View Single Post
Eski 15-12-2011, 17:58   #9304
Batuhan Yılmaz
Ağaç Dostu

Batuhan Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2010
Merhaba arkadaşlar 1 haftadan beri suda beklettiğim menekşe yaprağının suyuna çay suyu damlattım ve beklettim 1 saat sonrada minicik kaktüs saksına un gibi yumuşacık bir torfun içine diktim ph si 6 ve 7 arasında imiş arkasında toprağı övmüş durmuş bitki çürüntüsü olduğu belli oluyor bazen içinden fasulye gibi şeyler filzleniyor ama toprak gerçekten muhteşem suyu ilk 3 sn toprağın üstünde tutuyor sonrada anında tabağın dibine yolluyor bakalım 40 gün sonra menekşem büyüyüp yaprak çıkartcakmı gelişmeleri paylaşcam ve bu arada 2. sorum
bir poşetin içine balkondaki tüm tohumların kurumuş yaprakları, çürümüş kökler, lahana yaprakları, brokoli yaprakları, yumurta kabukları patates kabuğu gibi birçok organik madde ile doldurdum vede bol bol muhabbet kuşu pisliği içeriyor kendi toprağımı yapmayı düşünüyorum da bir bir önceki sayfadaki bahsettiğim kurtlu ve soluncanlı toprağı da besinleri çürütsünler diye içine atıp sıcak bir yere koydum ve ağzını iyice kapattım ama hiç koku filanda gelmiyor yarın açıp içine biraz su boşaltacağım acaba bu işlemleri doğru yapıp kendi toprağımı üretirsem besin değerinden zengin olur mu.

Batuhan Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön