View Single Post
Eski 11-11-2013, 20:05   #11719
beyaz-papatya
Ağaçsever

beyaz-papatya's Avatar

Giriş Tarihi: 06-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Sayın beyaz papatya çok doğru yapmışsınız çünkü menekşeler peteğin sıcağında 2 gün dayanmazlar yaprakları pörsür gider peteği kapatmakla çok iyi yapmışsınız. Odada başka petek varsa onu yakın ısıtın kışın odayı, olmadı kış bitene kadar pencereden alın menekşelerinizi çünkü odayı ısıtmazsanız menekşeler bozulabilirler. Benimkiler de şuan peteğin üzerindeler ama daha Denizli'de kaloriferler yanmadığı için biraz daha orda ikamet edicekler Petekler yanınca masanın üzerine aydınlık biyere alıcam
öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim menekşelerimin bulunduğu camın altındaki petek suan yanmıyor ama diğer petek en düşük seviyede yanıyor oda hep ılık seviyede 2 yıldır açmayan bir menekşem var arkadaşımın tavsiyesi üzerine onu doğu penceresine almıştım ve yapraklarını yandığını ve diriliğini kaybetmeye başladığını anlatınca hemen aldım oradan su anda güney doğu penceresinde yanına gecen hafta 2 tane daha menekşe aldım carrefourdan yeni aldıkları bol çiçekli ve tomurcuklu ama önceden kalma menekşemde herhangi bir hareketlenme yok sadece yeni yapraklar çıkarmaya başladı ben de yeni yapraklar büyüdükçe yanan yapraklarını yavaş yavaş kesip atıyorum inşallah düzelir diye umut ediyorum...

beyaz-papatya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön