![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Merhaba arkadaşlar, çok acemice gelebilir ama, toprak karışımında yaprak çürüntüsü olması gerektiğini okumuştum, bunu evdeki çiçeklerin kopmuş, budanmış yapraklarından elde etmemiz mümkün mü acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
menekşem ;
'' Bana göre '' dev menekşe yaprağım ilk yavrularını vermeye başladı ve çok uzun bir zamanda almadı. Sanırım bir aydan kısa sürede ilk yavrularını verdi. Şimdi sorunum şudurki ben bu yaprağın arkasındaki yavruları ayırmadan anne yaprak ölür mü? Yaprağın arkasındaki yavrular daha çok küçük.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu mesajda paylaştığım dev yaprak menekşemin son hali. Biraz büyümesini beklerken herşey arapsaçına döndü. Bana yardım lütfen. Ne yapmaya çalışıyor bu güzel, Heryeri yavru doldu. Yaprakta çıkanı ayırayım derken kökten bir menekşe ordusu geldi .. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Hay Allahim ya ne kadar ilginc bir bitkiymis bu A. Meneksesi.... Ana yapragin altindan büyüyen yarvrulara hayran kaldim, Sayin bozo, güle güle büyütün yavrulari umarin en yakin zamanda arkadaslardan biri imdadiniza yetisen olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
dev yaprak menekşem!
Alıntı:
Ancak kökten gelenlerin durumu iyi iken yaprakdaki çatlaktan çıkankarı maalesef tutturamadım ![]() ![]() Neyseki 5 evladı tamamen hayatta ve nesli devam ediyor. işte görseller.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili bozo.0606, Yavru veren her anne yaprak ölmüyor, Bazen aynı anne yaprağı keserek yeniden dikim bile yapabiliyoruz. Sizin yavrularınız çok küçük. Normal koşullarda anne yaprağın yavruları beslemeye devam etmesi gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Maki01; Esasında kökden gelenler için değilde yaprakdaki çatlakdan çıkanlar için endişeliyim Pek güzeller, öldürürsem kıyamam. Karar veremedim şu an. Zamanla gelişimlerini paylaşıp sizlerden yardım istemeye devam edeceğim. Çünkü kendim karar veremiyorum. Yaprakdan çıkan yavruların ( sanırım iki yavru var ) en büyük yaprağı gömlek düğmesi kadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Benim böyle olan bir menekşem vardı. Hem yaprak arkasından hem de normal yavru verdi. İlk önce ne yapacağımı bilemedim ve sitedeki arkadaşların tavsiyesi ile bekledim. Bir süre sonra köklerini toprağa uzatmaya başladılar. Bende o zaman ayırdım. Şu anda gayet sağlıklı ve büyüdü. Geçenlerde ise sizinkinden çok daha küçükken kopardım yavruyu. Başka bir menekşenin saksısına toprağın üzerine düz bir şekilde bıraktım. Bir hafta takip ettim. Solmadılar. ölmediler. Şimdi ise yeni ortamına alıştı ve yaprak çıkarmaya çalışıyor. Umarım sağlıkla büyür. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Merhaba, Ben kafama takılan bir şeyi sormak istiyorum.Benim koyu pembe beyaz ebruli menekşem tek renk koyu pembeye döndü ve ebruli deseni kayboldu. Bunun sebebi ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2012
|
Merhaba; Dün baya kötü şeyler yaptım, bakalım sonu ne olacak. ![]() Kış aylarında siteyi takip etmeye başladım, annelerimizin meşhur menekşe sohbetleri, çalma yaprağın kesin tutuyor olması hikayeleri arasında,buradan da baya bir bilgi sahibi oldum. Elimde bulunan 3 adet market menekşesinden şuanda baya bir ileri seviyeye ulaştım. Menekşecibabanın kendi sayfası da dahil olmak üzere değişik üretim konularını okudum inceledim denedim anlayamadığım bölümleri sağ olsun RUS cam sayesinde video ları izleyerek baya bir ileri seviyeye taşıdım. Yapraktan çoğaltmada sınır tanımıyor artık her yapraktan kesin kez üretim yapa biliyorum. Artık en son noktada şuanda tohumlamayı başardım, tohumlarım kuruma sürecinde heralde onlardan da güzel menekşeler ürete bileceğim. Bunca uğraşlarıma rağmen en başta da belirttiğim gibi dün bir yanlışlık yaptım ve seranın içindeki ufaklıkları alıp kaplara diktim akşam dehşet bel ağrım vardı bir günde bu kadar iş sakın yapmayın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2012
|
