agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-06-2009, 14:13   #1
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Sayın asfaa. ne güzel hediye bu. Güle güle büyütün.

Crocus teyzenizin çiçekleri meşhur olmayı fazlasıyla hakketmiş. Emeğine sağlık..

Bugün 1 hafta menekşelerime dokunmama kararı aldım. Elim hep üstlerinde ve yanlış şeyler yapıyorum. Ortaya yakın minik bir yaprak yumuşak geldi elime. Kopardım. Çok yazık oldu.Sapından yavru veriyormuş.
Menekşelerim isyanda, istemeden hırpalıyorum onları..

Düzenleyen maki01 : 12-06-2009 saat 23:02 Neden: düzeltme
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2009, 12:22   #2
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Ailemize katılan yeni menekşelerim

Name:  2-000_0231.JPG
Views: 1182
Size:  16.6 KB

Name:  3-000_0230.JPG
Views: 1186
Size:  20.5 KB

Name:  4-000_0229.JPG
Views: 1175
Size:  22.1 KB

Name:  5-000_0228.JPG
Views: 1159
Size:  21.3 KB

Name:  6-000_0227.JPG
Views: 1183
Size:  19.4 KB

Eski 14-06-2009, 12:24   #3
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

devamı..
Name:  7-000_0226.JPG
Views: 1151
Size:  23.0 KB

Name:  8-000_0225.JPG
Views: 1168
Size:  25.4 KB

Name:  9-000_0224.JPG
Views: 1160
Size:  24.9 KB

Name:  s000_0222.JPG
Views: 1154
Size:  23.4 KB

Eski 15-06-2009, 10:22   #4
Ağaç Dostu

ggulday's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
kuzucuklar

benim kuzucuklarda 1 hafta oldu toprakla buluşalı. kendilerine gelmeye çalışıyorlar.ben sistem denedim ama inşallah tutarlar(ilk menekşelerim)
bunlar böyle olmamış diyen varsa litfen söylesin yorumlara açığım tecrübelerinizden faydalanmak isterim

Eklenen Resimler

ggulday Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 01:20   #5
Ağaç Dostu

DefneD.'s Avatar

Giriş Tarihi: 15-05-2009
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Faruk Mesajı Göster
Şu sıralar menekşelerde köklendirme hormonuna da gerek yok. Yaz havasında nereye menekşe yaprağı sokarsanız tutuyor...
Sevgili Faruk,
Sokuşturduğumuz yapraklar için tavsiye ettiğiniz şartlar nelerdir? Benimkiler gölge ama sıcak ve havadar bir ortamda. İki günde bir, bir kaç fıs su veriyorum. Bu durum 19 Mayıs'tan beri sürüyor. Hala tık yok

Sanırım kimimiz eli yeşil olarak doğuyoruz. Ne yazık ki ben onlardan biri değilim. Köklü yetiştirmede sorunum yok ama iş çeliğe gelince tıııssss

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2009, 00:14   #6
Yeni Üye

sadpotter's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2009
İlgi ve dileğinize teşekkür ederim sayın Katmer...Menekşelere süt kahve falan vermiyoruz elbette...Sadece dikkat ve özenle oluyor...Her canlı aynı bu dünyada...aylarca suladım, baktım diyemeyiz bir çiçeğe...Bir gün bile ihmal etmişsek; yüzü asılır...Hele ki...kurumuşsa artık onun için yapacak br şey yoktur!...Herşey zamanında, yerinde ve kararlı bir tutum...Tıpkı karşı tarafa gösterilmeyen bir ilgiden dolayı biten bir birliktelik gibi...
Size de teşekkür ederim sayın maki01. Menekşeleri yavrulatma işinde aceleci olmamak gerekiyor diye düşünuyorum.

sadpotter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2009, 10:38   #7
Ağaç Dostu

_kardelen_'s Avatar

Giriş Tarihi: 06-07-2009
Galeri: 2
A EMEL tebrik ederim sizi. Bu güzelleri gördükçe bu konudaki başarızlığımdan kendime çok kızıyorum ve daha hırslanıyorum. Tecrübesizliğimden kaç tane çeliği heba ettim. Ve sonra öğrendim ki sabırsızlığımdan kaynaklanıyormuş. Yeni çeliklerle tekrar çalışmalara başlıyacağım. şans dileyin

_kardelen_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2009, 16:26   #8
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A-EMEL Mesajı Göster
Evet bernacım ilk resimdeki arsız..Yavaş yavaş toparlanıyor durumu çok kötüydü
Ablacığım, üstündeki çiçeği al da daha çabuk toparlansın ben arsızımı çoğaltmaya karar verdiğim zaman bütün çiçeklerini almıştım üstünden ve yaprakları hızlı şekilde büyümüştü.

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2009, 14:05   #9
Yeni Üye

kirazçiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 26-06-2009
selam

2 tane menekşem var. mor ve ebruli. zavallı mor menekşemin yapraklarını har vurup harman savurmama rağmen yeni menekşeler üretemiyorum. menekşlerim gayet sağlıklı. forumdaki bütün kurallara uyuyorum. ama olmuyor. sorun bende mi acaba

kirazçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2009, 23:35   #10
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Bir kaç menekşem.Elmde bunları bırakmayı düşünüyordum ancak bunlarıda satmak istiyorum...
İlk resimde ki menekşem tohumlarla dolu.

Eklenen Resimler

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 01:45   #11
Yeni Üye

eragorn's Avatar

Giriş Tarihi: 29-07-2009
Herkese Selam

Arkadaşlar öncelikler herkese merhaba. Hepinizi yetiştirdiğiniz güzel menekşelerden ötürü kutluyorum. Benim büyük bir sorunum var. Yardımcı olursanız sevinirim. Menekşelerimde uzun süre önce unlu bit vardı. Büyük uğraşlar sonucu kurtuldum. Bu seferde yeni bir hastalık baş gösterdi. Menekşelerin ortasından çıkan yeni yapraklar çok sık ve hastalıklı. Sanki kartlaşmış gibi. Şu an elimde olmayan nedenlerden dolayı fotoğraf ekleyemiyorum. Mite olma olasığı var mıdır? Bu sorunla karşılaşan arkadaşlar var mı? Varsa nasıl kurtulabilirim? İlaç almayı düşünüyorum. Önerebileceğiniz bir ilaç adı var mı? Şimdiden çok teşekkürler.

Bol çiçekli günler....

eragorn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 10:26   #12
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eragorn Mesajı Göster
Arkadaşlar öncelikler herkese merhaba. Hepinizi yetiştirdiğiniz güzel menekşelerden ötürü kutluyorum. Benim büyük bir sorunum var. Yardımcı olursanız sevinirim. Menekşelerimde uzun süre önce unlu bit vardı. Büyük uğraşlar sonucu kurtuldum. Bu seferde yeni bir hastalık baş gösterdi. Menekşelerin ortasından çıkan yeni yapraklar çok sık ve hastalıklı. Sanki kartlaşmış gibi. Şu an elimde olmayan nedenlerden dolayı fotoğraf ekleyemiyorum. Mite olma olasığı var mıdır? Bu sorunla karşılaşan arkadaşlar var mı? Varsa nasıl kurtulabilirim? İlaç almayı düşünüyorum. Önerebileceğiniz bir ilaç adı var mı? Şimdiden çok teşekkürler.

Bol çiçekli günler....
Sayın Eragorn benim bir menekşemde de aynı sorun var. ortadaki yapraklar çok sık ve sert. Kenardaki yapraklardan koparıp ortadakilerin biraz rahatlamasını sağladım.Sizde öyle yapabilirsiniz.Bu arada Ağaçlar nete hoş geldiniz.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2009, 19:02   #13
Ağaç Dostu

Crocus Şen's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sdurul Mesajı Göster
Sayın Crocus ŞEN, maşallah yavrularınız çok sağlıklı görünüyor. Ben biraz fazla kurcalıyorum;yerlerinden söküp köklenmiş mi diye bakıyorum iki de birde. Bir de güneş görsünler diye yerlerini değiştiriyorum devamlı.Bu yüzden sağlıklı gelişemiyorlar.
Sevgili Sdurul,aslında bende çok meraklıyım,hergün karıştırıp bakıyorum,bugün ne gibi gelişme var gibi,hatta bir dönem durmadan saksı değiştiriyordum..Şimdilik hiçbirine birşey olmadı..Ahh birde çiçekli hallerini görsem

Crocus Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2009, 13:46   #14
Yeni Üye

esin2's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2009
Galeri: 4
sevgili emy 83 ben bunları suda tamamen köklendirip ektim. 1 ay içinde yeni yapraklar çıkmaya başladı. bugün birkaç melezleme çalışması yaptım. bakalım yeni ebruli renkler elde edebilecek miyim? sevgiler...

esin2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2009, 14:33   #15
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-12-2008
Galeri: 70
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nermintekin Mesajı Göster
ınsallah verırlerde bende gördugum gun fotograflarını eklerım.cok sagolun hakınızıda helal edın cok ugrastırdım sızı.
Rica ederim Sayın Nermintekin yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Vitamin hapından ziyade 1 tane aspirinin 1 L. suda eritilip verilmesinin çok büyük yararı oluyor. Ben yıllardır bu uygulamayı yaparım...

