![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-01-2011
|
bunlarda benim nazlılarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2011
|
arkadaşlar sera ortamına diktiğimiz yaprakları ne kadar sürede su vermeliyiz. birde bütün arkadaşlardan yardım istiyorum. mum çiçeğim dondu ve bütün yaprakları soldu. nasıl kurtarmam gerekir bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.çok üzüldüm. mum çiçeği sayfasına yazdım cevap alamadım.eğer bi bilginiz varsa lütfen özelden mesaj atın. buranın konusunu değiştirmek istemiyorum. şimdiden çok teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-02-2011
|
arkadaşlar ben youtube den menekşelere baktımda hepsi küçük bardakta altlarında bir tane daha içi su dolu bardak var bu nedir nem yapması içinmi anlayamadım sitedede arama nasıl yapıcagımı bılemedım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Seval hanım onlar fitilli sulama olabilir. Forumda da bu konuda fazlaca yazışma ve fotoğraf paylaşımı oldu. Mesajların başındaki yeşil alanda "Bu Konuda Ara" linki var. Oraya fitilli yazarsanız konuyla ilgili mesajları bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
teşekkürler zappie. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
bunlarda benim fidelerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Tek bir yaprak icin cok yer heba etmissiniz. Kabin uzerine bir buzdolabi poseti gecirmeniz yeterdi. Daha saglam bir sey olsun derseniz bir dahaki sefer pastacilarin kullandigi seffaf kaplari kullanmanizi tavsiye ederim. Bir tanesi 12 - 15 yaprak alir, yerden tasarruf edersiniz, oturma odanizin aydinlik, sicak bir kosesinde fazla dikkat de cekmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
|
büyük serayı kaldırdım buzdolabı poşetine geçirdim. büyütecek fazla çeliğim olmadığı için yer sorunum yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2011
|
![]() benim menekşelerim açmıyooooo. çok üzülüyorum. evim kuzey cephe.. güneş görmedikleri için sanırım açmıyolar.sizlerin menekşelerinizi gördükçe içim açılıyor , sonra benim menekşelere bakıyorum üzülüyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Persembe aksamlari ugrarsiniz. Temizlikci kadin her seferinde mutlaka bir kac yaprak kiriyor! ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-02-2011
|
benim açmayan menekşemi açmıyor diye büyük saksıya almıştım saksısı küçük zannederek kocaman bir saksıda şimdi menekşemi tekrar bugün küçük saksıya almalımıyım ortasından yeni yeni yapraklar çıkıyor küçük saksıya alacaksam nerden bakayım arkadaşlar nelere dikkat etmem gerektiğine |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Yavrulayan menekşe yapraklarımın son durumları; ![]() En gelişkin yavrulu yaprak; ![]() ![]() Çoklu yavrulayan yapraklardan biri; ![]() Genel görünüm; ![]() Yapı marketten aldığım menekşeden yedeklediğim köklenen sürgün; ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Menekşelerimin yapraklarını arada yıkarım. Bundan hoşlandıklarını bile söyleyebilirim. Daha bir parlıyorlar, zarar gördükleri hiç olmadı. Düzenleyen aygün : 26-02-2011 saat 15:30 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
|
diktiğim çelikler bir hafta oldu ama ben dayanamayıp çıkarıp baktım köklenmiş. çıkarmamın bi zararı olurmu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sayın Richirich2 yaprakları toprağa hep kısa saplımı dikersiniz.Kısa olduğu zaman fidan sayısının az olduğunu yazmıştı bir arkadaşımız. Öyle hatırlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
|
saksısını değiştirsem (küçültsem) daha çabuk büyürmü acaba. ilk menekşem çabucak büyüsün istiyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
En son açan menekşem. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2011
|
ben geçen sene çiçekli menekşeler aldım fakat menekşelerim hiç büyümüyor ve çiçek açmıyorlar neden olabilir szce |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle ağaçlar.net'e hoşgeldiniz, sayın lale türk. Menekşeleriniz yeterince güneş ışığından yararlanamıyor olabilirler mi? Menekşeler için olan sıvı besinlerden vermeyi deneyebilirsiniz. Bir de, sizi tanıyabilmemiz için, http://www.agaclar.net/forum/showthr...=2595&page=328 adresine uğrayabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-02-2011
|
menekşe bakımı
merhaba ben bir ofiste sekreter olarak çalışıyorum.arkadaşlarım ofiste bakmam için bana menekşe hediye ettiler. ben menekşe bakımını öğrenmek istiyorum bir menekşemde solgun haldeydi bana geldiğinde onu canlandırmaya çalışıorum. nette altındaki kaba su koyun diyodu acaba doğrumu ne sıklıkla ne kadar sulamalıyım.neler yapmalıyım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
/
|
Alıntı:
![]() Menekşe baygın susuzluktan veya kök çürümesinden dolayı olabilir, eğer su verdikten sonra toparlayamıyorsa kesinlikle kök çürümesi ve bazı işlem yapmanız gerekir burda bakabilirsiniz http://www.agaclar.net/forum/showthr...=1402&page=203 konu #6090 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sayın lale türk, Saksı harcınız sadece torftan oluşuyor olmalı. Torf , bir kez kurudu mu yeniden nemlendirmek mümkün olmayabiliyor . Su, neredeyse torfu hiç ıslatmadan alta süzülüyor. Menekşeler nemli toprağı sever. Bu nedenle saksı harcına perlit, vermikulit gibi su tutma özelliği yüksek olan maddeler eklenir. Sitemizin satış bölümünde bu malzemeleri bulabilirsiniz. Torf, perlit ve vermikuliti eşit oranda karıştırarak hazırlayacağınız saksı harcı başarılı sonuçlar verecektir. Su tutma özelliğini kaybetmiş saksı harcınızı değiştirmenizi öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Natalya hanım sizi sitede görmek çok güzel. Mesajlara bir müddet ara verdiniz, güzellikleri göremedik, iyisiniz değilmi, sağlığınızla ilgili sorun yoktur umarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-12-2010
|
merhaba arkadaşlar uzun zamandır menekşe bölümünü takip ediyorum çok güzel menekşeler var ben de menekşe yetiştirmeye karar verdim ve hemen çarşıya almaya gittim çok tuhaf ama bir tane bile bulamadım ben niğde de yaşıyorum burası küçük bi şehir burda ne büyük alış veriş merkezleri nede çiçek seraları var çiçekçilerde de yoktu belki sevgililer günü için gelmiştir çıkıp bakıcam herkese kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-12-2010
|
Seradaki yapraklarımdan biri yavrulamış buna çok sevindim, sanırım 1,5 ay oldu... Kulibnika Hanım menekşeleriniz her zamanki gibi harika havaların ısınmasını sabırla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |