Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iremsila
Teşekkürler kahraman bey,söğüt konusunda şanslıyım çünkü bahçemizde selvi söğütümüz var. 
Söğütün taze uç dallarınıkullanıyoruz.peki şimdi söğütlerin tam yeşerme zamanı yeşil yapraklarını kopartalımmı,yoksa bir zararı olmazmı 
Kısmetse yarın, 1 haftalığına adanaya gidiyorum  dönüşte hemen suda bekleyen yapraklarıma tarifinizi uygularım.teşekkürler bilgi paylaşımınız için 
|
IBA söğütün taze dallarında bolca var. Yapraklarını koparın **** koparmayın 3 cm lik dal parçalarının içindeki IBA (indol bütirik asit) yı çıkarmak marifet. Kaynamayan ama kaynamaya yüz tutmuş suda 2 saat demlenen söğüt bu suyun içinde 2 gün karanlıkta bekletilir ve sonra dilenirse tekrar kullanılmak üzere derin dondurucuda küçük hacimlerde saklanabilir. Bu su içerisinde 1-2 gün bekletilen çubuklar **** yapraklar toprağa direkt dikilir ve nemli tutulur. Böylece köklenmeleri kolaylaşır.