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2009, 09:28   #16
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Sevgili Maki hazır büyümüş menekşe aldım. Daha doğrusu bir arkadaşım, bunu sizin için yetiştirdim diye bir saksı menekşe vermişti. O saksıyı alınca "ay benim eski menekşelerim" hatırlaması ve sevinciyle bakmaya başladım. Gelişti bol yaprak verdi ama ne yazıkki çiçek vermedi. Sonra gerilemeye başladı. Bu yaz yine canlandırdım onu ama henüz çiçeğini görmüş değilim Elimde hazır yetişmiş bir menekşe varken ve istediğim sonucu alamamışken saksılar dolusu hazır yetişmiş menekşe almakda istemedim doğrusu.

Sevgili Faruk evimizde on iki yıldır oturuyoruz. Önceki dairemizde de çok güzel çiçek yetiştirirdim. Son on yılı saymazsak burada da çiçek yetiştirdim. Evimiz sabah güneş almaya başlıyor. Akşama kadar tüm odaları güneş görüyor. Yetişkin menekşem şu an balkonda dik güneş ışığı almayan aydınlık yerde. İçeriye alırsam da sabah güneşi alan odada aydınlık bir köşesi olacak. Önceki diktiklerimden hala yaşayan ama yavrulamamış bir menekşe yaprağım var bakalım o ne yapacak, gelişecek mi Bekliyorum.

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2009, 09:43   #17
Ağaç Dostu

_kardelen_'s Avatar

Tek katlı çiçek açan menekşe, sonradan katmerli olabilir mi? Benim menekşe dört yapraklı açıyordu, bu defa çıkan tomurcuklarda saydım sekiz yaprak var.
Ama açması çok yavaşladı. Fazla sulamadan olabilir mi? Yapraklarını yıkamaya kalkıştım da, yıkarken epeyce su aldı saksı haliyle.

Eski 23-08-2009, 01:02   #18
Ağaç Dostu

Şener KÖKSAL's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2009
Galeri: 9
Sevgili Fatih uzun saksıdaki menekşe yaprakları 7 renkten oluşuyordu. Yavrulardan bir kısmı o saksı içersinde çiçek bile açtı. Ama bir hafta önce saksıdaki tüm yavruları ayrı saksılara aldım. Ama seninde belirttiğin gibi farklı renklerden bir grup yapıp aynı saksıya ergin olarak dikeceğim. Aynı anda açarlarsa çok güzel olacaklar. Normal saksılarada zıt renkli olanları aynı saksıya dikerek deneme yaptım bakalım nasıl olacaklar.

Şener KÖKSAL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2009, 12:10   #19
Ağaç Dostu

Şener KÖKSAL's Avatar

Menekşeler açyıkca bendeki menekşe aşkı bir kat daha artıyor. Kendime hakim olamıyorum evde her yer menekşe oldu. Zoraki etrafımdaki insanlarada bu sevgiyi alıştırmaya çalışıyorum.

Eklenen Resimler

Eski 23-08-2009, 12:21   #20
Ağaç Dostu

Şener KÖKSAL's Avatar

Eski yavrularım şimdi birer ergin menekşe oldular, çoğuda gurbete çıktı

Eklenen Resimler

Eski 23-08-2009, 15:20   #21
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Şener KÖKSAL Mesajı Göster
Eski yavrularım şimdi birer ergin menekşe oldular, çoğuda gurbete çıktı
Şener bey merhaba; menekşeleriniz çok güzel insan iç çekiyor ister istemez. Pembeleriniz bir harika. Gurbete çıkan menekşelerinizin yolu bizim taraflara da düşer mi acaba

Sevgili Fatih yavrularınızın sağlığı iyi henüz gelişme göstermedilerse de varlıklarını sürdürüyorlar Ama maalesef yapraklardan kayıplar verdik. Kalanlarımıza bir şey olmasın diye gözlerine mi baksak yoksa kızıp ne haliniz varsa görün mi desek bilemiyoruz şimdilik. Ama kararımız karar ellerimiz yeniden yeşil olana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2009, 09:44   #22
Ağaç Dostu

_kardelen_'s Avatar

Arkadaşlar menekşelerin yapraklarını yıkama işini nasıl yapıyorsunuz. Ben geçen hafta yıkadım, ondan sonra menekşem toprağı fazla su aldığından olacak garipleşti. tomurcukların şekli bozuldu ve bir haftadır açamadılar sadece bir tanesi deforme olmuş bir vaziyette dün açtı.

