![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili DefneD. dün bir sera sahibinden öğrendiğime göre yapraklar sıcak ve az ışık alan bir yerde durursa daha fazla ve çabuk yavrularmış... Yavruların yaprakları 50 krş. büyüklüğüne gelince de anne yapraktan elimizle tek tek ayırmak gerekiyormuş..O şekilde küçük kaplara dikilirmiş... Bunlar uzmanın söyledikleri....Size kolay gelsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili fatihbrk, Sevgili katmer, Cevaplarınızı okuyunca benim kuluçkadaki yavruları kontrol ettim. Yaprakları 19 Mayıs'ta dikmiştim. Üzerinden 3 gün geçti. Diktiğimde su vermiştim. Toprakları o günden beri sürekli ıslak olduğu için tekrardan su vermedim. Sanırım benim yavrular güneşli olmasa bile, daha sıcak bir ortam istiyor. Doğrumudur? Sevgili Katmer, yaprakların tek tek ana yapraktan ayrılması gerektiğini ilk defa duydum ![]() ![]() ![]() Gelişmeleri bildiririm, teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu.
|
Yavrular büyüdüğü zaman bu işlemi yapmanın ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Serra43 de yavrularını o şekilde ayırır, hepsi de oldukça sağlıklı...Zaten yaprakları köklerinden değil, kökleri birbirinden ayıracaksınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Katmer. Ayırmak bir tarafa, ben yetiştirdiğim yavruların geliştiğini görebilsem keşke ![]() Kuluçkadakileri uzaktaaaan güneş alabilecek bir yere aldım. Umarım yararı olur. Görüşmek üzere ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Benim yavruları büyütmedeki yöntemim şöyle. Yavrular çıktıktan sonra bulundukları yerden daha gölge bir yere alıyorum. Güneşe uzanmaya çalışan yapraklar daha çabuk büyüyorlar. Göz kararı yeteri kadar büyüdüklerini görünce çok daha aydınlık hatta sabah birkaç saat güneş alan bir yere koyuyorum ve bir hafta içinde yaprakların dibinden miniminnacık tomurcukları görüyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2009
|
Merhabalar, Daha önce bir alışveriş merkezinden aldığım Afrika menekşesi malesef bir nedenden hastalandı. Çiçeğin dibinde beyaz beyaz pamukçuklar oluştu ve yavaş yavaş yaprakların altına da yayılıyor. Aşağıdaki resimde görüldüğü üzere. Hatamın nerede olduğu konusunda yardımcı olmanızı rica ediyorum. Bunun için yaptıklarımı burada yazıyorum: Su: haftada bir saksıya su ilave ediyorum. (yaprakların altında) burayı daha önce okumadıgım için çeşme suyu kullanıyordum. Işık: Direk güneş görmüyor fakat ışıklı ortamda. Toprak: Hazır aldığım saksıyı değiştirmedim. Lütfen bana yardımcı olun, bu durum beni çok üzüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Mkayali bahsettiğiniz sorun unlu bit zararlısını işaret ediyor sanırım. Eğer bu unlu bit sorunu ise bu zararlıyla çabayı bu adresi http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10740 tıklayarak ve buradaki fotoları ve bilgileri dikkatli inceleyerek bulabilirsiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2009
|
Alıntı:
Yardımınız için çok teşekkür ederim. Yönlendirdiğiniz sayfayı dikkatlice okuyacağım. Diğer menekşelerimin fotoğraflarını da koymak istiyorum. Umarım beğenirsiniz: |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Orçun45 menekşeniz sanki çok güneşe maruz kalmış gibi. Eğer çok güneşe maruz kaldıysa güneşi çok az alan serin bir yere koyun. **** bitkiniz çok susamış ve uzun süre sulanmadığından dolayı dış yapraklarını salmış gibi. Genede siz tecrübeli diğer arkadaşların da yorumlarını bekleyin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Mkayali bun güzellikleri picassodan uzaklaştırın.aynı hastalık bunlarada bulaşabilir.Bunlarıda hasta edecek kadar bit vardır picassoda.İsterseniz picasooyu(yani daha önceki resimdekini) bütün çiçeklerinizden uzak tutun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Yanıt için teşekkürler. Saksıdan sonra oldu. Yerini değiştirdim bugün. Saksı değiştirmeden önce gövde biraz uzamıştı ve en alt yaprakların saplarının toprakla teması yoktu. Gövdenin tamamı toprakla örtülsün istedim. Belki de en alt sıradakileri toprağı hafifçe bastırırken farkında olmadan zedeledim. İyi geceler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-12-2008
|
Çiçeğimi serin yere aldım ve sorun kalmadı.Sanırım sıcaktan etkilendi.Bir şey daha sorayım.Afrika menekşeleri sabah güneşini direkt alırsa bundan etkilenir mi yoksa yararlı mı olur? Düzenleyen orçun45 : 24-05-2009 saat 08:41 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Orçun45, sabah güneşi menekşelere zarar vermez ama yaz aylarında bu güneşi tül arkasından alırsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü yaz güneşi kavurucu olabiliyor.. Bazı durumlarda kendi güneşinizi kendiniz ayarlamalısınız..Menekşelerin durduğu yere geçip kendi üzerinizde test edebilirsiniz. Unutmayın onlar bizden daha hassaslar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Orçun45 Afrika menekşeleri hiç bir zaman direk güneş ışığı almamalıdırlar. Yoksa üzerlerinde sarımsı yanıklar ve yapraklarda renk değişikliği oluştururlar. Canlarım önüne beyaz kartondan güneşten koruyucu engel korsanız bitki hem daha az güneş alır ve güneşe uzanayım derken yaprak sapını uzatarak size hoş sürprizler yapar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-08-2008
|
Size günaydın demek isteyen biri var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Menekşe Göbeğindeki Mucize
Merhaba, Menekşemdeki yeni bir tuhaf oluşumla karşı karşıyayım. Bu menekşeler beni korkutuyor, yakında saksılarından çıkıp etrafta dolaşacaklar diye ödüm kopuyor ![]() Bu nedir şimdi?? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|