View Single Post
Eski 16-06-2009, 09:29   #3606
mihrimah
Ağaçsever

mihrimah's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2009
Merhabalar,
Ben de suya koyduğum 12 yapraktan 12 tanesini de köklendirdim. İlk köklenen yaprak 10 günde köklerinden bir tanesini minicik göstermeye başlamıştı. En son köklenen yaprak 14 günde köklenmeye başladı, hepsini toplam 3 hafta suda bıraktım (Her gün yaprakları dayanamayıp kurcaladığım anlaşılıyordur her halde buna rağmen hiç biri küsmedi, gösterdi köklerini mutlu mesut). 10 gün önce burda tarif edildiği üzere altını üstünü delerek peynir kutularına sera yöntemiyle toprağa kavuşturdum. Bu arada yeni kardeşler de katıldı menekşelerimin arasına onların yaprakları da suda ve onlarda da %100 başarı ile köklenme var. 3 hafta (suyu hiç değiştirilmeden) suda kalan yapraklarımın hiç birinde çürüme, en ufak bir renk değişimi olmamasına rağmen serada 2 tanesini kaybettim. Nasıl üzüldüm, nasıl üzüldüm... Bu arada canım annem sera mera bilmez, yaprakları iyice köklenince, yukarıda juniperus'un fotoğrafında olduğu gibi direk saksıların kenarına dikerdi. Keşke yarı yarıya saksı-sera paylaşımı yapsaydım en başından. Seraların ağzını bir müddet açsam mı, içerisi çok mu nemli acaba? Fotoğraf makineme pil alır almaz resimlerini yüklerim. Diğer yapraklar için çok endişeliyim.
Benim gibi suda tam başarıdan sonra toprakta çürüten var mıdır acaba?

mihrimah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön