View Single Post
Eski 26-04-2012, 09:37   #10144
Zoroğlu
Yeni Üye

Zoroğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi özlem Mesajı Göster
Rusya ve buna benzer ülkelerde bitkileri koruma kapsamına alıyorlar. Afrika menekşeleri için koleksiyoncular var. Ve durmadan yeni tür bulma derdindeler. Türkiyeye bakınca bizden başka sevdalısı yok. 2 sene evvel kampanya başlatıp vtr tarımla konuşup elimizdeki türlerde yaprak bile yolladık. Sonuç hüsran. Onlar sadece işin maddi boyutunda. Tür elde etmek koleksiyon genişletmek pekde umurlarında olmadı açıkçası... Ama 1-2 seneye kadar çok büyük aşamalar kaydederiz diye umuyorum. Buraya ilk üye oldugumda 5 tür-renk menekşe falan vardı. Şuan sayısını bilemiyorum... Keşke imkan olsada bizimde bu iş için bizi destekleyen birimlerimiz olsa. Normalde o ülkelerde menekşlere özel satış noktaları bile var. Düzenlenen seminerler cabası....
Sn Özlem yazdıklarınıza aynen katılıyorum.Ülkemizde malesef herşeyin başında maddiyat ve aşırı para kazanma hırsı geliyor.Birde çiçek merakı ülkemizde fazla değil.Afrika menekşesi aslında o kadar çok güzel bir çiçekki isteyen meraklı olan herkes yetiştirebilir hemde yanıbaşında evin her köşesinde.Yaprak gönderdiğiniz vtr tarımı birkaç kez telefonla aradım menekşe ve bilgi almak için ama çok duyarsızlar hiç yardımcı olamadılar.

Zoroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön