![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım öylesine vahim bir durum yok ki. Yaprakları koparsa menekşede yaprak kalmayacak. Zaten küçük. Ayrıca saksının küçük olması, yaprakların çok sarkmış gibi görünmesine sebep oluyor. Yaprakları kopardı diyelim, o zamanda büyümesi yavaşlayacak. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Menekşe sevilmez mi?
Olay 9, ben sadece kendi nacizane fikrimi söyledim. 13-14 senelik menekşe deneyimimden elde ettiğim bilgilerimi, sorunun kendi adıma çözümü için sundum. Cevabı değerlendirip değerlendirmemek Nejla'ya kalmış... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili olay9 ve faruktalas, önerilerinizi kesinlikle dikkate aldım. Çok naziksiniz. Akşam toprağı değiştirdim. 1 yaprak alıp suya ıslattım. 2 gün bekleyip gözlemlemeyi düşünüyorum. Tabii acemi olarak yaprakları almaya kıyamıyorum ama küçük bir kötüleşme belirtisinde çiçeğin yapraklarından faydalanıp çoğaltmayı da düşünüyorum. İyiki sizin gibi tecrübeli arkadaşlar var. Bol çiçekli günler, tekrar teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Yok arkadaşım sizin söylediklerinize karşı değilim. Sadece hep dile getirdiğim menekşeden yaprak koparırken defalarca düşünmek gerektiği. Bende yaprak koparmaktan dolayı çok menekşemi kaybettim.Eğer yaprak sapında çürüme yoksa koparmamak bence en hayırlısı. Malum bizin saniyede kopardığımız yaprağı menekşe kaç ayda büyütüyor. Kolu kanadı bence kırılmış oluyor. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Menekşe sevilmez mi?
Olay 9 bende sizin düşüncelerinize saygı duyuyorum ama şunu belirtmedende geçemeyeceğim.Sizin menekşelere olan bakma ve yetiştirme tarzınızla benim yaklaşımım birbirine çok ters ve çok farklı.Ama ortak noktamızda ikimizinde menekşelerin ayakta kalması için verdiğimiz uğraş olsa gerek... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Merhaba... Uzun bir aradan sonra döndüm aranıza. Yeni katılan abi ve ablalarıma hoşgeldiniz diyorum. Daha önce bahsetmiştim, plastik bardakta menekşe üretimi kafama yattı diye. Bardaklara yapraklarımı dizdiğimi söyledim mi hatırlamıyorum ama, şu an bardakta 21 yaprağım var. Henüz bir tanesi yavruladı ama diğerlerinden de umutluyum açıkçası. Bahara satış için hazır olacak ve sitemizin satış bölümüne ilanımı vereceğim. Bir de benim aklıma şöyle bir fikir geldi: cola, fanta,... gibi ürünlerin plastik şişeleri saksı yapmak için çok uygun, gerek boyut gerekse şekil bakımından. Bu yüzden, şişenin birinin alt kısmını babama kestirdim. Böylece daha fazla plastik çöpe gitmemiş olacak ve ben de saksıya ekstra para harcamamış olacağım. Tavsiye ederim... Aranıza geri döndüğüm için çok mutluyum... Sevgilerimle ![]() Düzenleyen İklimsiz : 20-12-2008 saat 23:54 Neden: noktalama işaretleri ve paragraf |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Nejla Ablacığım, benim de sana tavsiyem çiçeklerini alman daha rahat toparlanmasını sağlayabilir. Ben bir kaç menekşemde denedim olumlu sonuçlar aldım ama tecrübeli abi ve ablalarım daha iyi bilirler çiçeği almak iyi mi etkiler yoksa kötü mü? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Menekşeler sevilmez mi?
Hoşbulduk Belma hanım. Siz de tekrar foruma hoşgeldiniz .Menekşelerin yapraklarını **** kuruyan çiçeklerini almak menekşeleri küstürmez dahada enerjik olmasını ve toparlanmasını sağlar. ****** aşırıya kaçmadan. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2008
|
Herkese iyi akşamlar, yeni gelenler hoş geldiniz. Daha önce yazdım menekşe sabır ve dikkat işi birde şans işi galiba, şuan 15 saksıda menekşelerim duruyor kuruyan menekşelerin üzüntüsü beni kahrediyor. Menekşelerinize iyi bakın. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
İyi akşamlar, ben de de sizler gibi menekşe hastalığı var. Bu hastalık mı bağımlılık mı belli değil ![]() Ben de şu ana kadar 32 saksı menekşe yetiştirdim ama elimde şimdi 16 saksı kaldı. Benim menekşemin birisinin yavrusu yaprağından çürümeye başladı, ne yapabilirim bu çürümeyi engellemek için? Cevaplar için şimdiden teşekkürler. ![]() Düzenleyen İklimsiz : 20-12-2008 saat 23:57 Neden: anlatım bozukluğu, noktalama işaretleri, paragraf |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu.
|
Hoşgeldiniz Fatihbrk, çürümenin sebebi fazla sulamadan olabilir diye düşünüyorum. Toprağı ıslaksa iyice kuruyana kadar sulamaya ara vermelisin. Ayrıca 3. resimde kıvırcık bir yaprak gördüm, ne renk olduğunu merak ettim... Düzenleyen katmer : 20-12-2008 saat 23:48 Neden: ilave |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-10-2021
|
fatih bey ve katmer hanım bana dönüş yapabilir misiniz |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
|
aa
fatih bey ve katmer hanim bana dönüş yapabilir misiniz lütfen |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldiniz fatihbrk, tecrübeli bir menekşesever olduğunuzu okudum. Menekşelerinizin bakımı ile ilgili bilgilerinizi paylaşmanızı bekliyoruz. 3. ve 4. menekşelerinizi özellikle çok beğendim. Size bol tomurcuklu çiçekler... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu.
|
Benim sorduğum, mor beyazın yanında açmamış bir menekşenin yaprağı var. Yaprağın şekli(işaretli olan) biraz farklı. Onu öğrenmek istemiştim. Ben kıvırcık yapraklı menekşelere bayılırım da.. Düzenleyen katmer : 21-12-2008 saat 11:08 Neden: harf hatası ve fotoğraf ilavesi |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
|
merhaba bu türden arıyorum bana dönüş yapabilir misiniz |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
|
merhaba bu türden arıyorum bana dönüş yapabilir misiniz |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
|
aa
katmer hanım burdaki menekşeden arıyorum mavi mürekkep gibi rengi vardı benim vardı kaybettim bana ulaşabilir misiniz lütfen |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu.
|
O benim değil ki, Fatih beyin 3 no.lu fotoğrafından. Ben de beyez olduğunu tahmin ediyorum da, sahibine sorayım dedim. Faruk bey, menekşelerin yeni çıkan yaprak ve çiçeklerinde sertleşme ve şekil bozukluğu neden olabilir sizce? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Menekşe sevilmez mi?
Katmer, menekşenin çiçek ve yapraklarındaki sertleşmeler, kesinlikle güneşi eksik **** fazla almasından kaynaklanıyor. Özelllikle, bir menekşenin kışın çok eksik güneş alması ve güneş almayan yarı gölge aydınlık bir yerde durması, sertleşme ve şekil bozukluklarına sebep olur. Bu bende önceden olan bir durumdu. Ben menekşeyi Fatih'in değil de sizin zannettiğim için kusura bakmayın. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Daha çok sohbet edip, genel olarak tecrübelerimizi paylaşmak için yeni gelen arkadaşlarımızı buraya davet ediyorum... http://www.agaclar.net/forum/group.php?groupid=8 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sağolun Nejla k. ablacığım. Ben de yaklaşık 30 küsür yaprağın yavrulamasını bekliyorum hem de büyük bir sabırsızlıkla. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yaz 30 yavrudan fazla yapraktan yavru elde ettim. Bir çoğunu dağıttım, şu anda bile elimde 30 saksıyı geçkin menekşe var. Hepsini kendim, yaprağından yetiştirdim. Biri hariç hepsini kapalı kutularda yetiştirdim, şu anda çiçek açmalarını bekliyorum... Düzenleyen İklimsiz : 22-12-2008 saat 19:14 Neden: noktalama işaretleri ve paragraf |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Nejla ablacığım bebeklerimin hepsi odamda cam kenarında duruyorlar. Güneşin ışığı yakmayacak kadar kuvvetsiz geldiğinden çoğunluğunu cam kenarına koydum petek hemen altlarında olduğu için sabit sıcaklıkta yetişiyorlar. Bilmiyorum sera yöntemi böyle mi oluyor ama benimki baya işe yarıyor. Hepsi sağlıklı ve mutlular. Yavru verdiklerinde, büyüdüklerinde ve satış için görücüye çıktıklarında ben de çok mutlu olacağım... |
|
|
|
![]() |
|
|