![]() |
|
![]() |
#1081 |
Ağaç Dostu
|
Syn. Nuranberna öncelikle bi yaprağını kırıp menekşenizin bi kapalı kutuya **** pet şişeye dikin bi sorun var ya sıcaklar etkilemiş **** fazla sulanmış olabilir Üzerine bi poşet geçirin ve fazla sulamayın tavsiyem bide kölge bi yerde dursun umarım iyileşir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
Teşekkür ederim bengi su.Benim de aklıma sıcaktandır diye geldi.Gölgeye koydum 1-2 gündür nafile.Bir de poşeti deneyelim umarım işe yarar sonucunu bildiririm.Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Ağaçsever
|
Özlem, hangi aşamada yavrular sorun çıkarıyor ve neden acaba? Umarım bu sefer başarabilirsin. Senin aşı menekşen vardı onun son durumu ne? Sy. NuranBerna, sizin menekşenize benzer menekşeler görmüştüm yaklaşık bir ay kadar önce. Fakat bana hormon verilmiş gibi geldiği için almaktan vazgeçmiştim. Belki sorun bu olabilir. Bence köklerinin ne durumda olduğuna bakın ve her ihtimale karşı bir kaç yaprak alıp köklendirin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
yoksa direk yaprak çeliğinden mi çoğaltmak benim için uygunu ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Cybel.Aynı sorun bendede vardı. Menekşeleriniz üzerine gelmeyecek şekilde etrafına sinek ilacı sıkın. Oda büyükse biraz fazla sıkın. Odayı 15 dakika kapalı tutun ve havalandırın. Sinekler gitmiş olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Ağaçsever
|
Sy. Yeşilim, yeni menekşenizin rengi çok şekermiş. Güle güle büyütün. Yavrularınız 10-15 güne kadar görünür tabi eğer çok derin ekmediyseniz yaprakları. Eğer derin ektiyseniz 1 ayı bulabilir. Mevsimden mi kaynaklanıyor anlamadım ama bu ara benim menekşelerin yavruları hemen çıkıyor. 15 gün kadar önce köklendirerek toprağa aldığım menekşelerin minik yavruları görünmeye başladı. Biraz daha büyüsünler onların da resimlerini eklemeyi düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2008
|
Ben annem yetiştirirken bir "onbir aylık" denen çiçeği, bir de bu çiçeği hiç sevmezdim. Tüylü yapraklarına dokununca huylanıyordum. ![]() Şimdi kendim aldım. Tekrar ısınmaya çalışacağım... ![]() ![]() Aslında rengi tam mor ama resimde mavileşmişler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Ağaçsever
|
Yeşillim merhaba... Hoş dileğiniz için teşekkür ederim. Annem abartmış, bu çiçeği bir sürü saksıya dikmişti. Belki bıkkınlıktan sevemedim. Çiçek de herhalde arsız bir şey ki, kopan yaprağını toprağa saplayınca hemen tutuyordu. Gerçi dualı mıdır nedir, bizim evdeki çiçekler bütün botanik kurallarına aykırı olarak dikilip bakılmasına rağmen devasa boyutlara ulaşıyordu. Annem çiçeklerini gelişigüzel sular, hiç gübrelemez, üretim ve saksı değişim işlerini hangi çiçek olursa olsun aynı zamanda -nisanda- yapar. Ama işte hepsini yaşatıyor, ben titizlendiğim halde benimkiler ölüyor... Hayret!... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | ||
Ağaçsever
|
Alıntı:
Aynen öyle. Üzerine düşünce çiçekler nazlanıyor. Bugün gene telefonda annemle konuştum. Çiçeklerden ve forumdan haber verdim. "Anne bak, öyle yapılmazmış, şuna şuna dikkat etmek lazımmış" falan dedim. "Aman, onlar ne biliyormuş, benim çiçeklerim saksılara sığmıyor" dedi. ![]() Ama annemin usullerini bir kenara bıraktım. Ağaçlar.net ile birlikte işe bilimsel yaklaşmaya kararlıyım... ![]() Alıntı:
Bir de bu Afrika menekşesine, "menekşe" ismini hiç yakıştıramam. Menekşe deyince çoğu kişinin aklına Afrika menekşesi, kimilerinin de Cezayir menekşesi veya hercai menekşe gelir. Gariptir, benim aklıma soğanlı bir çiçek geliyor. Çocukken bir parkta soğanlı, mor çiçekler açan bir bitki gördüm. Bekçiye ismini sorduğumda "menekşe" dedi. Benim zihnimde de menekşe adı ile o görüntü bütünleşti. O bitkinin asıl adı nedir hala bilmiyorum... |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Ağaç Dostu
|
Belki de bekçinin size gösterdiği çiçek Yabani Menekşe'dir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() Bunca zaman ben bunları menekşe sanıyordum... Hain bekçi... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-05-2008
|
benim bir menekşemin yaprakları hafif sarı ve yumuşak bu bir soruna mı işaret ediyor acaba? ne yapabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2008
|
Afrika menekşelerinin asidi sevdiğini öğrendim.Çekirdekleri çıkarılmış domates toprağı çok güzel asitlendiriyormuş.Acaba az miktar karıştırsam, menekşelerime zararı olurmu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Ağaç Dostu
|
Sanmıyorum doğal bi madde sonuçta ama birine bi deneyin daha sonra işe yararsa diğerlerinede denersiniz bu arada resim eklemek içinde cevap yazılan kısımda gelişmiş moda dön diye bi sekme var onu tıklıyosunuz aşağıda fotoğraf ekle kısmını tıklıyosunuz bi kutucuk geliyor ordan resimleri seçip yükle derseniz olur daha ayrıntılı bilgide var sitede araştırırsanız ordanda bilgi edinebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-02-2008
|
Muhtelif çiçekleri ve kaktüsleri olan bana mor bir afrika menekşesi hediye edildi 20 gün kadar önce. Çocukluğumda annemin çok sayıda menekşesi vardı. Menekşe ilk geldiğinde bakımı konusunda tereddüt geçirdi isem de; buradaki görüşlerden faydalandım. Umarım menekşeme sizler kadar iyi bakar, yapraktan yeni menekşeler üretebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Ağaçsever
|
Teşekkürler Bengi_su, bence 2-3 ayda gelişir ve açmaya başlar.. Olay9 sanırım ben de bu hatayı yaptım, tıpkı dediğiniz gibi büyüme tamamen durdu. Aslında çiçeğini 2 hafta öncesinde bekliyordum ve yeni tomurcuklar da küçük kaldı ![]() ![]() Düzenleyen Reyhan : 28-05-2008 saat 19:31 Neden: İlave yaptım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Ağaç Dostu
|
gelisiguzel
Arkadaslar merhaba, ben kopan menekse yapraklarını gelisiguzel topraga gomuyorum. Bazı yaprakların sapı bile yoktu gomerken. Yani hiç suda filan bekletip koklendirmeden koptugu anda topraga gomdum. İste sonuc. Hem saplı yaprakların hem de sapsız yaprakların fotograflarını yolluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Ağaç Dostu
|
karısık
Bunlar arkadaslardan toplayıp ektiğim degisik renkte menekşe yaprakları. Yine aynı sekilde dogrudan topraga gomdum. Mart basıydı. Gomduklerimin hepsi tuttu. Ciceklenince tekrar fotograflarını ceker yollarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-05-2008
|
arkadaşlar katmerli menekşede benim de gözüm kaldı ama bir türlü bulamıyorum, bu gün yalaovadaki seralardan biriyle konuştum tek tek satmıyoruz diyor, başka yerde de pembe katlıdan başka bulamıyorum buna bir çözüm bulsak diyorum artık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Ağaç Dostu
|
Guzellerim
Arkadaslar ilk fotograftaki yapragı altı ay once dikmistim. Bu kadar kısa surede çiceklenince bende sasırdım. Sizlerle paylaşmak istedim. En son fotograftaki menekşeler dinlenmede. Çiceklenince tekrar fotograflarını paylasırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|