![]() |
|
![]() |
#10261 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2011
|
Sn özlem Menekşelerin çok güzeller nazar değmesin.Rus menekşeleri nasıl edindiniz.Standınızda çok güzel.Standın tamamını gösteren resmi varmı bende bir stand düşünüyorum ama nasıl olacağını kafamda netleştiremedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10262 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Merhaba... Miniğim diye beni küçümsemeyin , nice koca yapraklı ablalar çiçek açmazken ben çok çalıştım bahara çiçeğimi yetiştirdim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10264 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Köklendirmek için diktiğim yapraklarımı (kapalı kutudaydılar) bu gün havalansın diye kapağını açtım yapraklar kendilerini salmışlar 20 gün olmuştu dikeli bayada uzun zaman oldu bir şey olmaz diye düşündüm az suyla fısfısladım tekrar kapattım bir şey olurmu çok üzüldüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10265 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
sayın nılgun dogan; benim kanaatimce bu mevsimde menekşe yapraklarını köklendirmek için kapalı kutuda sera ortamı oluşturmaya gerek yok. Belki havaların daha soğuk olduğu zamanlarda bu yöntem işe yarayabiliyor. Ben 1 ay kadar önce satın aldığım menekşe yapraklarını direkt pet bardaklara diktim. Bazıları yeni yeni yaprak vermeye başladılar bile. Üstelik havaların diğer yerlere göre daha serin olduğu bir şehirdeyiz. Fakat ev sıcak tabii. Bence kutunun kapağını açın ve aydınlık bir yere (direkt güneş ışığı almayan) yerleştirin. Umarım kısa zamanda düzelirler. Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10266 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2011
|
Ben birkaç yaprağı delikli poşete, birkaçını da küçük şeffaf saklama kaplarına, aydınlık bir yere yerleştirmiştim. Delikli poşeti hemen hemen 4-5 günde bir, saklama kaplarını da her sabah havalandırıyorum. Sıcak günlerde saklama kaplarında buğulanma dikkatimi çekiyor. Böyle olduğunda akşama kadar dışarıda bırakıyorum ki çürümesin. Bu yolla çürüme problemi yaşamadım, birinden de yavru geliyor çok sevinçliyim. Ancak ne olur ne olmaz diye havalar daha da ısınınca hepsini çıkaracağım. Sayın nılgun_dogan, konunun uzmanı değilim ancak bana nemden etkilenmişler gibi geldi. Birkaç gün dışarıda tutmayı deneyin. Bu aralar sulamayın, fısfıslamayın. Umarım toparlanırlar geçmiş olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10267 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Bu sene kış menekşelerime yaradımı ne ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10268 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Kafam karıştı bahsettiğim gibi suyla fısfıslayıp tekrar kapatmıştım şimdi açtım baktım dirilmişler susuzluktanmı yoksa üstlerini açtım diyemi böyle oldu anlamış değilim bu gün dediğiniz gibi üstlerini açtım bakalım akşama kadar gene salacaklarmı kendilerini gene salarlarsa hapis cezasına çarptırılacaklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10269 |
Ağaçsever
|
Sayın a1919, özellikle son karedeki menekşeniz çok güzel. İsmi nedir billiyor musunuz? Hem yaprakları hem de çiçeği çok değişik. Ben şimdi picasso ve rococo türü menekşeleri daha fazla merak ediyorum. Farklı olduklarından herhalde.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10270 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Sayın nilgün doğan ; ilk diktiğinizde 20 gün hiç kapağı açmayıp havalandırmadıysanız belki de ondan etkilenmişlerdir. Gündüz kapağı açıp geceleri kapatın , nem kontrolu için arada yine fısfıslarsınız ama nemlendirip hemen kapağı kapatırsanız çürüme tehlikesi olabilir. dikkat edin. Benim gölgede sera yaptığım yapraklarım var arada havalandırıyorum sorun olmadı şimdiye dek . Sayın a1919, Ben de son karedeki menekşeye bayıldım, picassolar çok etkileyici. Rococoları marketlerde bulmak mümkün oluyor bazen, beyaz ve mor rococom var yavruları büyütmeye çalışıyorum ama hiç picassoya rastlamadım. Güle güle büyütün arada resimlerini yükleyin iç çekip bakalım. Düzenleyen Rana+miraç : 07-05-2012 saat 12:48 Neden: anlatım düzenlemesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10271 |
Ağaç Dostu
|
Sayın nilgun dogan ve Rana+miraç teşekkür ederim. Natalya'dan aldığım yapraktan ürettiğim menekşelerimden biri o. Yapraklarına bakınca açmasa da olur denecek türden. Adı sanırım EK-Skarabey. Yaprakları dikerken numaralarını yazmadım. Belki bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10272 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili a1919, EK-Scarabei 'ye çok benziyor. Aynı tonda açan diğer alacalı yapraklı afrika menekşelerinden belirgin farkı ,taç yaprakların bordo rengi ince biyeyle çevrilmiş olması ve açık krem fantazi diye adlandıran küçük çizikler. Fotoğrafta bordo biye fark ediliyor sanki. Kutlarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10273 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın maki01. Eve gidince yazdıklarınız doğrultusunda tekrar inceleyeceğim. Fotoğrafda tam anlamıyla belli olmuyor. Buna kızımın verdiği isim "etekli" oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10274 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10275 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Sevgili Arkadaşlar,sitedeki arkadaşların anlatımlarına göre,benim menekşelerimin çok geç geliştiğini anladım.Çünkü;arkadaşların yavru menekşeleri birkaç ay içinde anne menekşe kadar olabiliyormuş.Benim menekşelerimin göbekten çıkan yeni yaprakların çok geç geliştiğini anladım.Onlar büyüyene kadar önceki yapraklar nerdeyse çürümeye yüz tutuyor.Bunun sebebi ne olabilir?Cevaplar için şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10278 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
pamuklu unlu bitler
Geçenlerde çiçekler için parlatıcı sprey almıştım besleyici ve koruyucu olduğunu okudum üzerinde pamuklu unlu bitlerin olduğu menekşemin arasına ve ortasına da sıktım sonuç olumlu gibi ortadaki unlar kayboldu gibi sanki ama yaprakları gelişmiyor.Üstünde 1 aylık koruma ve parlaklık sağladığı yazıyordu .Acaba bu konuda deneyimleri olan var mı ?Paylaşırlarsa teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10279 |
Ağaç Dostu
|
menekşelerim yaz gelmeden ölüyor!!!!
Bu günlerde aşırı panik ve korku içerisindeyim sorunum menekşelerimin çürümesi geçenlerde tam da tomurcuklarını göstermeye başladı diye sevindiğim çiçeğin toprağının kuru olduğunu görünce suladım ve bir kaç gün sonra alt dallarından birer birer renk değişimiyle çürüdüğünü gördüm.Panikle hemen çürüyen yapraklarını kopararak köklerindeki toprağı iyice temizledim perlit vermikülüt cocopeat ,hidroton ve torfla karışım yaparak yeniden diktim ( önceden yaptığım bir hatayı tekrarlamadım çiçeğin toprağını yine yeni toprakla karıştırmak gibi ;zira mantar hastalığı olduğundan yeni ayırdığım diktiğim yavruların çürüyüp tutmamasına neden olmuştu bu hatta kurtarmaya çalıştığım menekşelerimin ölmesine de neden olmuştu).Sanki biraz durdu gibi yaprak çürümeleri ve yüreğime su serpildi ama bir baktım başka bir tanesi de aynı şekildeydi etrafında 5 tane kadar yavrusu vardı hemen aynı şekilde ayırdım köklerinden çürüklerde vardı acaba çürürmü diyerek çürüklerini köklerini temizledim ve kedi kumuyla karıştırdığım suya koydum bekliyorum.Dün 1 gün sonra baktım çürüme ilerlememişti.Diamoditli kedi kumunu köklenmeyi desteklermi ümidiyle ekledim .Sorum şu fitilli sulamayı uyguladığım halde bazıları fazla su emiyor bazıları normal fazla su emenlerde bakıyorum hemen çürüme var diye panik oluyorum.Forumdan okuduğum kadarıyla fazla sulamadan ya da uzun zaman susuzluktan sonra susuz kalmaktan mantar yapıyormuş bu mantar için kullanabileceğim insana zararsız tehlike arzetmeyen ilaç var mı yardımcı olursanız teşekkür ederim...İnanın içim acıyor ....Şimdiden teşkkür ederim....Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10280 |
Ağaçsever
|
Menekşelerde fitilli sulama belki pratik bir çözüm ve zamandan tasarruf için güzel bir uygulama. Fakat benim anladığım kadarıyla, saksıdaki fitil sürekli suyu toprağa aldığı için ve afrika menekşeleri de diğer saksı çiçeklerine nazaran fazla suyu sevmeyen bir tür olduğundan, sadece zorunlu durumlarda (mesela tatile giderken vs.) uygulayabilirim. Zaten yaklaşık olarak 10 günde bir su vermek yeterli oluyor ve şimdiye kadar bu yüzden kaybettiğim menekşe olmadı. Şimdilik pet bardaklara su vermeyi (epey zaman alsa da) daha garanti bir yöntem olarak görüyorum. Hem menekşelerin gelişimlerini incelemek açısından da tek tek su vermek güzel oluyor aslında.. Düzenleyen tabiata dair : 09-05-2012 saat 22:04 Neden: ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10281 |
Ağaçsever
|
menekşeler
menekşelerimden bazıları Düzenleyen tabiata dair : 10-05-2012 saat 10:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10282 |
Ağaçsever
|
ve diğerleri
arada dağ çileğim ve kır çiçeğim de karışmış sanırım acemilikten |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10283 |
Ağaçsever
|
devamı
... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10284 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
kok curumesine daha oncelerde bir arkadas koklerini temizledikten sonra 15 dk kadar aspirinli suda bekletip yeni karısıma dikmek buyuk eski yapraklar oluyor ama sonradan yenileri geliyor , sulama konusuda toprak kurumadıkca sulanmaz derler ve sulandıktan sonra saksı altındaki tabakta su varsa 15 dk beklenir cektigini ceker sonra tabaktaki su dokulür, cok buyuk olmayan saksılarda olması iyidir nem dengesi buyuk saksılarda olmuyor buyuk saksılarda ki nemin hepsini icmeye calısıyorlar sulamaktan cok nemli ortamları seviyorlar arada bir fisfis la nemlendirin hoslanıyorlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10285 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
birde kedi kumuyla sadece toprak yerine kedi kumuna dikiliyormus diomit denen maddeye ve guzel yetistigi soyleniyor arada bir sıvı besin takviyesiyle bu linkten inceleyiniz http://www.agaclar.net/forum/afrika-...ntha/26543.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10286 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kök çürümesine yakalanan menekşelerde, çürümüş bölgeleri tamamen temizledikten sonra suda çözülebilir kükürtü ambalaj üzerinde yazan sulandırıp, püskürterek yeniden dikiyorum ve genellikler menekşe yaşama dönüyor. Fitilli sulamada ise fitil aracılığıyla su çekme oranı bitkinin gelişim düzeyine göre değişebiliyor. Parmağınızla dokunduğunuzda hafif bir serinlik yerine ıslaklık hissediyorsanız, fitilin boyun aşağıdan çekerek kısaltabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10287 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili tabiata dair, kenarı yeşil biyeli mor menekşenizden mutlaka yaprak yedeklemenizi öneririm. Koçtaş'a az sayıda gelen bu menekşeden 3. kez aldım. Yaprakları biraz kötü durumda idi ama rengi farklı olunca yapraktan çoğaltmak istedim. Diğer aldıklarımda sıkıntı yok ama bu türle anlaşamadık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10288 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2012
|
Tüm menekşe severlere merhaba, Bu siteyi geçtiğimiz hafta buldum. Hepiniz menekşeler hakkında tecrübelerinizi paylaşmışsınız. Sayenizde bende bir şeyler öğrendim. Ben yaklaşık 2 sene önce 2 adet menekşe ile menekşe bakmaya ve sevmeye başladım. 2 hafta öncesine kadar sadece 1 tene menekşem kalmıştı. Yakın zamanda bir kaç tane daha aldım. Bu ilk resimdeki menekşelerim 2 sene önce bu şekildeydi. İş yerinde bakıyorum ![]() şimdi sadece mor olan kaldı. diğerlerini yeni aldım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10289 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2012
|
Tatil zamanı bayramlarda vs. çiçeklerimin altına su koyduğum için kök çürümesi oldu. Yanlış bilgi yani. Artık daha dikkatliyim. Ve umarım sizlerin o güzel çiçekleri gibi menekşelere sahip olacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10290 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |