![]() |
|
![]() |
#6601 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
benim menekşelerde perişan halde sıcaklar yüzünden kaybım çok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6602 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
şimdiden kendini özletti
Menekşem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6603 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Bugün biraz özel afrika menekşeleri için dolandım, rastladıklarımın hemen hemen hepsi 29 üstü sıcaklığın kökleri rahatsız ettiğinden bahsediyordu. Bazıları menekşeleri tekrar bir başka saksı içine koymuşlar serinletmek için, bazıları da vantilatör ile hava akımı sağlamışlar.. Bir başkası ise tutturmuş kökleri klimatize torbalar içinde muhafaza etmeli diye!.) Aşağıda linkleri veriyorum dilerseniz bir göz atın. Her yol aynı yere çıkıyor gibi geldi bana.. "Toprak ısısını kontrol altında tutmak.." http://www.uri.edu/ce/factsheets/she...canviolet.html http://aggie-horticulture.tamu.edu/t...canviolets.pdf http://myviolet.com/temperature-need...frican-violets |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6604 |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşesi yetiştirmek
Kışın serayı ısıtıyorum Menekşeler gayet güzel fakat bilhassa bu yaz fanlarla ne kadar hava sirkülasyonu sağlasam menekşeler birer birer gidiyorlar Hollanda seraları kışın nasıl ısıtılıyorsa yazın soğutuluyor Bizde elektrik pahalı kışın soba kurarsın odun yakarsın ısıyı temin edersin Soğutma işi için muhakkak elektrik şart Serayı kışın doğal gazlan ısıtıyorum yazında aynı şekilde soğutsam mesele kalmıyacak Birde Hollandada şunu gördüm güneş enerjisi panelleri ile serayı soğutuyorlar Yapacak cok işimiz var Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6605 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
menekşemi kaybedince kendini salmış olanları pencere önüne acık vaziyette koydum esinti ceyran yaptırıyorum şimdilik kaybım sadece chimeramla kaldı durumları iyi gibi sulamayı biraz kıstım ileriki günlerde bakalım ne olucak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6607 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Arkadaşlar benim menekşelerimde sıcaktan bunalmış durumdalar. Günde 3 defa su püskürtüyorum. Arada yapraklarını yıkıyorum. Küçük yavrularım vardı. Malesef birer birer kayboluyorlar. Son çare olarak seraya aldım. İnşallah faydasını görürüm. Birde birbuçuk aydır hiç göbek yapmadılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6608 |
Ağaç Dostu
|
Saintpaulia
Yaz sıçakları gelmeden temmuz ağustos cok sıçak oluyor Mart başında sevdiğimiz menekşelerin yapraklarından çelik yaparak yazı geçirmelerini sağlıyacağız Resimde görünenlerde iyi netiçi alınmıştır Maalesef bundan sonra bu şekilde olaçak Halen İstanbulda hiçbir serada menekşe yok olanlarda alınaçak cinsten değil |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6609 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2009
|
Herkese iyi bir haber. Hava sıcaklıkları normale dönüyor menekşelerimiz rahat nefes alabilirler. Sağ kalanlar tabii |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6610 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-08-2010
|
Benim menekşelerim nasıl ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6613 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2010
|
benimde bi menekşem çok fena saldı kendisini bende yedeklemek istedim ama elimde köklendirme hormonu yoktu daha önce diktiğim çeliklerde çürümüştü interneten araştırayım dedim aldığınız çeliği nişastaya batırdığınız zaman bitkiye köklendirme hormonu gibi yarayıp çeliğin köklenmesini hızlandırabileceğini okudum alternatif olarak çeliğinizi dikeceğiniz çukura 3 4 tane buğday atmanında aynı sonucu vereceği yazıyordu 2 gün önce bi daha alayım dedim menekşemin yaprağından 2 gündür diri olunca umutlandım bu sefer tutar inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6616 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili Menekşesever;çiviler saksıda sürekli duracak,hatta dura dura paslanacak.Sevgili Nimehnu;bu sıcaklarda menekşeler sadece hayatta kalmaya çalışıyorlar,ne güzel ki sizin menekşeniz çiçek açarak sizi şenlendirmiş.Tebrikler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6618 |
Ağaçsever
|
fahriyee teşekkür ederim. Darısı başınıza olsun. Çivi paslanması menekşesinin rengini değiştiriyor. Ben bunu çivi yerine renkli çokomel kağıtlarıyla yapıyorum. Beyaz menekşeye pembe ambalaj koyarsanız rengi pembeye dönüşüyor. Tavsiye ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6620 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Topragin Ph'ini dusurur yani asidik yapar. Sus bitkileri genellikle asidik karakterde topragi sever. Paslanma diekt asit uygulamasina gore daha yavas gelistigi icin topraga direkt asit uygulamaktan daha guvenli olabilir. Ortancalari mavilestirmek icin topraga bulasik surtme teli gomuldugunu de duymustum. Toprak asidik olunca mavi, bazik olunca pembe oluyormus. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6621 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili nimehnu toprağına küçük bir parça çokomel kağıdı mı gömüyorsunuz?Çok ilginç, daha önce duymamıştım.Denemek lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6622 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Cahilligimi magzur gorun. Cokomel kagidi nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6623 |
Ağaç Dostu
|
![]() doğrusu bende anlamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6624 |
Ağaçsever
|
Merhaba. Çokomel kağıdını katlayıp menekşemin toprağına sokuyorum. Çokomel hani küçükken folyo olan ambalajlarını tırnağımızla düzeltip sakladığımız ürün. Yani benim çocukluğumda çok yapılırdı böyle. 82 doğumluyum ![]() http://www.google.com.tr/images?hl=t...w=1280&bih=931 Ayrıca zappienin söylediği gibi; babam ortancalar renk değiştirsin diye köklerine yakın yerlere bulaşık teli (eski tip, şimdi kullanılan çelik toplardan değil) ya da paslanmış teneke sokuyordu. Toprak içinde o paslandıkça çiçeğinde renk değiştirdiğini gözlemliyorsunuz. Tavsiye ederim. Merakla beklenesi ve süpriz alınası bir olaydır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6625 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |