![]() |
|
![]() |
#9331 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Suda yavru veren yaprakları dikerken ben zorlanıyorum. Yavruların toprak içinde kalmaması gerekiyor. Öyle dikmeyi başarabildi isen yavrular gelişmeye devam edecektir. Sevgili blaze ash, Satın aldığımız menekşelerde genellikle sadece torf kullanılıyor. Torf, bir kez kuruyunca tekrar çok zor su, nem tutuyor. Senin menekşende de aynı durum olabilir. Üstten suyu döktüğünde hemen hemen hepsi hızla alta sızıyorsa torf su tutma yeteneğini kaybetmiş demektir. Toprak değiştirmekten başka çare kalmıyor... Seninki ile aynı durumda olan 3 menekşemin bu Pazar toprağını değiştirdim. Torf öylesine kütle haline gelmişti ki kökleri temizlemek çok zor oldu. Neredeyse yarı yarıya kökü kesmek , koparmak durumunda kaldım. Bir de yan sürgün ayırdım. Eğer ayırdığın yavru ya da yan sürgünler köksüz ise bir süre sera ortamına almanı öneririm. Büyük boy bir buzdolabı poşetinin içine oturtup ağzını kapatarak mini sera yapabilirsin. Kökler gelişinceye kadar aydınlık ancak direk güneş ışığı almayan bir yerde durması iyi olur. 3-4 hafta gübre kullanmayıp, sulamayı toprağı nemlendirecek şekilde yapmaya dikkat edersen ayırdığın sürgünler sağlıklı bir şekilde kök geliştirip büyümeye devam edecektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9332 |
Ağaç Dostu
|
Menekşelerin hayırlı olsun sevgili FIRUZAN, bir kez menekşe ile tanışmışsan kolay kolay vazgeçemiyorsun. Genel olarak aynı saksıda birden fazla gövde gelişmiş ise , bitkinin beslenmekte zorlanacağı söylenir. Bu durumda çiçeklenme de gerçekleşmeyebiliyor. Menekşenizdeki 3 gövdeyi ayırarak farklı saksılara dikmenizi öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9333 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Teşekkür ederim Sayın maki01,Hemen uygulayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9334 |
Ağaç Dostu
|
Torf kuru değildi aslında. Bir kez suladım zaten. Çok suladım desem bir seferde hemen ölür mü ki çiçekleri? Sulamasını ayarlayamıyorum sanırım ve sıkılmaya başladım artık. Çok sevmeme rağmen artık ilgilenmek gelmiyor içimden. Yaprak çeliklerimden de sadece birisi köklendi. Diğerleri çürüdü. Of ya!!!! Derecem olmadığı için ölçemiyorum ama sanırım ev çok sıcak geliyor. Şimdi hepsini mutfağa cam önüne koydum. Salona göre daha serin. Bakalım ne olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9336 |
Ağaç Dostu
|
Aynı çelikten üretilen 2 farklı LE-Zelenaja Roza. Hibrit türler bu tür sürprizler yapabiliyor. Hangisi sports karar veremedim. İnternette yayınlanan fotoğraflar karar vermek için yeterli olamadı. Hibrtilerde sports olup olmadığına karar verirken hem çiçeğinde hem de yaprağındaki farklılıklara bakmak gerekiyor. Yaprak şekli her ikisinin de orijinaline benziyor. Araştırmaya devam edeceğim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9337 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-08-2011
|
sevgili maki01, LE-Zelenaja Roza ile ilgili ne olduğunu tam anlayamadım farklılık pembenin tonundan mı kaynaklanıyor? bir de fotoğraftaki menekşe de bu cins olabilir mi acaba? yalnız çiçeklerin kenarındaki yeşil şerit fotoğraflarda gerçekte olduğu gibi görünmedi. ben de bu menekşeyi sormak için açmasını bekliyordum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9338 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-08-2011
|
sevgili maki01 sormak istediğim menekşe bu.... maalesef kenarlardaki yeşil fırfır hiç bir karede belli olmamış... Düzenleyen pelermin : 24-12-2011 saat 17:24 Neden: eksik yazı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9339 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili pelermin, Menekşen daha çok Nancy Leigh'i andırıyor. Benim LE-Zelenaja Roza daki sorun ise açık renk olanda pembe ton çok az ağırlıklı olarak beyaz , diğer menekşenin çiçeklerinin ise ağırlıklı fuşya olması ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9340 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Menekşe sever arkadaşlar, merhaba. Menekşelerimi teras/bahçe bölümünde yayınlayacaktım, tesadüfen ayrı bir konu olduğunu öğrenince burada sizlerle paylaşmak istedim. 50'ye yakın anaç ve yavru menekşem var , hepsini bir anda paylaşmam mümkün olmadığından seçtiklerimi paylaşıyorum, zamanla diğerlerini de ekleyeceğim. Düzenleyen berçin : 26-12-2011 saat 20:01 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9341 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Sevgili Berçin, Maşallah maşallahh e birdaha maşallah. Balkonunuz adeta menekşe cenneti Paylaşımınız için teşekkürler Gözlerimiz bayram etti Selam ve sevgilerimle Asu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9342 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2011
|
bunlar da benimkiler ama cogunu yeni ektim henuz ciceklerini goremedim... saniyorum bahar sonu yaz basi gibi gormek nasip olacak... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9343 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
iyi günler güvercin gübresi çok faydalıdır fakat çok da keskindir yani kullanacağın bitkiyi yakabilirsin .2 yıl yanması gerektiğini duymuştum .kullanınca da bol su vermeniz gerekir o da çiçeği çürütebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9344 |
Ağaç Dostu
|
