Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatihbrk
1 sene çok uzun bir eksik olabilirmi? Ya da fazla derine dikmek gibi?
|
Alıntı:
Sayın Malbman bir sene gerçekten çok uzun bir zaman. Galiba yaprağı çok derine diktiniz. Anaç yaprağı tekrar toprağa dikerken 1 cm. lik bir derinliğe dikmeniz sonucu en geç 2 ay içinde olumlu olarak size gösterecektir. 1 yıllık sabrınız için sizi ayrıcı tebrik etmek lazım...
|
Sayın fatihbrk ve Sayın Faruk, bir yıl derken abartmadım. 2008 Mart ayında Kipa'dan almıştım o menekşeyi. Bir kaç gün sonra iki yaprağı kendiliğinden düştü. Ben de bu iki yaprağı alıp (bir ya da iki santim derine) torfa gömdüm. Hatta gömmek bile denmez buna, yalnızca yaprak sapının elverdiği kadar batırdım torfa.
Anaç bitki bilmediğim bir nedenden dolayı çoktan öldü. Kopan iki yaprağı diktiğim zaman kapalı balkondaki kat kaloriferinin mazot tankının üstüne koymuştum. Sürekli gözlüyordum ama çok uzun bir süre hiç bir gelişme göremedim.
Artık umudumu kestiğim için yaklaşık bir aydır bakmıyordum bile. Hatta su bile vermedim. Dün ektiğim tohumlara yer açmak için tankın üzerindeki ıvır zıvırı temizleyeyim derken farkettim ki menekşem yavrulamış. Diğer yaprak ise iyi durumda değil. Ama hiç ellemedim, yerinde duruyor. Bakarsınız o da ölmek üzereyken bir yavru verir.
Bu arada; tebrikleriniz için teşekkür ederim.