli günler dilerim. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Alıntı:
Düzenleyen sami ulus : 07-11-2013 saat 15:39 |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
sahip olduğum en büyük menekşe
sizce yapraklarında azaltma yapmam gerekir mi? |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merkezden başlayarak ilk 3 sırada yer alan yapraklar saplarında canlı çiçek verecek hormonları içeren yapraklardır. Büyük olasılıkla sizin çiçek veren yavrunuz da çiçeklenmeye hazır bir yaprak. Sorun olmadığı sürece ilk 3 sıradaki yaprakların koparılması çiçeklenmeyi teşvik etmez. Bitkinin en dış sıradaki yaşlı yapraklarını koparmak , o yapraklara harcanacak enerjiyi sağlıklı yapraklarda kullanmasına ve çiçeklenmesine destek olacaktır. Aşırı sıcak yaz aylarını atlatmayı başaran menekşelerim ![]() Jan-Menuet ![]() EK-Sharnaja Roza ![]() Funemablue ![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir de, ''sorun olmadığı sürece'' ne demek açıklarsanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2009
|
Yaprağın çok derine dikilmesi sonucu o kadar derinden gün yüzüne çıkamayan yavruların olduğunu hissedip ameliyatla onları çıkardım çünkü ikiye bükülmüş bi halde sanki aşağıya doğru büyümeye çalışıyolardı zorla çıkardım ama başardım sağlıklı bir şekilde.. Işık alamadıkları için bembeyazlar.. Son fotodaki çiçeğim de türünü bilmiyorum ama beyaz yapraklı tamamen..Onun yeri ayrı yanımda... |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Alıntı:
Şahsen, tasvip etmiyorum. Menekşeyi açmaya teşvik etmek için dışta kalan sağlıksız ve / veya simetriyi bozan yaprakların alınması gerekir. Eğer dış yaprakları bırakıp içten yaprak alırsanız. Çiçek açacak bitkiyi vazgeçirtip yaprak yapmaya yöneltmiş olursunuz. Dış yaprakların öleceğini çiçek biliyor. yapraksız kalmamak için yaprak yapmaya yönelir. Çiçeklenme için sadece biraz daha sabır ve düzenli bakım yeterlidir. Taç kesim Veya yedekleme yapmıyorsanız...Lütfen dışta yaprak varken içten yaprak koparmayın.... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu güzeller
baş döndürüyor |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 3 hafta önce diktiğim yapraklar hala çürümedi. Sanırım tuttular ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2011
|
Çiçek açtırma budaması nasıl yapılır bilgi verebilirmisiniz? Teşekkürler şimdiden |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkinin genel olarak daha sağlık gelişmesi için en dış sıradaki yapraklar yaşlanmışsa yani canlılığını kaybetmeye başlamışsa koparılır. Bunu yapma nedenimiz ise bitkinin zaten ölecek olan bu yapraklara gereksiz yere enerji harcamasını önlemek içindir sevgişi yeşil zaman. |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Menekşem
Beni peşinden koşturuyorsun |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2013
|
o küçük yaprakların yapışık olduğu yaprakla beraber ekerseniz tutar ve o küçüklerin de yaprakları dışarda kalması gerek. garantilemek için bir kaç hafta hergün dinlenmiş suyla suyunu değiştireceğiniz bir bardağa koyup çimlendirebilirsiniz |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu menekşeme bir şey oldu ama ne? Ofiste duruyordu ve sanırım ışık yetersizliğinden yaprakları yeşil ve havaya doğru bakıyordu. Hatta arada gidip gelip, kabarık saçlarını düzleştirmeye çalışanlar gibi hafifçe bastırıyordum yapraklarını aşağı doğru Sonra böyle olunca eve götürmeye karar verdim, şu kar yağdığı ilk soğuk günde. Arabadan eve geçene kadar müthiş bir ayaz ve rüzgar vardı, o 4 dk. süre içerisinde acaba yaprakları dondu mu, yoksa mutfağım bol sabah güneşi alıyor yaprakları o yüzden mi böyle kahverengileşti anlayamadım. O tazecik yemyeşil yaprakları kahverengi ve mat oldular. Üst üste binen yapraklardan ışık görmeyen kısımlar hafif yeşil. İçteki teze yapraklar yeşil...Sanırım fazla ışıktan oldu. Ne yapayım, gölgeye mi alayım, yoksa alışsın mı? Siz ne dersiniz? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2013
|
Sevgili arkadaşlar.
Ben birsey sormak istiyorum. Daha once bu resmi paylaşmıştım alacalı yapraklar çıktı diye..ama sonra menekşem sıcaklar bastırınca kurudu.birkaç yapak kurtarabildim. Şimdi o yapraklar hep yavruladı ama içlerinde beyazlı yaprak yok. Acaba bu özellik yeniden çıkmazmı, tamamen yok olmuşmudur. **** genlerinde varmıdır yavruların? O zamanlar menekşe ilgim yeni başlamıştı ve burda okudum her şeyi deniyordum:-) çiçek açtırır diye orta yaprakları almıştım ve beyz yapraklar o zaman çıkmıştı yeni sürgün olarak. Yani bilinçsizce olmuştu. Çok guzeldi yapraklar keşke geri gelebilseler ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok şükür kendilerine geliyorlar yavaş yavaş. Diğer çiçeklenmeyenler henüz 1 yaşında bile değiller sanırım daha küçükler bu yüzden çiçek vermediler... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Devam... |
|