![]() |
|
![]() |
#7712 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-07-2010
|
Alıntı:
tesekkür ederim, peki nasil bir ortamda tutmam gerekiyor, su an hepsi pencerenin önünde mermerin üstünde ve altinda kalorifer yaniyor |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7714 |
Ağaç Dostu
|
[ATTACH][ATTACH]186396 [/ATTACH][/ATTACH] [ATTACH]186397 [ATTACH]186398 [/ATTACH][/ATTACH] Bunlar da diğer resimler, yeni üyeyim diye kimse benim kızlarıma yorum yazmıyor çok kıskandım. Faruk bey ve Klupnika hanım menekşeleriniz çok güzel güle güle büyütün inşallah benim kızlar onları görürler de ibret alıp açarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7715 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili mihrican, öncelikle hoşgeldiniz. Menekşeleriniz elbette güzeller. Beğeni mesajlarını pek fazla yazmamaya özen gösteriyoruz. Yeni başladığımda ben de siz gibi düşünmüştüm, ama öyle değil. Bir de şu adrese uğrarsanız sizi daha iyi tanımış oluruz. Sevgiler... http://www.agaclar.net/forum/showthr...=2595&page=323 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7716 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim o adrese bir kaçgün önce uğrayıp kendimi tanıtmıştım. Ayrıca ben menekşelerime sadece övgü için yorum yapılmasını istememiştim yanlış anlaşıldım galiba. Daha çok bana önerilerinizi almak istedim.Kaçgündür foto eklemeye çalıştım ancak bu kadar becerebildim.Görüntüler için herkesten özür diliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7718 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() http://www.agaclar.net/forum/group.p...sionid=2&pp=50 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7719 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili mihrican, Özür dilenecek bir şey yok ki , yeni üyesin ve hepimiz gibi sevinçle paylaşıyorsun menekşelerini. Ben seni kırdıysam özür diliyorum. Zaman zaman böyle şeyler yapabiliyorum. Hatta bir zamanlar sevgili SDurul'u da benzer bir mesajımdan dolayı istemeden üzmüşüm. Sevgili arkadaşımdan bir kez daha özür diliyorum . Amacım sizleri kırmak hele hele üzmek hiç değil... Sosyal grupta kaynaşmak biraz zaman alabiliyor sonrasında ise bağımlılık yapıyor ![]() Asıl konumuza menekşeye gelelim değil mi? Menekşelerin oldukca sağlıklı. Çok güzel bakmışsın, kutluyorum. Yalnız genellikle menekşelerinde yeni yavrular oluşmuş ve gelişmiş. Okuduğum ve öğrendiğim kadarıyla, aynı saksıda birden fazla göbek ( özel bir terim var ama hatırlayamadım ) varsa muhakkak ayırıp yeni saksıya dikilmeli. En üstteki fotoğrafta yanlış görmüyorsam 3 ayrı merkezden gelişmiş menekşe var . Ayırmanı öneririm. Saksılar da büyük gibi. Ayırırken menekşe üreticelerinin kullandığı, menekşeyi ilk satın aldığımızdaki boyda saksılara dikersen çok daha sağlıklı geliştiklerini göreceksin. Bol çiçekli günler diliyorum... Düzenleyen maki01 : 30-12-2010 saat 10:22 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7720 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili cansuyu yağmur; ayırmış olduğun yavruları poşetlemek zor diyorsan muhafaza kaplarına koyup kapağını kapat ,günde 1-2 kez kapağı yarım saatliğine aç. Uğraşamam diyorsan kapak yerine streç geçir ve birkaç yerinden del. Yapraklar kendini daha çabuk toparlar. Yeni ayırdığınyaprakların yumuşaması gayet normal, üzülme. Ayrıca bir hafta kadar ışıklı fakat direk güneş ışığı almayan yerde dursun, sonra güneş gören yere alırsın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7721 |
Ağaç Dostu
|
Topraksız Tarım Besini ile menekşe
Menekşeleri Kudret Bey' den alıp topraksız tarımda domates için kullandığım besin eriyiği ile suluyorum. Senelerdir toprak değişimi yapmadan böyle çiçek açıp duruyorlar. Neredeyse topraksız idare edecekler, çünki durdukları yerden düşüp topraklarının eksilmesinden dolayı neredeyse toprak kalmadı saksılarda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7722 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Bu da benim sumbul misali yogun acan meneksem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7723 |
Ağaç Dostu
|
Elinize sağlık Sayın Zappie,maşallah... Sayın Sarıcan çok güzeller.Sizin fotoğraflarda ve daha öncekilerde rastladığım ve merak ettiğim bir husus var.Kışın kalorifer üzerindeki menekşenin özellikle dış yaprakları zarar görür kanaatindeyim.Mutlaka altına dış yaprak çapını aşacak şekilde aparat konmalı diyorum.Acaba yanlış mı düşünüyorum? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7724 |
Ağaç Dostu
|
Köklendirdiğim Yaprakların Son Durumları
Suda köklendirdiğim yapraklardan biri hariç hepsi köklendi. Katmer ablamdan aldığım yapraklar Adana'yı sevdi anlaşılan. ![]() ![]() Bu arada sevgili Sarıcan ve zappie, menekşelerinizin maşallahı var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7728 |
Ağaç Dostu
|
Hepsi birbirinden güzel ve harika... İçimden hepsini almak geçti bi an. Yalnız fiyatlar normal menekşe türlerine göre oldukça farklı. Sadece yaprak edinirsek diye düşündüm ya tutturamazsam diye korku geçti içimden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7729 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar gerilere doğru biraz baktığımda herkesin menekşeleri hayranlık uyandırıyo açıkçası. Sdurul un menekşeleri de çok hoş. Bende topu topu iki tane var ![]() Sizinkileri görünce imrendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7730 |
Ağaç Dostu
|
Emreciğim, ellerine sağlık ne güzel köklenmişler, hele yavru veren muhteşem. Fotoğrafların net oluşu da gözümden kaçmadı hani. Çiçekli hallarini de görürüz inşaallah... SDurul, maşallah sizin menekşeler her zamanki gibi muhteşem,ellerinize sağlık. Emelciğim gözün aydın,çiçeklenmiş senin rus güzel... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7731 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Bu menekşeleri iki hafta önce aldım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7732 |
Ağaç Dostu
|
İyi günlerde büyütün Sevim Hanım'cım , çok güzeller... Menekşelere dinlenmede olmadığı dönemde ve özellikle tomurcuk vermeye başladığı günlerden başlayarak çiçekler solana kadar gübre ile destek olmak gerekiyor. Bu konuda farklı görüşte olan arkadaşlarımız var ancak ünlü menekşe yetiştircilerinin sitelerinde çiçeklenme döneminde besin takviyesinin iri ve bol çiçek için gerekli olduğunu yazıyorlar. Bunlar da benim hala açmaya devam eden hibrid menekşelerim. Luissana Lullaby'nin çiçeği neredeyse avuç içini dolduracak büyüklüğe erişti ![]() ![]() Peri Baharı ( EC- Fairy Spring) ![]() Goddess ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7734 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Dilara abla numaraları kaç eklediğin menekşelerin ben katologları yanlışlıkla silmişim kontrol edemiyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7735 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2010
|
Suda köklendirdiğim yaprakları yaklaşık iki hafta önce toprağa ektim.Fakat şu anda yaprakların sap kısımları kahverengileşmeye başladı.Daha önce bu şekilde iki adet yapraktan yavru almayı başarmıştım.Şu an nerde hata yapıyor olabilirim? Soruma acil cevap verebilecek birisi varsa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7737 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-12-2010
|
Herkese merhaba, ben de sitenize yeni üye oldum,menekşeleri çok seviyorum. Menekşeleriniz harika. Sera yöntemini ilk defa buradan öğrandim ve denedim, bakalım neler olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7738 |
Ağaç Dostu
|
Sayın orhanenes, Bir an önce topraktan çıkarıp, sapı sağlam yere kadar kesin. Nemli ama ıslak olmayan ve de ısı ve ışık kaynağından uzak aydınlık bir yerde yeniden dikin derim. Aşırı su ya da sıcak bu duruma neden olabiliyor. 19-21 derece sıcaklık yeterli olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7739 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-12-2010
|
Seraya dikilen menekşeler ne kadar zamanda yeşerir. lütfen cevaplar mısınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|