![]() |
|
![]() |
#3213 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2008
|
Alıntı:
Ben sera yöntemini hiç kullanmıyorum. Seraya diktiğim tüm yapraklar çok geçmeden yumuşayıp solmaya başlıyor. Düzenleyen ninina84 : 08-05-2009 saat 19:54 Neden: resim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2009
|
işte doğum günü hediyelerim, çok güzeller ama net çıkmıyor tlfla olduğu için, bir sürü yavruları var 2 hafta sonra falan onları ayıracağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3216 |
Yeni Üye
|
menekşelerim
bakın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3217 |
Yeni Üye
|
...
bakın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Yeni Üye
|
son
işte |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2009
|
Bunlar da benimkiler ![]() ![]() Bordo-fuşya renk olan oldukça yavruladı.. aşağıda görülebileceği üzere ayırdım bardaklara.. ![]() Alttan akvaryum destekli gelişiyorlar ![]() ![]() kısa süre sonra çiçeklenirler isteyen hobicilerle değişik renklerle takas yapabiliriz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Ağaçsever
|
merhaba Faruk bey, Yapraktan elde ettim... dıştaki yaşlı yaprakları koparıp torf dolu saksıya yatık olarak koyup üzerine az torf döktüm dipten suladım 1-2 ay sonra her yaprağın dibinden yumru gibi köklü-yapraklar yavrular çıktı ama her bir yumruyu saksıya alıp büyüttüğümde her yumrudan 5-6 köke ayrılan bireyler oluştu hatta saksılarında toprak kalmamıştı her taraf kök olmuştu ayırıp su bardaklarına dikince de ortalık biraz kalabalıklaştı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3222 |
Ağaç Dostu
|
Masallah.Çiçeklerinide görürsünüz umarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3223 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3224 | |
Ağaç Dostu
|
Menekşeler sevilmez mi?
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3225 | |
Ağaçsever
|
Merhaba, Yapraktan üretime geçen yıl temmuz gibi başlamıştım ..Aslında ilk oluşan yumruları ayırıp büyüttükten sonra (tahminen şubat 2009 gibi )resimde gördüğünüz bardaklara ayırmış olsaydım şimdiye çiçek açmışlardı..Biraz ihmal ettim. Hiç bir özel besin vermedim...Aslında likit çiçek açtırma gübreleri var bunların annelerine uygulamıştım yıllar önce onlar cidden iyi sonuç veriyor ama önce bir bardaklara adapte olmalarını beklemeliyim çünkü 15-20 gün oldu bardaklara alalı.. Salonda yer kalmadığı için akvaryumun üstüne platform yaptım nemli ve alttan ısıtmalı bir sera ortamındalar şu an ![]() Bir de daha önce gözlemlediniz mi bilmiyorum ama fes rengigibi olan bazen katmer yaprak veriyor bazen düz ..nedenini anlayamadım ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sözünü ettiğim menekşem 1 nolu fotoda. Kesmeye kıyamıyorum gerçekten. Önce yavru alıp sonra keserim dedim ve bir dalı suya koydum sonuç alamadım. Torfa direkt ekeceğim, umarım yavrular.. Birde kafama takıldı.Saksıda menekşeler yavru veriyor, ayırıyorsunuz filan.Benim menekşem bugüne kadar kendiliğinden hiç yavru vermedi.Neden acaba? ![]() Düzenleyen maki01 : 10-05-2009 saat 21:09 Neden: ek |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3230 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Maki.Taç kesim menekşenin baş kısmını keserek oluşturulan bir çoğaltma.kesilecek parça biraz uzun tutulur ve kesildiğinde ister suda istersenizde köklendirme hormonlarının da desteğiyle torfa dikilir.Biz bu üretimi hastalanan menekşelerimizde uyguladık ve başarılı bir sonuç aldık.Özellikle sayın Katmer bu işte başarılı oldu.****** Sayın Faruk beyinde başarıları gözarde edilemez. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Ağaç Dostu
|
Sayın İklimsiz baş kısmı derken çiçeğin yaprak çıkartan orta kısmını kastetmiştim. Elimde fotoğrafları vardı ama kazara bigisayarımdan sildim. İnternet üzeinden tekrar bulursam fooğraflarını foruma eklerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2009
|
arkadaşlar hibrit olan menekşe yavruları hangi rengi açıyo ....benim birtanesinin yavrusu olduda.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3234 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ceylançelik hibrit menekşeyi siz yapraktan çaprazlama çalışmaları sonucunda mı elde ettiniz? Eğer bu şekildeyse hangi renk menekşe yapraklarını hibritlemeye gittiniz? Eğer hibrit menekşe yavrunuz ana bitkinin gövdesinden çıktıysa ana bitkinin çiçek renginden açar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3235 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, bu menekşeleri aldığımda çiçekçide bakımsızlıktan resmen can çekişir durumdaydılar. Eve gelince ilk iş çok kötü olan yapraklarını ayıklamak oldu, yıkadım, biraz sıvı besin katılmış suyla suladım şimdi bu haldeler ![]() Aslında hala ayıklanması gereken yapraklar var ama bitkiyi strese sokmaktan korkuyorum ![]() Düzenleyen İlknur : 11-05-2009 saat 16:47 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3236 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2009
|
faruk bey teşekür ederim ben hibritten çeliklemiştim..çaprazlama çalışması daha yapmadım beyaz renkli menekşem henüz yok hafta sonu baktım ama bulamadım olunca denemek istiyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2007
|
Yapraktan üretmeye sabredemeyenler için Bauhausa'da ilginç renklerde ama katmersiz menekşeler gördük cumartesi günü. Bir iki hafta önce yapraktan tutturmak için toprağa koyduğum yapraklar tutmuş. Yakında yaprakları da çıkacaktır. Kendisi tutturunca yapraktan, insan belki daha mutlu da oluyordur. Ancak kaçırılmayacak kadar güzel bir cins olursa neden alınmasın. Bilginize ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3238 |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşesi sera örneği
Bunlar 16 martta dikilip bir kısmı 15 günde yavrulayan kahverengi küçük saksılarda , bir kısmı halen serada bir kısmı da renkli ve küçük saksılara aldıklarım. Neredeyse 2 ay oldu ve artık birer erişkin oldular. 2. tur seramdan da görüntü koydum.2. tur seramın substratında deneme aşamasında 1/3 perlit, 1/3 vermikülit, 1/3 menekşe toprağı diye satılan karışımdan, toz halinde suda eritilmiş b1 b6 vitamin kompleksi, sebze coşturan adında satılan ve içinde fulvik asit ve humik asit bulunan sıvı besin var. Diğer resimlerde de menekşelerimin son hali var. Diğer resimde erişkin menelşelerimin son hali ve saksılar daha önce bahsettiğim şekilde fitilli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|