agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-04-2009, 14:11   #1
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Hepinize çok teşekkür ediyorum.. Ne çok şey öğreniyorum sizlerden. 54 yaşındayım.Son 30 yıldır evimde şu ya da bu nedenle afrika menekşem oldu. Hep kaybettim aldığım ya da hediye gelen menekşelerimi. Çogaltamadım hiç.Son aldığım menekşe 3 yıldır yaşıyor.Çiçek de veriyor .İlk kez menekşem yerini sevdi demiştim içimden.Duvar tipi klimanın sökülmesinin ardından kalan boşluga buzlu camlı bir pencere yapılmıştı.Olukça yüksek aklıma geldikçe su veremediğim bir nokta.
Formu okuyunca kavradım. Çok kötü bakmışım menekşelerime..
Tüm mesajları okuyamadığım için sizlerden özür diliyorum. 4. sayfaya gelebildim. Tekrar sorusu olacak belki de. Menekşemin gövde kısmı cok uzadı. Dün gece sizden ögrendiklerimle toprağını kontrol ettim. Henüz kökle dolu değil. Saksısını da boyuna göre büyük seçmişim sanırım. Gövde uzadığı için sallanıyor sanki.
Ne yapmalıyım?
Başka bir saksıya alıp gövdeyi içine alacak şekilde yeniden eksem olur mu ya da hiç dokunmasam mı?
Tekrar teşekkür ediyorum çiçekler konusunda benim kadar cahil birini bile eğittiğiniz için ya da yarın evi taşınacak birini bugün ekran başına oturttuğunuz için..
Sevgiler

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2009, 23:46   #2
Ağaç Dostu

Kahraman Koray's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2009
Galeri: 16
Humik asit ve fulvik asit afrika menekşelerinde kullanımı

Son yıllarda popüler olan humik asit ve fulvik asit bitkinin ve menekşe yapraklarının, özellikle köklenme ve kısmen filizlenme sürecini hızlandırıyor ve besinlerin emilimini kolaylaştırıyor. "Sebze coşturan" adı altında buldum piyasada ancak daha gelişmiş olanları zirai ilaç satılan yerlerde var. Seralarınıza daha önce bahsettiğim söğüt çayı yerine kullanabilirsiniz. Söğüt çayındaki indol bütirik asitin benzeri bir etkisi oluyor ve hiç kimse 1 yıl yavru beklemek zorunda kalmasın diyorum

Kahraman Koray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025