Eski 27-08-2009, 09:51   #23
Ağaç Dostu

_kardelen_'s Avatar

Bir de yavrumun bir sorunu var abileri ablaları. İlk yavrum olduğu için kaybetmek istemiyorum. Şu an gayet sağlıklı gibi duruyor ama yaprağında kahverengileşme var, sebebi nedir acaba? Anneden erken ayırmış olabilir miyim?
Name:  Fotoğraf-0057.jpg
Views: 1435
Size:  17.2 KB

Düzenleyen _kardelen_ : 27-08-2009 saat 09:53 Neden: ilave
Eski 27-08-2009, 11:33   #24
Ağaç Dostu

_kardelen_'s Avatar

Ayy sevgili Fatih, demek ben çok kötü bişey yapmışım. Yavrucak beni asla affetmiyecek desene... Ama annesini, yavru zedelenmesin farketmesin diye keserek almıştım; yani kök ve toprağın üzerinde de yarım cm kadar kısmı duruyor. Hafifletici bir sebep olmaz mı

Eski 03-09-2009, 11:47   #25
Ağaç Dostu

Şener KÖKSAL's Avatar

http://www.facebook.com/profile.php?...4_163678861424

Eski 04-09-2009, 23:14   #26
Ağaç Dostu

Şener KÖKSAL's Avatar

Bu fotoğraftaki menekşenin rengine daha önce hiç rastlamadım. Laden çiçeğine benzer oldukca iri yarım katmer ve çiçekleri kırışık desenli. Özel favorilerim arasında. Yapraktan üretime geçtim bir kaç yavrum var ama henüz çok küçük.

Eklenen Resimler

Eski 04-09-2009, 23:30   #27
Ağaç Dostu

Şener KÖKSAL's Avatar

Bunlarda diğer özel renklerim.

Eklenen Resimler

Eski 07-09-2009, 22:09   #28
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sdurul Mesajı Göster
[ATTACH][ATTACH][ATTACH][ATTACH]Eklenti 101344[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]Sayın lalezan menekşenizin rengi çok güzel maşallah. Bende olmayan bir renk. Değişik, güzel renkleri görünce insan benim de olsa diyor. Benim menekşeler de açmaya devam ediyorlar. Şarabi menekşem tohum oluşturmuş gibi görünüyor. Acaba yanılıyor muyum?
Arkadaşlar menekşemdeki tohum mu? Bilen varsa cevabınızı bekliyorum. Sevgili Emy aldığınız menekşeler toparlanmış görünüyor. Yaprakları sararmış olan bence de güneş yanığına benziyor. Kök çürüklüğünde yapraklarda sararma değil, yumuşama oluşuyor. Yanlış fotoğraf görünüyor. Bahsettiğim tohumlu olduğunu düşündüğüm menekşe 5168 nolu mesajda.

Düzenleyen Sevgi Durul : 07-09-2009 saat 22:25 Neden: yanlış fotoğraf
Eski 07-09-2009, 22:03   #29
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hüzün Mesajı Göster
Sn Sdurul menekşelerinizdeki renkler çok ilginç, ilk kez bu renkeleri görüyorum bayıldım doğrusu, güle güle büyütün..(çoğaltmayı düşünürseniz talibim ben )
Sevgili Hüzün, menekşelerimin renklerini ilginç bulmana sevindim. Ancak mavi gibi görünenler aslında eflatun. Fotoğrafta biraz değişik çıkmışlar. Aslında çoğaltıyorum menekşelerimi, çök sayıda yavruyu sıcaklar kötü etkiledi. Toparlanırlarsa seve seve paylaşırım. Daha olmadı yaprakta gönderebilirim. Tabi Hataya kadar sağlam ulaşırlarsa.

Eski 13-09-2009, 14:49   #30
Ağaç Dostu

Şener KÖKSAL's Avatar

Merhaba arkadaşlar. Dün sabah saatlerinde başlayan menekşe çalışmalarım bittiğinde akşam saat 18.00 civarlarıydı. Oldukca yorucu ama bir o kadarda zevkli bir zaman geçirdim. Ayrılması gereken yavrularım vardı onları ayırdım. Saksıları değişmesi gerekenleri değiştirdim ve ilk defa aşı çalışması yaptım. 22 çift yapraktan oluşan bir aşı operasyonu gerçekleştirdim ama sonucu zaman gösterecek. Ayrıca farklı renklerden oluşan uzun saksılara aranjman yaptım. Evde her yer menekşe oldu 17 saksı menekşeyide ofisime taşımak zorunda kaldım. Bir ara ofisimdeki menekşelerinde fotoğrafını yüklerim.

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025