![]() |
|
![]() |
#9301 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Menekşe sever arkadaşlar sizinle bir şey paylaşıcam. Dedem (86) menekşeleri çok severdi ancak doktor astım rahatsızlığından ötürü evinden bütün bitkileri çıkarttırdı son bir senedir. Ondan gördüğüm bir yöntemi sizlerle paylaşmak istiyorum bana çok ilginç geldi. Hiç böyle bir şey duymamıştım daha önce, bu sitede de rastlamadım. Kendi menekşelerini hep yapraktan büyütürdü. Ana bitkiden aldığı yaprağın sapını 5-6cm bırakır, sonra toprağa gömeceği ucu bıçakla yarıp içine bir buğday tanesi sokuşturur ve diker. Bilrsiniz buğday çabuk kök salar püskül gibi, buğday köklendikten kısa bir süre menekşe yaprağı da kökleniyor. Bu yöntemle hemen hemen hiç yaprak kaybı olmadan menekşe büyütür. Hiç böyle bir şey duyan , yapan varmı ? Bunun açıklaması nedir ki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9303 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Ben menekşe saksısına buğday ekme işine yazın aşırı sıcaklarda başlamıştım Sayın sakdag. Toprakta kalem ile yuva açıp yuvaya buğday atıyor, ardından yaprak sapını yerleştiriyorum. Yeni ayırdığım yavruların olduğu saksıya ve gelişkin olanlara da 3-5 tane gömüyordum(saksı kenarlarına doğru)Buğday en fazla 3-4 günde kendini gösteriyor. Aynen çim gibi hızlıca uzadığı için sık sık biçmek zorunda kalıyordum. Aslında salatalara katılması çok faydalı deniyor, ama bitki besini verdiğimden atmak zorunda kalıyordum. Hatta buğday çimi suyu bu ara çok tavsiye ediliyor. Buğday ekmekteki maksadım, hızlı köklendiği için topraktaki fazla suyu alması ve kök çürüğü ile karşılaşmamak idi. Çok ta faydasını gördüm. Hala buğday ekili saksılarım var bir ara resimlerim, inşallah sizinle paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9304 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Merhaba arkadaşlar 1 haftadan beri suda beklettiğim menekşe yaprağının suyuna çay suyu damlattım ve beklettim 1 saat sonrada minicik kaktüs saksına un gibi yumuşacık bir torfun içine diktim ph si 6 ve 7 arasında imiş arkasında toprağı övmüş durmuş bitki çürüntüsü olduğu belli oluyor bazen içinden fasulye gibi şeyler filzleniyor ama toprak gerçekten muhteşem suyu ilk 3 sn toprağın üstünde tutuyor sonrada anında tabağın dibine yolluyor bakalım 40 gün sonra menekşem büyüyüp yaprak çıkartcakmı gelişmeleri paylaşcam ve bu arada 2. sorum bir poşetin içine balkondaki tüm tohumların kurumuş yaprakları, çürümüş kökler, lahana yaprakları, brokoli yaprakları, yumurta kabukları patates kabuğu gibi birçok organik madde ile doldurdum vede bol bol muhabbet kuşu pisliği içeriyor kendi toprağımı yapmayı düşünüyorum da bir bir önceki sayfadaki bahsettiğim kurtlu ve soluncanlı toprağı da besinleri çürütsünler diye içine atıp sıcak bir yere koydum ve ağzını iyice kapattım ama hiç koku filanda gelmiyor yarın açıp içine biraz su boşaltacağım acaba bu işlemleri doğru yapıp kendi toprağımı üretirsem besin değerinden zengin olur mu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9306 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-08-2011
|
minyatür menekşelerle ilgili ayrı bir başlık var mı acaba? Bu arada sayın maki 01 menekşeleriniz hem çok sağlıklı görünüyorlar, hem de çok derli toplu.maaşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9307 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Güzel menekşem
Her yerde güzelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9308 |
Ağaç Dostu
|
Minyatürler menekşeler için ayrı bir başlık açılması gerekli mi , bilmiyorum. Bakımları konusunda fark olup olmadığını uzun süre araştırdım ancak çok farklı bilgilere erişemedim. Edindiğim bilgiler : -Standart menekşelerden daha bir özenli sulama istiyor. Kökler narin olduğu için düzensiz sulamaya dayanıksızlar ve kesinlikle nemsiz kalmamalılar. - Yüksek fosfatlı gübre istiyorlar. - Saksı çapı olarak 4-5 cm öneriliyor. Yine de görselleri paylaşmak için ayrı başlık olsun derseniz, açabiliriz sevgili pelermin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9309 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Sayın Maki01 verdiğiniz link bozuk çıktı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9310 |
Ağaç Dostu
|
Saintpaulia
Bir güzel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9311 |
Ağaç Dostu
|
Yüreğinize sağlık sevgili ahmeter, her çiçek sizin bakımınızda daha da bir güzelleşiyor. Sevgili bat-uhan, Haklısın, yapılan bir aramanın sonucunu linkle vermek mümkün olmuyormuş. Anasayfada yer alan "Arama" menüsünden "Ayrıntılı Arama"yı seçerek " Kompost" yaz . Ve alttaki seçeneklerden " Başlıklarda Ara" dersen kompostla ilgili sitemizde açılan tüm konuları görebilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9312 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2011
|
İşte tek çiçekli menekşem vede tek güneş alan menekşem tüm menekşeleri mutfak camına taşıyamadığım için hepsi marul gibi vede çoğu hasta, ev kuzeye bakınca güneşe hasrat bir evde menekşe sevdası benimkisi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9313 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2010
|
benim menekşelerim bi türlü açmıyor sadece yaprakları gelişiyor açması için napmamı önerirsiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9314 |
Ağaç Dostu
|
Bu menekşemi çok sevdiğim bir ablama hediye etmek için yavru ayırırken kesmiştim. O zamanlar yeni yeni başlamıştım diatomitte yetiştirmeye. 20 Mart'ta dikmiştim yavruyu. İlk haftalarda sadece su ile destekledim. Köklenme başarıyla gerçekleştiğinde su ve sıvı besin kullanımına geçtim. Hoyalarda 1/4 oranında kullandığım dönemde aynı oranda menekşemede verdim. Aynı dönemde ayırdığım topraktaki menekşeye göre gayet hızlı bir gelişme gösterdi. İlk tomurcuklarını 6 Mayıs'ta gösterdi. Yoğun bir çiçeklenme dönemeinden sonra arada tek tek açtı ama açmış sayılmazdı o ilk öbeğe ait tomurcuklardı ![]() ![]() ![]() Dinlenme dönemi 8 Aralık'ta ikinci dönem çiçek tomurcuklarını görmemle sona erdi. Tomurcuklar birkaç gün içinde açacaklar. Şimdi size onları sunuyorum. İyi seyirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9315 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sofistike, çok güzel bir menekşe ellerine sağlık... Sevgili Fatih, topraksız ortamdaki başarılarının takipçisiyim. Konu ile ilgili yeni başlık açarak mesajını başlığa kopyaladım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9316 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-08-2011
|
sayın maki 01 alakanıza çok teşekkür ederim. ben minyatür menekşeler için ayrı başlık açılmasını çok isterim. en azından görselleri açısından da bir kaynak olur. umarım minyatür menekşeleri seven başka arkadaşlar da vardır. sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9317 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ahmeter fanustaki aranjmana bayıldım. Ellerinize sağlık. Menekşe gerçekten farklı bir sevda. Sevgili Fatih ellerine sağlık, macro çekimlerin zaten epeydir favorim. Tomurcuğun boynu bükük çıkması beni her zaman büyülemiştir. Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 19:52 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9318 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeği bol ve gösterişli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9319 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ahmeter efendim çok teşekkür ederim çok onure oldum. Asıl ben bu forumdaki başlık sayesinde hemen 2 menekşe edindim, hiç böyle açtıklarını bilmezdim, burada üyelerin menekşelerini gördükçe çok mutlu oluyorum onlarca çiçek aynı anda, Allahım nasıl oluyor bu diyorum. ![]() Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 19:51 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9321 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9322 |
Ağaç Dostu
|
LE- Kupavam tam olarak orijinali gibi çiçeklenmese de çok beğendiğim bir tür oldu. Bugünlerde ya kendisini ya da fotoğrafını izliyorum . Yetmedi, bir de fotoğrafına makyaj yaptım PhotoScape ile ![]() ![]() Sevgili Fahriyee, nihayet makinam tamir edildi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9323 |
Ağaç Dostu
|
Minyatür Afrika Menekşelerimiz için ayrı başlığımız hazır. Bol çiçekli olmasını diliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9324 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9325 |
Ağaç Dostu
|
Suda yavrulayanlar:d |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9326 |
Ağaç Dostu
|
![]() Arkadaşlar bu menekşeyi alaı 9 gün oldu(322. sayfadaki 9653. mesajda 2. resimdeki menekşe.) Daha öncekiler gibi tomurcukları kuruyor, üzerindeyken açmadan. 4-5 gün sonra alttan suladım. Bir daha su vermedim. Neyi yanlış yapıyorum anlamıyorum. Diğer ikisinin de tomurcukları kuruyor. Işık alıyorlar. Nem için de akşamları fısfısla su püskürtüyorum. Lütfen yardım edin. Bir de hazır çiçekleri geçmişken çok fazla göbek var, ayırayım diyorum. Daha önce ayırmıştım. Ama tutmadı, çürüdü. Kökünü ayırdıktan sonra nasıl bir ortama koymalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9327 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1211_22.55.jpg BU ŞEKİLDE DİKTİM YAVRULAR BÜYÜRMÜ???(SUDA YAVRULAMIŞTI..!) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9328 |
Ağaç Dostu
|
Mesajınızda dikmeden önceki hallerinin resmi var. Benim toprak içince köklendirdiğim bir menekşem vardı. Şaşırtma yaparken sizinkilerden daha küçük yavruları vardı ve büyüdüler. Sizinkiler de büyür inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9329 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Merhaba , Menekşe resimlerine baka baka eski menekşelerim aklıma geldi .Sık sık taşındığımız için bir çoğunu kaybetmiştim artık yeniden başlıyorum ve yeni menekşelerim huzurlarınızda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9330 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Fotoğraftaki 2-3 senelik menekşem ve 3 boğumu var çiçeğini hatırlamıyorum bile bunları ayırmalı mıyım ? Sonuncusu da bir arkadaşımın menekşelerinin yanına koyduk 10 gün olmadan tomurcuk verdi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|