View Single Post
Eski 19-05-2008, 16:08   #1093
aykutalp
Ağaçsever

aykutalp's Avatar

Giriş Tarihi: 10-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nuran berna Mesajı Göster
Sevgili aykutalp hoşgeldiniz.Menekşeniz çok güzel.Her daim çiçekli olsun.Sizinki esergenen göze çöp batar gibi oluyor desenize.Bende de bazen oluyor ilgi gösterip dikkat ettiğim çiçeğim solarken ne halin varsa gör dediğim çiçek coşuyor.Anlamadım gitti.Bazen de menekşelere de böyle davransam nolur diyorum ama ya solarsa deyip vazgeçiyorum.
Hoşbulduk....
Aynen öyle. Üzerine düşünce çiçekler nazlanıyor. Bugün gene telefonda annemle konuştum. Çiçeklerden ve forumdan haber verdim. "Anne bak, öyle yapılmazmış, şuna şuna dikkat etmek lazımmış" falan dedim. "Aman, onlar ne biliyormuş, benim çiçeklerim saksılara sığmıyor" dedi.

Ama annemin usullerini bir kenara bıraktım. Ağaçlar.net ile birlikte işe bilimsel yaklaşmaya kararlıyım...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi olay9 Mesajı Göster
Aramaıza hoşgeldiniz Ebrucum ve Aykutalp...
Aykutalp menekşeniz çok güzel.
Hoşbulduk, çiçeklerime iltifatınız için de teşekkür ederim.

Bir de bu Afrika menekşesine, "menekşe" ismini hiç yakıştıramam. Menekşe deyince çoğu kişinin aklına Afrika menekşesi, kimilerinin de Cezayir menekşesi veya hercai menekşe gelir. Gariptir, benim aklıma soğanlı bir çiçek geliyor.

Çocukken bir parkta soğanlı, mor çiçekler açan bir bitki gördüm. Bekçiye ismini sorduğumda "menekşe" dedi. Benim zihnimde de menekşe adı ile o görüntü bütünleşti. O bitkinin asıl adı nedir hala bilmiyorum...

aykutalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön