![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Formu okuyunca kavradım. Çok kötü bakmışım menekşelerime.. Tüm mesajları okuyamadığım için sizlerden özür diliyorum. 4. sayfaya gelebildim. Tekrar sorusu olacak belki de. Menekşemin gövde kısmı cok uzadı. Dün gece sizden ögrendiklerimle toprağını kontrol ettim. Henüz kökle dolu değil. Saksısını da boyuna göre büyük seçmişim sanırım. Gövde uzadığı için sallanıyor sanki. Ne yapmalıyım? Başka bir saksıya alıp gövdeyi içine alacak şekilde yeniden eksem olur mu ya da hiç dokunmasam mı? Tekrar teşekkür ediyorum çiçekler konusunda benim kadar cahil birini bile eğittiğiniz için ya da yarın evi taşınacak birini bugün ekran başına oturttuğunuz için.. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Humik asit ve fulvik asit afrika menekşelerinde kullanımı
Son yıllarda popüler olan humik asit ve fulvik asit bitkinin ve menekşe yapraklarının, özellikle köklenme ve kısmen filizlenme sürecini hızlandırıyor ve besinlerin emilimini kolaylaştırıyor. "Sebze coşturan" adı altında buldum piyasada ancak daha gelişmiş olanları zirai ilaç satılan yerlerde var. Seralarınıza daha önce bahsettiğim söğüt çayı yerine kullanabilirsiniz. Söğüt çayındaki indol bütirik asitin benzeri bir etkisi oluyor ve hiç kimse 1 yıl yavru beklemek zorunda kalmasın diyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|