![]() |
|
![]() |
#3601 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Juniperus difembahyanızın toprağında ki menekşe yapraklarını sakına çıkarmayın. Çünkü bu bitkinin dibinde ki yapraklar benim saksımda kısa zamanda yavrulayıp çok hızlı gelişti. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Ağaç Dostu
|
Menekşeleriniz çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar nermintekin. Ellerinize sağlık. Siz de "yeşil parmak" olmalısınız. Ben 2 aydır çelik filizlendirmeyi başaramadım henüz. Suya ısladığım bir yaprak köklendi. Benim için büyük başarı ![]() Düzenleyen maki01 : 16-06-2009 saat 11:00 Neden: harf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2009
|
Alıntı:
![]() bılmeyerek üzerlerınde cıcek varken gübre vermek oldu.ve suan cogunun cıcegı yok.ama olsun onların yesilliginide seviyorum.acarlar elbet.galıba ''yesil parmagım'':övüvnek gibi olmasın ama.bu zamana kadar en kotü yapraklarım bıle kok saldı.hic fıre vermedım.insallah yavrularınıda görmek nasıp olur ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2009
|
Sayın Faruk ve Sayın Katmer, cevaplarınız için teşekkür ederim. Yazdıklarınızın tümü menekşelerimi çimlendirememe sebep olmuş olabilir, koyduğum yerle ilgili bir alaka kurarak ışık geçirmeyen kupa içinde evin çeşitli yerlerinde gezdirdim yaprakları. Bolu'da hava yeni ısınmaya başladı sayılır, akşamları mutlaka serin oluyor. Beklemeye devam... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2009
|
acil yardım
arkadaşlar. henüz yeni yavru menekşelerim var. ama sorun dik dik duran yapraklarının saksı kenarlarına yatması. solma yok. minik yaprakta çıkarıyor. sanki ölü taklidi yapar gibi.yapraklar yeşil ama onlar yinede ölü gibi. suyuna bakarım. ilk doğan güneş ışıklarını alırlar.diğerleri hallerinden memnun.kafam karıştı. bana yardım edin lütfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
Merhabalar, Ben de suya koyduğum 12 yapraktan 12 tanesini de köklendirdim. İlk köklenen yaprak 10 günde köklerinden bir tanesini minicik göstermeye başlamıştı. En son köklenen yaprak 14 günde köklenmeye başladı, hepsini toplam 3 hafta suda bıraktım (Her gün yaprakları dayanamayıp kurcaladığım anlaşılıyordur her halde ![]() Benim gibi suda tam başarıdan sonra toprakta çürüten var mıdır acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Ağaç Dostu
|
İlk denemede kayıpsız becerebilmeniz bi mucize olurdu uygun ortamı hazırlayana kadar alışana kadar yani kayıplarınız olcaktır bende suda köklendiremiyorum yapraklarımı çok nadiren başardım onlarıda toprağa dikince kayıplar yaşadım ama şimdi seralarda kaybım yok denecek kadar az hle bu günlerde 1 ayda yavru veriyor. ![]() Düzenleyen bengi_su : 16-06-2009 saat 13:59 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2008
|
Sn.Mihrimah ben sera yöntemiyle diktiğim köklü veya köksüz hiçbir menekşe yaprağında başarı sağlayamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
ninina84'ün bahsettiği gibi kapaklarını açıp devam edeceğim. Neticelerini yazarım. Galiba nemi çok fazla geliyor, çok fazla damlacık oluşuyor, kutuların içi sürekli buğulu buharlı, bu damlalar birleşip damlıyorlar. Bu arada yaprakların üzerine damlıyor olabilir. Bu da çürümeye sebep olmuş olabilir diye düşündüm. Cevapları için ninina84 ve bengi_su'ya teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2009
|
Bunlarda benimkiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Yeni Üye
|
Menekşelerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Yeni Üye
|
Bunlar son |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Ağaç Dostu
|
Paslı çiviyi menekşelerde kullanan ve iyi sonuçlarına şahit olan biri olarak ısrarla tavsiye derim. Demir ihtiyacını karşılamanın en doğal yolu... Bazı yaprak sararmalarının nedeni demir eksikliği olarak nitelendirilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar yaz aylarında yaprak çeliklerinizi serasız dikmenizi tavsiye ederim. Sera genellikle kış aylarında kullanılan ve ısı kaybını minumuma indirgeyen bir yöntemdir. Yaz aylarında sıcaklık uygun olduğu için dışa yapılan dikimlerinizde olumlu sonuç elde etmeniz büyük bir olasılıktır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Kaybettik
|
"Sizin için yetiştirdim öğretmenim" diyerek bir menekşe getirmişti bir arkadaşım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Kaybettik
|
Tabi ki yaşıyor DefneD. O özel bir çiçek ![]() ![]() Üç yıl oluyor sağlık nedeniyle bir aya yakın uzak kaldıktan sonra göreve başladığım zamandı.Senelik izinlerin dışında ilk kez o kadar uzak kalmıştım.Okul bahçesinde düzenlenen bir tören sonrası bir arkadaşımın eşi çocukların resmini çekerken benim de bir iki resmimi çekmiş. Arkadaşım menekşeyle birlikte vermişti resimleri "sizin için" diyerek. "Sen hiç çocuklara bu kadar güzel bakan iki göz gördün mü?" diye söylemiş eşi çektiği resimleri gösterdiğinde nasıl bakıyorduysam çocuklara. Resimleri verirken menekşe saksısını uzatıp "sağlığınız için dua ettim bu menekşeyi sizin için yetiştirirken" dedi. Bende gülümsedim. Bak duaların kabul oldu diyerek ![]() Sevgiler DefneD, ilgin için teşekkürler ![]() Düzenleyen sevim.K : 17-06-2009 saat 13:15 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Yeni Üye
|
ben menekşelerim için çiçek coşturan aldım afrika menekşesi için özel diyor kullanan varmı acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Ağaç Dostu
|
VİOLETT, Menekşede yeniyim. Burada edindiğim bilgilere dayanarak ben de afrika menekşeleri için özel çiçek çoşturan sıvı gübresi kullanıyorum. Faruk kardeşimizin uyarısına dikkat et lütfen. "Çiçek var ise gübre vermeyin" diyor. Çiçekli olanlara gübre vermeyi kestim. Diğerlerine devam ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
merhaba geçen hafta plastik bardak içine menekşe yapraklarını dükmüştüm. bu sabah bi baktım yaprak uçlarından çürümeye başlamış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-06-2009
|
merhaba ben foruma yeni üye oldum...3 gündür oldukça bilgi edindim sayenizde.ancak tomurcuklarıyla alıp eve getirdiğim menekşem tüm tomurcuklarını açamadan döktü.çok üzgünüm..korkuyorum birde ölecek diye ne önerirsiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sroglu bu sorunuzla ilgili önceki birkaç sayfalık mesajlarda yeterli bilgi var. Onları takip ederseniz sorununuza çözümü sağlamış olursunuz. Üzülmeyin bu herkeste olağan bir sorun. Menekşenizde bu bahsettiğiniz sorun herhangi bir ölme belirtisi değildir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar.Annemin uzun istek üzerine zorla ayırttığı yarularımı size sunuyorum.Ayırtmasının nedenide komşulara çiçeklerimi satacağını söylemesiymiş.Tabi ben bunu kapının çalması ve yavrularımın hepsinin gözümün önünden gitmesi üzerine anladım ![]() ![]() Tabi tekrar bu yoğun istek üzerine menekşe istenirse satmayı planlıyorum.Çünkü yavrulayacak 48 bardak ve saksı menekşe var.Bunların yarısı yavrulu yarısı yolda. Çiçek coşturana gelince her sulamada yazar üstünde ancak ayda bir kez öneririm. Birde yaprağın tutmamasından korkuyorsanız köklendirme hormonu kullanın.Gövdeden ayırdığım yavrularda kullanıyorum.Birde siz gibi değerli dostlarımdan aldığım yapraklarda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ggulday yaprakların hafiften yumuşaması ve uçlarının hafiften kuruması sorun olmaz. Menekşe çeliklerinde sap kısımları önemlidir. Sap kısımlarında sorun yoksa çok fazla üzülmeyin. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar sevgili Gül teyzemin hediyesi olan çeliklerden iki tanesi yavruladı. Bu birincisi ![]() Bu da üstten görünüşü. Üstten görünüşlerini özellikle koyuyorum ki kaç tane yaprak bir arada görebilesiniz ve ona göre tavsiyede bulunabilesiniz. ![]() Bu da ikincisi ![]() ve üstten görünüşü ![]() Bu da, hatırlayanlarınız olacaktır, tam bir yıl sonra yavrulayan menekşem. ![]() Şimdi soru(ları)m şu: bunları ayırmam gerekiyor mu? Gerekiyorsa nasıl ayırmalıyım? Ayırırken anaç yaprakları kesecek miyim? Yanlış bir şey yapmak istemiyorum çünkü hepsi çok güzeller ve zarar verebilirim diye korkuyorum. Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Malbman benim ayırdığım yavrular kadar olunca ayır derim.Hatta resimleri üstlerde.Anaç yaprakları üretim için tekrar kullanabilirsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|