bunlarda devamı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9345 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Sayın Maki01 ben de çocukluğumdan beri menekşeleri hastalık derecesinde seviyorum.Koçtaştan migroslardan bir kaç tane menekşe aldım bunlara oturma odasında bakıyorum bir kaç tanesini de yatak odasında besliyorum.Fakat oda sıcaklığı termometreyle ölçdüğüm zaman bezen 12 dereceye kadar düşüyor.Yatak odasının güneş ve ışık alması gündüz bu sıcaklığı yükseltiyordur .Acaba bu sıcaklıkta ben de Adana da oturduğum için bir şey olur mu diye endişe ediyorum.Yaz sıcağında ne yapıyorsunuz onu sorabilirmiyim .Evin içerisinde havasızlıktan sıcaktan çoğunu kaybettiğim oldu da ben bu yaz balkona koydum güneş almayan bir yere neyse ki ölmediler ama o zaman da yaz boyu çiçek açmadılar.2 yıl önce sadece kendim yapraktan alıp büyüttüğüm 2 saksı sağ kaldı diğerleri öldüler.yaz mevsiminde nemin çok yüksek olduğu için de öldüğünü söylediler. Bilgi verirseniz teşekkür ederim.saygılar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9346 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili berçin ve emily14, Menekşeleriniz çok güzel ve sağlıklı, kutlarım... Sayın mmanager, Öncelikle sitemize ve başlığımıza hoşgeldiniz. Malesef Adana gibi yazı çok sıcak geçen yörelerde menekşelerimizi korumak oldukca zor oluyor. Benim menekşelerin çoğu salonda , klimalı ortamda yazı geçirdiler. Hastalık nedeniyle ayırdığım menekşeler ise doğu cepheli bir odada. Havadaki bağıl nem, menekşelerin sevdiği bir ortam. Bu nedenle kaybın olmayacağını düşünüyorum. Aksine arada ince başlıklı bir sprey direkt güneş ışığının gelmediği saatlerde yaprakları nemlendiriyorum. Klimasız ortamda Kuzey ya da Doğu cepheli bir yerde direkt güneş ışığı almayacak bir konuma yerleştirmek uygun oluyor. Sıcaklarla birlikte kayıplarımızın en önemli nedeni büyük saksı ve düzensiz sulama. Özellikle yaz aylarında toprağı düzenli olarak ıslak olmamak koşulu ile nemli tutmak gerekiyor. Saksı büyük olunca kökler tüm saksıya yayılamadığı için uzun süre su ile temas ettiği ederek çürüyor. 2010 yazında ben de büyük saksı nedeniyle çok fazla kayıp verdim. 2011 yazında ise hem fitllil sulama hem de küçük saksı kullanmam kayıplarımı minumuma indirdi. Size de fitilli sulamaya geçmenizi öneririm. Buraya tıklayarak fitilli sulama ile ilgili bilgi edinebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9350 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah Sevgili katmer gözüm gönlüm açıldı İki sorum olacak son karedeki mor menekşenin ismi ve Skagit Victory Trail - W.Lindstrom sizde var mı varsa tahminim doğru bende de var demektir. teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9351 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Yeşillim, son karedeki menekşeler geçen yaz Yalova'dan aldıklarım. Pembe ve mor roccoco hariç, diğerlerinin kayıtlı bir isimleri olduğunu sanmıyorum. Skagit Victory Trail bende var... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9352 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Sn.manolya,övgüleriniz için teşekkür ederim.Sevgi ve selamlar. Sn.maki01,verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.Karadeniz ikliminde nem sorun olmuyor,burada benim sorunum evimin konumu,mutfak pencerem menekşeler için ideal ama balkon ve salon pencerem kuzeye bakıyor.Kışın başından beri balkondaki yavrulardan 13 tane kaybettim.Burada kış sert geçmiyor ama bir iki hafta soğuk olması her şeyi bitiriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9353 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili katmer, Uzun bir aradan sonra nihayet menekşelerini görebildik. İlk fotoğrafındaki menekşen çok çok güzel. Yedeklemeyi unutma lütfen, kaybedilmemesi gereken bir tür... Diğerleri de çok güzel ancak 1 numara bir başka güzel ![]() Pencerede duran menekşeler kalorifer peteğine çok yakın . Menekşeler bu durumdan etkilenmiyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9355 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() cinsi çok güzel bi de bu kadar çiçek cinsten kaynaklanıyor yoksa bir sırrınız mı var? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9356 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() Beğeniler için çok teşekkür ediyorum. Bu menekşeleri geçen yaz seradan almıştım. Buradaki çiçekçilerde de rastlamıyorum. Sanırım şanslı bir günümdü ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9357 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Merhaba, Bunlarda benim menekşelerden birkaç tanesi. 1 nolu fotoğraftakinin özel bir ismi varmı acaba? 2 ve 3 nolu fotoğraftakiler chimera'mı? Ayrıca sonuncunun üzerinde biraz çalışmam lazım. Selam ve saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9358 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın kartal124, 2. ve 3. resimdeki menekşeler chimera değil.. Ayrıca, yapı marketlerden ve çiçekçilerden satın aldığımız menekşeler maalesef kayıtlı türler olmuyor. Sadece benziyor. Arada Otimara'nın türlerine rastlayabiliyoruz.. O da birkaçına... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9359 |
Ağaç Dostu
|
Bir numaralı bugün Koçtaş da 3 liraydı kayıtlı olsa bu fiyatta olmazdı sanki ! Konuya hakim olanlar daha net bir cevap verebilir. ben gönderene kadar vermiş bile. Düzenleyen yeşillim : 29-12-2011 saat 21:55 Neden: ek yazı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9360 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili emily14, açmaları için gerekli ortamı sağlıyorum ama en önemlisi türün özelliği. Yerli türler genellikle bu şekilde çiçekleniyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|