agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-05-2009, 22:13   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-04-2009
merhaba Faruk bey,

Yapraktan elde ettim... dıştaki yaşlı yaprakları koparıp torf dolu saksıya yatık olarak koyup üzerine az torf döktüm dipten suladım 1-2 ay sonra her yaprağın dibinden yumru gibi köklü-yapraklar yavrular çıktı ama her bir yumruyu saksıya alıp büyüttüğümde her yumrudan 5-6 köke ayrılan bireyler oluştu hatta saksılarında toprak kalmamıştı her taraf kök olmuştu ayırıp su bardaklarına dikince de ortalık biraz kalabalıklaştı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Faruk Mesajı Göster
Maşallah maşallah. Sayın Ootkn bu kadar yavruyu yapraktan mı elde ettiniz yoksa ana bitkinin gövdesinden çıkan yavrular mı?

ootkn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2009, 07:33   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-12-2008
Galeri: 70
Menekşeler sevilmez mi?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ootkn Mesajı Göster
merhaba Faruk bey,

Yapraktan elde ettim... dıştaki yaşlı yaprakları koparıp torf dolu saksıya yatık olarak koyup üzerine az torf döktüm dipten suladım 1-2 ay sonra her yaprağın dibinden yumru gibi köklü-yapraklar yavrular çıktı ama her bir yumruyu saksıya alıp büyüttüğümde her yumrudan 5-6 köke ayrılan bireyler oluştu hatta saksılarında toprak kalmamıştı her taraf kök olmuştu ayırıp su bardaklarına dikince de ortalık biraz kalabalıklaştı
Sayın Ootkn menekşeleriniz yavruladıktan ne kadar süre sonra bu hale geldi? Ayırdığınız pet bardaklarda ki menekşelere bakım uygulamalarını,ortam şartlarını,verdiğiniz besin takviyesini paylaşırsanız sevinirim. Çünkü çok başarılı bir üretici olduğunuz son eklediğiniz fotodan belli oluyor...

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2009, 10:17   #3
Ağaçsever

Merhaba,
Yapraktan üretime geçen yıl temmuz gibi başlamıştım ..Aslında ilk oluşan yumruları ayırıp büyüttükten sonra (tahminen şubat 2009 gibi )resimde gördüğünüz bardaklara ayırmış olsaydım şimdiye çiçek açmışlardı..Biraz ihmal ettim. Hiç bir özel besin vermedim...Aslında likit çiçek açtırma gübreleri var bunların annelerine uygulamıştım yıllar önce onlar cidden iyi sonuç veriyor ama önce bir bardaklara adapte olmalarını beklemeliyim çünkü 15-20 gün oldu bardaklara alalı..

Salonda yer kalmadığı için akvaryumun üstüne platform yaptım nemli ve alttan ısıtmalı bir sera ortamındalar şu an

Bir de daha önce gözlemlediniz mi bilmiyorum ama fes rengigibi olan bazen katmer yaprak veriyor bazen düz ..nedenini anlayamadım

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Faruk Mesajı Göster
Sayın Ootkn menekşeleriniz yavruladıktan ne kadar süre sonra bu hale geldi? Ayırdığınız pet bardaklarda ki menekşelere bakım uygulamalarını,ortam şartlarını,verdiğiniz besin takviyesini paylaşırsanız sevinirim. Çünkü çok başarılı bir üretici olduğunuz son eklediğiniz fotodan belli oluyor...

Eski 10-05-2009, 21:13   #4
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Sayın ootkn
Hızlı çiçek açtırma likitlerini nasıl bulabilirim. Marka vermeniz mümkün mü?
Teşekkürler..

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2009, 19:25   #5
Ağaçsever

Merhaba,
bahsettiğim likit gübrenin markası "çiçekcoşturan" idi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Sayın ootkn
Hızlı çiçek açtırma likitlerini nasıl bulabilirim. Marka vermeniz mümkün mü?
Teşekkürler..

Eski 13-05-2009, 00:03   #6
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Teşekkürler ootkn,
Ben de "Çiçek Coşturan" ın çiçekli bitkiler için olan versiyonunu kullanıyorum. Afrika menekşesi ailem giderek büyüyor. Onlar için ayrı hazırlanmış sıvı gübreden alma vakti geldi.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2009, 12:41   #7
Ağaç Dostu

meraklı's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2008
Katmerli Pembem

Eklenen Resimler

meraklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025