![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok güzeller hepsi. Picasso bile var. Yeniyim afrika menekşesinde . Daha doğrusu 3 yıldır 1 menekşem vardı. Sessiz sakin oturuyordu köşesinde. İlk aldığımda saksısını değiştirmiştim, ambalajlı su verdim sadece. Sorunsuz, çiçek açan tek başına bir menekşeydi. Ne zaman ki forma girdim, menekşe tutkusu bana da bulaştı. Deli gibi farklı renk ve türde menekşe aranır oldum. Toprak, gübre v.s ..Hergün yeni şeyler öğreniyorum sizlerden. Hepinize çok, çok teşekkürler.. Düzenleyen maki01 : 22-05-2009 saat 23:28 Neden: dzlt |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Faruk Bey, Yavru alabileceğimi umut edebilir miyim? Yani yapraklarım ilk aşamayı geçti mi? Şaşırtmayı önceki mesajlarınızda okumuş ve şaşırtma gününü telefona uyarı olarak eklemiştim. Umarım onlar da ben de şaşırırız. İlk kez başarmış olmanın mutluluğunu yaşarım. Destek için teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Kesinlikle beklerseniz yavruluyorlar.Bende sizin gibi umutsuzluğa kapılmıştım ama bendeki çelikler yavru verdi.Bende bu işte acemiyim ama sanırım bu konuda bayağı yol ettim.Şimdi yavruların büyümesini bekliyorum |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Beklemekten başka çare yok sevgili tılsım88. Umarım başarırım. Faruk Bey, ikinci uyarınız için çok teşekkürler. Ben 3 haftada şaşırtma için topraktan çekeceğim yaprakları bayağı köklenmiş göreceğimi sanıyordum. Köklü ya da köksüz yaprak sağlamsa ; sanırım zedelenmesin diye sulamanın ardından; söküp yeniden ekiyorum. Teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Çeliği çıkarmayı yanlış anladım demek ki. Çok üzüldüm gerçekten. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
Çok teşekkürederim arkadaşlar. Tabii ki bilgi ve tecrübelerimi seve seve paylaşırım. Bu site ile ilk tanıştığım zamanlarda unlu bit zararlısı vardı menekşelerimde. Mine hanım'ın ev yapımı ilacı ile, şükür kurtuldum ondan. Şimdi sadece, haftada bir doyurana kadar suluyorum (hatta duşun altında, çiçekliyken) ve ondan sonra rahat bırakıp, sadece seyrediyorum. Oysa eskiden, her bir saksıyı her gün tek tek elime alıp, sağını solunu kontrol eder, tomurcuk var mı, yeni yaprak var mı, bakar dururdum. Ama anladım ki, bu kadar yakın ilgiden memnun kalmıyorlar. Ve yerlerini çok seviyorlar. Daha güzelleri sizlerin olsun. Sevgiler. Serap |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Uzun zamandır nette aradığım sorunumun cevabını sanırım buldum.. Unlu bit yüzünden 15 saksıya yakın menekşemi kaybettim.. Ama yılmadım bir taraftan yenilerini yetiştiriyorum. Biraz öncede arap sabunu ve sıvı yağlı karışımı tümüne uyguladım. İnşallah kurtarırım.. Aslında bundan 15 ve 20 yıl önceki aralıkta menekşe yetiştiriyordum. 60 ın üzerinde menekşem vardı ama nazarla 1 haftada hepsi üzerine sıcak su dökülmüş gibi öldü.. O kadar üzüldüm ki uzun yıllar tekrar yetiştirmeye 1 yıl öncesine kadar cesaret edemedim. Geçen yıl ocak -şubat gibi 10 yakın satın aldım.. Bu mevsimdede bir o kadar daha yeni aldım ama ilk aldıklarımda unlu bit oluşmuştu ne yaptıysam ölmelerine engel olamadım. Son 5-6 aydır sürekli araştırıyorum ve bu güzel siteyi daha önce bulamadığım için ölen menekşelerime üzülüyorum.. Bu karışım inşallah iyi gelir ve onları kurtarırım. Not:Ebruli menekşe üretmek isteyenler için küçük bir ipucu vereyim.Kopartılan beyaz ve renkli yaprağı birbirine yapışacak şekilde yan kesip direkt toprağa dikin.Tuttuğunda ilerde açtığı zaman ebruli açtığınızı göreceksiniz.Bunu yıllar önce tüm ebruli menekşelerimi üretirken yapmıştım ve başarılı olmuştum.. Düzenleyen İklimsiz : 06-06-2009 saat 20:32 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2006
|
nette gezinirken gördüm. güzel bir photoshop çalışması ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba nilay, Hoşgeldin aramıza. Forumda size göre eski, menekşede ise tüm arkadaşlardan yeniyim sanırım. Sorularla Sn.Faruk'u daraltan üyeyim Sağolsun hiçbir sorumu cevapsız bırakmadı. Eee size de sormak zorundayım gerçekten. İki yaprağı birbirinden ayırmadan toprağa dikmeyi nasıl yapıyorsunuz? maki01: Henüz bir yapraktan menekşe çogaltmayı beceremeyen forum kişisi ![]() Düzenleyen maki01 : 06-06-2009 saat 13:49 Neden: dzt |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
|
Afrika menekşesi değil ama...
