View Single Post
Eski 09-05-2012, 11:49   #10279
mmanager
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
menekşelerim yaz gelmeden ölüyor!!!!

Bu günlerde aşırı panik ve korku içerisindeyim sorunum menekşelerimin çürümesi geçenlerde tam da tomurcuklarını göstermeye başladı diye sevindiğim çiçeğin toprağının kuru olduğunu görünce suladım ve bir kaç gün sonra alt dallarından birer birer renk değişimiyle çürüdüğünü gördüm.Panikle hemen çürüyen yapraklarını kopararak köklerindeki toprağı iyice temizledim perlit vermikülüt cocopeat ,hidroton ve torfla karışım yaparak yeniden diktim ( önceden yaptığım bir hatayı tekrarlamadım çiçeğin toprağını yine yeni toprakla karıştırmak gibi ;zira mantar hastalığı olduğundan yeni ayırdığım diktiğim yavruların çürüyüp tutmamasına neden olmuştu bu hatta kurtarmaya çalıştığım menekşelerimin ölmesine de neden olmuştu).Sanki biraz durdu gibi yaprak çürümeleri ve yüreğime su serpildi ama bir baktım başka bir tanesi de aynı şekildeydi etrafında 5 tane kadar yavrusu vardı hemen aynı şekilde ayırdım köklerinden çürüklerde vardı acaba çürürmü diyerek çürüklerini köklerini temizledim ve kedi kumuyla karıştırdığım suya koydum bekliyorum.Dün 1 gün sonra baktım çürüme ilerlememişti.Diamoditli kedi kumunu köklenmeyi desteklermi ümidiyle ekledim .Sorum şu fitilli sulamayı uyguladığım halde bazıları fazla su emiyor bazıları normal fazla su emenlerde bakıyorum hemen çürüme var diye panik oluyorum.Forumdan okuduğum kadarıyla fazla sulamadan ya da uzun zaman susuzluktan sonra susuz kalmaktan mantar yapıyormuş bu mantar için kullanabileceğim insana zararsız tehlike arzetmeyen ilaç var mı yardımcı olursanız teşekkür ederim...İnanın içim acıyor ....Şimdiden teşkkür ederim....Saygılarımla

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön