![]() |
|
![]() |
#7591 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Alıntı:
2- Ayirma, dikim sirasinda kokleri zedelediniz. 3- Iri parcali toprak kullaniyorsunuz, kokler su ile yeterince temas edemiyor. 4- Saksiyi cok sicak bir ortama biraktiniz. Hepsini dogru yaptim, baska ne yapabilirim diyorsaniz, saksilara buzdolabi poseti gecirin. Buyuk boy kilitli poset kullanirsaniz daha kolay olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7592 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sayın maki01 menekşemin alt yapraklarında sanki bir kalınlaşma, rekte bir farklılaşma var. Toprağından olabilirmi? Diğer menekşelerimdede vardı. Ben yaz sıcaklarından demiştim. Sadece bu saksının toprağını değiştirmemiştim. Dere yataklarının temizlenmesiyle elde edilmiş bir toprakmış. Nedersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7593 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sema62, Kullandığın toprağın menekşeler için ne kadar uygun olacağı hakkında bir bilgim yok. Ben cocopeat, perlit ve vemikulit karışımı kullanıyordum. Yeni saksılarıma ise spagnum torfunu da ekledim. Orta yapraklardaki renk değişimi ve kalınlaşmanın neden kaynaklandığını bilmiyorum Fotograf ekleyebilirsen daha sağlıklı yorum yapılabilir. Sadece çelikten üretilmiş bir menekşe ise ilk yapraklar , menekşenin olması gereken yapraklarından daha ince ve narin oluyor. Daha sonra çıkan yapraklar ise daha etli ve koyu renk çıkıyor. Sevgili klubnika'nın önerisine uygun olarak bebek yaprakları bir süre sonra kesiyorum. Bugünlerde Rus yetiştiricilerinin web sitelerinde fazla zaman geçirmeye başladım. Onlar her 6 ayda bir toprak değişimi öneriyor. Ben de bundan sonra ilkbahar ve sonbaharda toprak değişimi yapmayı planlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7594 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki01, Mine hanımın sayfasına yazdığınız mesajı okudum, şebeke suyunuzun kireçli olduğunu söylüyor ve oksalik asitle asitlendirmekden bahsediyorsunuz. Mine hanımın sayfasında cevap yazmak istemediğim için paylaşımımı bu başlık altında yapmak istedim ![]() Suyunuzun pH sının 7 olduğunu yazmışsınız. Kireçli suyun biraz daha alkali olması beklenir,yani pHsı 7 den daha büyük olmalıydı. Sizin suyunuz ise nötr. Bu pH ile fazla kireçli olduğunu düşünmüyorum suyunuzun. Toprak üzerindeki beyazlıklar toprakta bulunan ve suda çözünebilen tuzlardan da kaynaklanabilir bence. Sulamayla çözünüp buharlaşma sonucunda toprak yüzeyinde ve toprak saksıların çeperlerinde beyazlıklar halinde yeniden çökebilirler. Suyunuzu yine de hafifçe asitlendirmek isterseniz , oksalik asit yerine sirke veya limon suyu da kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7595 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Arkadaşlar ben de menekşelerime kar suyu biriktiriyorum.Bir ara da yağmur suyu biriktirmiştim kapalı olunca kokmuştu,bu sefer az topladım ve şişe kapağı da açık kaldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7596 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Oooo kara biraz da pekmez katin tam olsun =))))) Yari saka yari ciddi. Eski konuyu hortlatmis gibi olmayayim, ama bir ara gubre niyetine seker kullanan arkadaslarimiz vardi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7597 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7599 |
Ağaç Dostu
|
Ben yapraktan yavru almak için pet bardağın biraz sert olanından almıştım. Çoğu zaman ağzına kadar toprak dolduruyordum. Az toprak olunca bir de sulamayı unutursam sıkıntı olur diye. Bu nedenle en erken 2 ayda yavru alıyordum,sapını 2-3 cm. derinlere gömmüşsem 3-5 ayı buluyordu. Artık en alta 1-2 cm.köpük parçacıkları onun üzerini de Katmerciğimin söylediği gibi en çok bardağın yarısına kadar toprak koyup ekiyorum. Sonra da yarı şeffaf saklama kaplarına koyup ağzını kapatıyorum. Günde bir kez 10-15 dak.kapağı açık bırakıyorum(Klubnika'nın tavsiyesi üzerine)Bu sayede yapraklar suda kalması dahil en geç 2 ayda yavru veriyor inşallah. Bu durumda sık sulamaya da gerek kalmıyor. Yeni katılan arkadaşlardan belki işine yarayan olur diye düşündüm. Düzenleyen fahriyee : 14-12-2010 saat 23:23 Neden: bozuk cümle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7600 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili klubinka, çok güzl açıklama olmuş ellerine salık. Çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7601 |
Ağaç Dostu
|
merhabalar bende aranıza yeni katıldım bir kaç gündür takip ediyorum çok güzel menekşeler bayıldım . Benim 3 saksı menekşem var menekşe hastasıyım fakat menekşelerim sarardılar ve birkaç aydır açmıyorlar artık; cam kenarı ve peteğin yanındaydılar sıcaktan oldu diye düşündüm masanın üzerine koydum bu sefer daha kötü oldular.Siz ustalar olarak bana tavsiyeleriniz nelerdir çoğaltmak istiyorum ama olmuyor lütfen yardımcı olurmusunuz menekşelerim güzelleşince paylaşırım sizlerle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7604 |
Ağaç Dostu.
|
Yapı marketlerde Botanika marka, Afrika menekşesi için çiçek coşturan adında bir besin var. Ben çoğunlukla ondan kullanıyorum. 1 litreye 1 kapak konularak hazırlanıyor ve sulama yapılır gibi uygulanıyor. Her sulamada o oranda kullanmayın bence. 1 litreye yarım kapak hazırlayıp, bir sulama atlayarak verebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7605 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar avatarımdaki menekşenin görünümünü sunuyorum. Fialki ru diye bir rus sitesinden alıntıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7606 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Mihrican,fotoğrafını yüklerseniz daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.Örneğin ;marketten almışsanız ve uzun süredir saksı değişmemişse sıkıntı olur.Bunun gibi birçok sebep sıralanabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7608 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sayın maki01. Size anlattığım yaprakları keserek temizledim ve toprağını değiştirdim. Bakalım zaman ne gösterecek? Makinam olmadığı için yükleme yapamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7609 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili klubnika, Megafol ve diğer gübrelerle ilgili açıklaman için teşekkür ederim. Megafolu bir kez kullandım. Yaklaşık %2 lik bir karışım hazırlamıştım. Önerdiğinden daha yüksek bir karışım hazırlamışım. Yapraklar şimdilik iyi durumda, umarım bozulmazlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7612 |
Ağaç Dostu
|
![]() Teşekkürler bilgileriniz için Sevgili Katmer ve Fahriye..Çiçeklrimi kendim sağdan soldan yaprak aşırarak çoğalttım 10 saksı menekşem vardı taşınma esnasında 3 saksı dağıttım sevdiklerime 7 saksısını getirmiştim 3 tane kaldı geriye sanırım yeni yerlerini de sevmediler,dün sizlerden aldığım ilhamla işten eve dönerken arkadaştan yaprak aldım onları evde ne bulduysam içine diktim, evdeki menekşemin de yapraklarından ayırıp diktim çok güzel görünüyorlar gece uyandıkça seyrettim onları biran önce yavrulasalar keşke... ben menekşelerin hastasıyım aslında şu aralar iş ve bebekle uğraşmaktan ihmal ettim kızlarımı ama hatamı telafi edeceğim en yakın zamanda benim kızlarımı da greceksiniz inşallah.Besin takviyesi yapmaya başlayacağım çok teşekkürler ilginiz için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7613 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Menekşelerin çiçeklenme mevsimi gelmiş. Çiçekleriniz çok güzel faruk ve katmer. Anlaşılan o ki bundan sonra bu sayfalar gitgide renklenecek, güzelleşecek. Sevgili klubnika'da eklerse tam olur . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7615 |
Ağaç Dostu
|
Evet çok benziyor Sevgili Maki. Bizde bu aşk olduktan sonra her gördüğümüz farklı renge imreniriz. Beklemek güzel şey gelecekse beklenen... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7616 |
Ağaç Dostu.
|
Teşekkür ediyorum herkese ![]() ![]() 1. Metelitsa 2. Lousiana 3. İncili zefir 4. Jokonda 5. Vahip abimin hediyesi Pembe pico ve diğer beyaz, Farukcuğumdan.. Son iki tomurcuk da hediye gelen miniş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7617 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeği en bol olanı ekliyorum, diğerleri inşallah hafta sonu. Fotoğraf cep telefonu ile çekildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7619 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Gülden abla aynından bende var vallahi şu anda açıyor,yerli rusmu sayılıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7620 |
Ağaç Dostu
|
katmer'cim çok güzel bir menekşe imiş bu, yüreğine sağlık. Umarım benimki de toparlanır. Aşırı sulamadan neredeyse çürütüyorduk. Sevgili nazlı hilal, Buna benzer yerli daha doğrusu ithal ama Türkiye'den satın aldığım bir menekşe bende de var . Sevgili klubnika'nın hediyesi olan bu menekşenin yaprağı dantel gibi.İkinci çiçeği çok daha iri ve fırfırlı açacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|