Benim menekşem afrika menekşesi değil. gerçi türünü de bilmiyorum ama, menekşelerle ilgili başka forum bulamadığım için ben de aranıza katılmak istedim. bardakta suda beklemekteydi, sapın dibinden renk değiştirmeye başladığını farkedince bu forumda okuduğum bilgiler aklıma geldi. Bir arkadaş renk değiştirmeye başladıysa toprağa dik benzeri birşeyler yazmıştı. Ben de toprağa aldım. Dua edermisiniz benim menekşem için ![]() ![]() Bu arada annemden kalma küçük bir bilgi (Çok güzel menekşeleri vardı) : "Menekşe dalını toprağa yatık olarak dikeceksin" Ben de öyle yaptım. |
|
|
|
|
|
#15 | ||
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Alıntı:
Alıntı:
Bir ara uygulamalı olarak fotoğrafını çekip foruma koymaya çalışacağım. Bu arada unlu bitlerden sanırım kurtulmaya başladım. |
||
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İlknur hanım, belki birileri nasıl çoğaltılabileceğini anlatırsa o zaman yaprak, yavru ne varsa isteyebilirim Teşekkürler![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler sayın Faruk. Ziraat mühendisi olan yeğenim Microboost un demir mangan çinko karışımından oluşan MZFe isimli gübresini tüm bitkilerime vermem için getirmişti. %4 demir, %2 Mangan, %2 Çinko yazıyor üzerinde. Önerdiğiniz gibi toparlanamazsa bu gübreyi yeni menekşelerimi de veririm. Yeğenim yüzlerce dönüm toprakla uğraştığı ve danışmanlık verdiği için, benim minik saksılarıma onun önerdiklerini kullanmaya çekiniyorum sanırım. Umarım yeğenim okumaz ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Kutluyorum sizi sayın Katmer. Ne güzel hasta olan çiçeği yaşatabilmişsiniz. Ben sağlıklı olan 3 çiçeğimi kaybettim çok kısa bir zaman diliminde. Bu güzel menekşenin hasta halinin fotosunu tüm mesajlarınızı tarayarak aradım ama arada atladığım mesajlar oldu demek ki bulamadım. Menekşenizin hastalık ve tedavi sürecini bizlerle paylaşırsanız cok mutlu olurum. Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
|
menekşeler çok harika, bayıldım.. Menekşe dalını ilk önce suya koyup çillendirmek ve sonra toprağa dikmek mi, yoksa direkt olarak toprağa dikmek mi uygundur. Beni bu konuda bilgilendirebilir misiniz? Bir dal menekşe suya koymuştum, çürüdü. Neden, bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
benim kızlarım:)
bunlarda benim menekşelerim sağolsun forumdan bi arkadaşımız gönderdi iki onları aybetmek istemiyorum ilk defa menekşeyi bu şekilde yetiştireceğim. iki farklı yol denedim. acaba bi yanlışım varmı fikir verebilecek kimse varmı? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
yorum yapacak kimse yokmu arkadaşlar ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
|
Arkadaşım seni yalnız bırakmıyayım dedim ![]() Menekşelerin çok sağlıklı görünüyor umarım tutarlar. Ama ben menekşelerin dallarının toprağa bu şekilde dik olarak değil de yatık olarak koyulması gerektiğini biliyorum. Anneciğim hep öyle yapardı. Ama olsun böyle tutar herhalde. Çiçek açtıklarını da görürüz inşallah ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
teşekkür ederim vallahi. benimde çömezliğim vallahi ilk defa tutturmaya çalışıyorum. inşallah dediğiniz gibi çiçek açtıklarınıda görürüz inşallah ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=25720&c=683 http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=25712&c=683 http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=27091&c=683 |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Menekşeler yerini sevdimi kıpırdatmadınızmı yaz kış demez yılın her ayı çiçekli olur.Ayda bir defa menekşeler için özel olan çiçek coşturan veriyorum.Çiçeklenme için iyi bir doping.Bu aralar güneş yakıcı olduğundan direkt güneş ışığına maruz bırakmayın.Menekşeniz halen aldığınız saksısındaysa yakın zamanda çiçek açar,değiştirdiyseniz bir boy büyük saksısını kullanmışsınızdır umarım.Yoksa çiçek kök ve yaprak geliştirmeye çalışır ve çiçeklenmesi uzun sürer. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
|
[QUOTE=fatihbrk;443431]Gerçektende sabrınızın sonunu büyük bir hediye ile alcaksınız.Aslında bu menekşe sabrı az zorluyor.Birde mum çiçeğindeki sabrı görseniz menekşenin sabrından daha büyük ![]() ![]() [/QUOTVerdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Fatih Bey. Benim menekşeler daha yeni saksı değiştirmedim şaşırtma yaptım.saksıyı doldurdu ama açmadı.güneşe koymaktan korkuyorum tam olarak yer de bulamadım.galiba çok sık yer değiştirdiğim için olsa gerek.Umarım şimdiki yerlerinden memnundurlar.İnşallah siz de en kısa zamanda unlu bitten kurtulursunuz.Menekşelerin güzelliğini bozmaya hiçbir şeyin hakkı yok. |
|
|
|
![]() |
|
|