Ben herkese mutlaka bir seraları olmasını tavsiye ediyorum şu plastik ayakkabılıklar var ya onlardan çok derin ve çok sığ olmamak kaydı ile orta boy olanlardan mutlaka bir tane edinin, içerisine şu toprak bu toprak demiyorum marketlerde pazarda satılan 1,50 tl lik topraklar dahi oluyor.Sera kabınızın dibine 3 cm kadar dökün yapraklarınızı çok uzun tutmamak kaydı ile bu toprağa daldırın kapağını kapatın atın bir kenarda dursun kesin kez yavrulamış olarak çıkacaklar ordan ![]() Ama bu arada ben sera kabımı full dolduruyorum,ondan dolayıda seraya kesinlikle su dökmüyorum bitkiler kendi solunumları ile kendi su buharlarını üretiyorlar böylece içerisi kısa bir süre sonra damlama sulama sistemiyle nemleniyor. Koca kabın içine 3 ,4 adet yaprak koyarsanız elbet sulama sıkıntısı olacaktır bu konuyu dikkate alın. Oksijenlerini de düşünmeyin kapağı kapatın atın bir kenara unutun gitsin 1 ay sonra göreceksiniz ki hem bol köklü hemde yavrulamış olacaklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
İyi günler Bu gün Ahmeter bahçeye serada olan menekşe resimlerini koydum Bu menekşeleri orkideye püskürtme sıvi gübre verirken menekşelerin yapraklarına da veriyorum daha doğrusu menekşeleri sulamıyorum 2 aydır bu şekilde bir zayiat yok Yazdım gene yazıyorum yosunda çillenen yaprakları hindistan cevizi torfuna ekiyorum durum gayet iyi Sera resimlerinde nem 60 civarı yükselirse fanlar çalışıyor Menekşeler orkidelerle iç içe fazla nem orkideyi bozuyor ikisini beraber yaşatmaya çalışıyoruz Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-07-2012
|
iyi akşamlar bir sorum olacak çimlendirdiğim menekşelerimi dikmek için içinde yüzde 35 funda toprağı dağ çürüntüsü,yüzde35 torf,yüzde 20 pomza,yüzde 10 organik gübre olan menekşe toprağı yazan poşet toprak aldım.Fakat topraksulanmadığı zaman taş gibi oluyor.sizce bu toprak uygunmu yoksa normal toprakla değiştireyim mi bilgi verirmisiniz teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki01; Benim yavrular büyüdüler, şimdilik onların üçünü bir saksıya aldım. Bir tanesini saksıya aktarırken yaprağı kırıldı, bir sorun olmaz inşallah. Saksı 25 cm. çapında, üç bitkinin birlikte büyümesi için yeterli olur mu acaba? Bir arada büyümeleri, çiçeklendiklerinde tozlaşmadan dolayı orjinalitesini bozar mı? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Ellerine sağlık sevgili Adalet Hanım'cım , yavrular güzel gelişmişler ayrı ayrı pet bardaklarda bir süre daha gelişseler daha doğru olacak diye düşünüyorum. 25 cm çapında bir saksıyı menekşelerde hiç kullanmadım, bana çok büyük geldi. Yüksekliğini bilmediğim için yanılıyor olabilirim. Yine de aynı saksıda kalmalarını istiyorsanız bir arada büyümeleri tür özelliğini bozmaz. Tozlaşma olur ve tohum gelişirse yeni bir tür bile elde edebilirsiniz ![]() Kırılan yaprak sapınını yavruları zedelemeyecek kadar kısa kesebilirsiniz. Çürüyerek bakteri gelişmesine neden olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Menekşe |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Sıcaklarda fire vermedik iyi gidiyo ayrıca şu sögüt kurusumu desek ne desek bende deniycem merak ettim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Pet bardakta (yarısı toprakla dolu ) yavrularım var. Keyifleri iyi gibi, saksılarını değiştirmeyi düşünüyorum ama çürürler diye çekiniyorum. Sonbaharı mı beklesem , yarım pet bardak toprak gelişmeleri için bir kaç ay daha yeterli olur mu? Yaz aylarında bitki besini kullanımı önerilmiyor bunun nedeni menekşenin yazın dinlenme döneminde olması mı yoksa sıcak etkisi mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Saintpaulia |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Sevgili maki teşekkür ederim. Benim yetişkin menekşelerim kış boyu açtı, yaz gelince bir çoğu çiçeklenmeyi bıraktı .Yeni yaprak çıkarmıyorlar ve iki günde bir hafif çürümeye başlamış bir yaprak alıyorum üzerlerinden. Çürüyen yaprak ucundan çürüyor yaprak sapı sert ve sağlam oluyor.Kök çürümesinde ise tersi oluyordu. Çiçeklenme durunca dinlenme döneminin yaz olduğunu düşünmüştüm. Yavru menekşelerim ise yazı sevdi bir çoğu büyümesini hızlandırdı. Adana kadar sıcak değil burası ama nem çok fazla. Menekşeler nemi seviyorlar bildiğim kadarıyla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
İki saksı menekşe almıştım diğeri; Aslında yeni bir şey daha öğrendim fidanlıkta; Sulamadan yarım saat sonra saksı tabağında su kalmışsa o suyu dökmek lazımmış... güzelim menekşelerin çiçeklerini erken dökmesinin sebebini bu sayede öğrenmiş de oldum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yine de başlığımızda sık sık tekrarlanan bir konuyu fidanlıktan öğrenmene üzüldüğümü belirtmeden geçemeyeceğim. Geçmiş mesajlar hiç okunmuyor demek ki... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Neyse bundan böyle daha dikkatli incelerim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |