![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-12-2009
|
Işık,Saksı,Toprak Hataları......
Merhabalar, Sn Nevin52 Bu gün resim gelmese ezbere cevap yazacaktım yazdıklarınıza. Sn Triple mütavezilik göstermiş. Söylediklerine katılıyorum. Teşhisler dogru. Ben de keskin cümlelerle yazayım. Resim resim söylemeyeceğim. Hangisi nedir anlayacaksınız. 1. Ortam 28 derece gecede çok düşmez, bu ısıda beslemek ancak hergün sulamayla olur. Toprakları nemli olacak her gün sulanacak. (Hergün sulayacak gibi az az).(Bilinenin aksine siz gece sulayın. Bu uyarıyı başkaları dinlemesin) 2. Işık yetersiz. Camın önüne taşıyalım. Bu mevsimde direk güneş ışığı arasanızda yok. (Önüne kagıt koyabilirsiniz.) 3. O saksılarda çok geç açar. Saksıları değiştirin. O saksılarda 1 metre kılıç bile olur. Yazın sardunya ekersiniz. 4. Sn. Triple ın dediği gibi torf olmayan saksılardaki topraklar menekşeye olmaz. Toprakları torf olmayanları acil değiştirin. Korkmayın bozulmazlar.(Zaten kötü durumdalar) 5. Altındaki tabaklarda kesinlikle su olmasın.(İleride bu konuda yazacagım. Tabakla rutubetlendirme) 6. Menekşeleriniz çelikten büyüme diye düşünüyorum. Anca yaşıyorlar. Satın alınmış olsalar çoktan ölürlerdi. 7. Saksıları değiştirirken bahçe topragı olanların köklerine ve saksının dibindeki topragın durumuna bakıp, durumu anlayacaksınız. 8. Değişimden sonra sarkık yaprakları alın çelikleyin, onlar toparlamaz. Bazılarında 5-6 yaprak koparacaksınız.(Elinize alınca anlayacaksınız, boynu bükükler, sapı koyuları da(su tutanlar) suya da değil direkt çöpe atabilirsiniz). Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Bugünde ofisimdeki fotoğrafları yükleyeyim dedim. Hepsi yapraktan çelik ile kendi üretimim. Büyük yapraklı olan saksı hariç. O toprak saksı ile geçen yıl bana hediye gelmişti. Gayet normal bir menekşe idi. Son 7-8 aydır kocaman sağlıklı güçlü yapraklar vererek neredeyse tüm yıl boyunca aralıksız açtı ve hala açmaya devam ediyor. Bu saksıdan en az 12 büyük yaprak kopardım son bir ayda. Küçük saksılardaki kipadan aldığım yaprakların yavruları. Bir çoğunda 4-5 yavru var. Bir kaç hafta sonra ayıracağım. Uzun saksıdakiler benim menekşe tarlam. İçersinde 10 ayrı renk var ve ikisi açmaya başladı. Büyük saksılardaki kocaman salon çiçekleri ama saksıdaki bol toprağı çelik tarlası olarak kullanıyorum. Onlarıda yakından çektim. Menekşe seviyorsanız tüm yaratıcılığınızı kullanmak zorundasınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2009
|
![]() (5. Altındaki tabaklarda kesinlikle su olmasın.(İleride bu konuda yazacagım. Tabakla rutubetlendirme) Sayın arer,tabakla rutubetlendirme hakkında bilgi verecektiniz.Sabırsızlıkla bekliyoruz.Sanırım çok yoğunsunuz.Siteye fazla uğrayamıyorsunuz galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Kaybettik
|
Sevgili Orkun menekşelerin çok güzel güle güle büyüt. Sekiz saksı az değil daha yeni başlamış biri için. ![]() Saksılarının büyüklüğü ne kadar sevgili Orkun. Gözüme kocaman göründüler. Kendi menekşelerime bakıp beceriksiz diye kendime kızmaya başladım ![]() Menekşelerimin çiçeklerini kopardım bozulmuşlardı. Ama içlerinde hiç açmamış olanlar da var. Çiçeklenmeleri için ne yapabilirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|