![]() |
|
![]() |
#10141 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2011
|
Dernek kuralım madem, neden olmasın? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10142 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Çiçeği ve menekşeyi sevenlere günaydın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10143 |
Ağaç Dostu
|
Dernek kurulsun... Ama vakti çok olan ve bu konudan anlayan biri lazım... Ayrıca maddi yönden yeni türler için desteklenede bilir bu kişi... Bunu yapacak birini bulmak mesele... Örneğin ben çalışıyorum akşam anca kendi menekşelerime yetebiliyorum. Balkona ekim yaptım annem suluyor. Kaldıki yer sıkıntısı da cabası. Menekşenin bolluğunda sevdiği yeri koşulları sağlamakda önemli... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10144 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10146 |
Ağaç Dostu
|
Aslında imkansız değil... Camdan tam menekşelerin emrine amade bir yer... Kış ve yaz şartlarına uygun... Neden olmasın. Ama camlı balkonda menekşeler inanılmaz güzel oluyor. Geçensene yengemin camlı balkonundaki denemem süperdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10147 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar menekşe köklendirmede sıkıştırılmış torf deneyen oldumu.Ben denedim 10 gün gibi kısa bir sürede sadece torf içinde yaprak çeliğinin müthiş bir kök yaptığını gördüm ve köklendirmeyede devam ediyorum.Denemenizi tavsiye ederim su tutuşu çok güzel... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10149 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-03-2011
|
Kayseri'de oturan menekşe tutkunlarına duyurulur. Bugün Forum Koçtaş'ta çeşit çeşit Afrika menekşesi vardı. Pembe ve Mor rococo cinsi menekşelerde vardı. Fiyatı 3,25 TL. Ben tam dört tane aldım. Aslında kendimi zor tuttum. Dahada fazla alabilirdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10150 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2012
|
çıglık attım kızım korktu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10152 |
Ağaç Dostu
|
Maki01 size katılıyorum ![]() ![]() ( Arkadaşlarım bu heyecanı yaşadığında ilk menekşe sevdamın başladığı yıllara giderim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10153 |
Ağaçsever
|
teşekkur ederim herkese ![]() zarar vericem diye çok korkuyordum ama birşey olmadı sanırım ![]() ay çok mutluyum inanılmaz ![]() ![]() ![]() bide bu çıkan yavruları üst kısma getirdim yani üztünü toprakla örtmedim burdan birinden öyle okumuştum sanırım ..öyle mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10154 |
Ağaçsever
|
süper süper süper az önce eski konulara gittim ve diktiğim tarih nisan 6 yani 20 günde hem köklenmiş hemde yavru vermiş ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10155 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar 10089 nolu mesajdaki beyaz meneksemin yapraklari bir gunde soldu. Kokunu kontrol ettigimde curudugunu gordum. Yapraklarini ve kokunu temizleyip tekrar diktim. Ama sera yapmadim. Havalardan dolayi. Tecrubeli arkadaslardan tavsiye bekliyorum. Acaba poset gecirsem mi? Düzenleyen blaze ash : 26-04-2012 saat 21:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10156 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Alıntı:
Yavru yaşatma sorununu detaylı açıklayıp nasıl çözdüğünü de paylaşırsan sevinirim. Benim de yavru yaşatmada problemlerim var . Bir çok yavru kaybettim ,neredeyse bir iki damla suluyorum yine de çürüyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Benimde kış aylarında mor menekşem kök çürüğü oldu.Kökü temizleyip kestim, suda köklendirdikten sonra diktim en az 10-12 yaprak kaybına rağmen toparlandı. Ama 4-5 hafta sürdü köklenmesi. Şimdilik hayati tehlikeyi atlattı.İnşallah eski güzelliğine döner diye umuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10158 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sera, bitkinin ihtiyaç duyduğu sabit ısı ve nemi düzenli sağlayabildiği için önemli ancak poşet bunu ne ölçüde başarır, emin olamıyorum. Buzdolabında kullandığımız yarı şeffaf saklama kaplarının büyük boyları çok daha uygun oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10159 |
Ağaç Dostu
|
Sayın maki01 poşetten kastım şeffaf buzdolabı poşetiydi. Daha önceki seralarımı hep böyle yapmıştım. Hiç sorun çıkarmadan çoğu köklenip yavru verdi. Ama o zaman kış aylarıydı. Şimdi bahar geldiği için sera ortamı sağlamak istememiştim. Ama sanırım garantiye alıp sera yapmak daha iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10160 |
Ağaç Dostu
|
RS- Zelenaja Lagunam ikinci çiçeklenmesinde bir çiçek orijinalinden çok farklı renklerde açtı. İki ayrı türün genetik özelliklerini de barındırmış oldukları için, hibrit türlerde bu tür durumlara rastlanabiliyor . Orijinali koyu mor olan bir menekşe genlerinde beyaz rengi de taşıyormuş ![]() Bugünlerde açan yeni çiçeğimiz ![]() ![]() Ve orijinal hali ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10161 |
Ağaç Dostu
|
Aynı menekşede hem orijinal hem de sport ( orijinalden farklı ) çiçek oluşması durumunda sportu çoğaltmanın bizler için tek yolu çiçek sapı. http://www.agaclar.net/forum/afrika-...htm#post905604 Bunu yapmak için çiçeği koparmam gerekiyor ama kıyamıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10163 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10164 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10165 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2012
|
yeni bir menekşe sevdalısı :)
Merhaba arkadaşlar epeydir forumu takip ediyorum menekşelerinize hayran hayran bakıyorum çok sevmeme rağmen hiç menekşe yetiştirememiştim geçen hafta çiçekide gördüm kendimi kaybettim 4 tane birden aldım çok mutluyum her sabah uyanır uyanmaz menekşelerime koşuyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10166 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10167 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Taç kesimden sonuç alınamaz. Nedeni ise ayni menekşenin diğer çiçekleri orijinal renginde olması. Taç kesim yapmanın, yaprak çeliğinden üretmekten farkı olmayacak .Tek yol çiçek sapı yani. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10168 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zoroğlu temenni ve övgülerinizden dolayı çok teşekkür ederim. Amacımız bilgi paylaşımını çoğaltıp , bu konudaki eksiklerimizi birbirimizden tamamlayıp en iyiye ulaşabilmek. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10169 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2012
|
Bunlarda benim güzellerimm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |