![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-02-2008
|
Muhtelif çiçekleri ve kaktüsleri olan bana mor bir afrika menekşesi hediye edildi 20 gün kadar önce. Çocukluğumda annemin çok sayıda menekşesi vardı. Menekşe ilk geldiğinde bakımı konusunda tereddüt geçirdi isem de; buradaki görüşlerden faydalandım. Umarım menekşeme sizler kadar iyi bakar, yapraktan yeni menekşeler üretebilirim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
gelisiguzel
Arkadaslar merhaba, ben kopan menekse yapraklarını gelisiguzel topraga gomuyorum. Bazı yaprakların sapı bile yoktu gomerken. Yani hiç suda filan bekletip koklendirmeden koptugu anda topraga gomdum. İste sonuc. Hem saplı yaprakların hem de sapsız yaprakların fotograflarını yolluyorum. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
karısık
Bunlar arkadaslardan toplayıp ektiğim degisik renkte menekşe yaprakları. Yine aynı sekilde dogrudan topraga gomdum. Mart basıydı. Gomduklerimin hepsi tuttu. Ciceklenince tekrar fotograflarını ceker yollarım |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
arkadaşlar katmerli menekşede benim de gözüm kaldı ama bir türlü bulamıyorum, bu gün yalaovadaki seralardan biriyle konuştum tek tek satmıyoruz diyor, başka yerde de pembe katlıdan başka bulamıyorum buna bir çözüm bulsak diyorum artık |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Guzellerim
Arkadaslar ilk fotograftaki yapragı altı ay once dikmistim. Bu kadar kısa surede çiceklenince bende sasırdım. Sizlerle paylaşmak istedim. En son fotograftaki menekşeler dinlenmede. Çiceklenince tekrar fotograflarını paylasırım. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sabır arkadaşlar. Bide beni düşünün ekipte öldürüyorum... Benim halim daha vahim daha nice... Gül menekşelerin muhteşem olmuş. Daha güzelleşip çiçeklenmesi dileğiyle. Malbman çiçeği bence yeni bir saksıya ekin. Mevcut toprağı torf oluyor. Direkt saksıdan çıkarıp sağına soluna toprak koyun. Kökü ellemeyin hiç. Hergün menekşe sulanmaz. Yeni saksıya alınca en az yaz gününde bile 3-4 günde bir sularsınız. Ben geçen ay fazla suladım diye tam 21 gün su vermedim menekşelerime. Yeri konusunda ışıklı ortam iyi. Perde arkasından güneşte görebilir. Arada da besin verdiniz mi işlem tamam. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Cybel bu dediğin doğru. Kimi insan çöp atsa yere yeşillenir çıkarmış derler bizdede... Malbman şu poşette topraksa içeriğine bakınız. Ben artık poşet toprak kullanmıyorum. Açıkta satılan kestane toprağı tercihim. Tek yapmanız gereken kontrol edip menekşe su isteyince sulayın. Yoksa kök çürümesi sorunu ile karşı karşıya kalırsınız. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2008
|
Dün 8yaprak, menekşelerimden kırıp diktim,yalnız torfum az olduğu için kum karıştırmak zorunda kaldım.Kum bu bildiğimiz çiçekçilerin fideleri dikmek için kullandıklarından.Kum menekşelerimin yavrulamalarını engellermi acaba sadece torfamı dikmeliydim.Bilen varsa bana yardımcı olursa sevinirim.Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Syn. Müge35 eğer çicek ekilen toprağa dikerseniz oda olur ama torfta yetişmesi daha kolay olur ama ondana çıkar çıkmaz diye bişey yok sadece gelişimi yavaş olabilir hazır satılan torfların içinde bazı besinler var sanırım çabuk oluyor yavru vermeleri. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
İklimsiz, bildiğim kadarıyla menekşenin çiçeğinin mevsimi yok.Halinden memnun kaldıkça çiçek açar;ee tabi besinde şart.sevgiler |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar hepinizin menekşeleri şahane olmuş. Güle güle sağlıkla büyütün. Menekşe eğer yeterince büyüklüğe ulaşırsa daima çiçek açar. Ve çiçek açmasını teşvik etmek için fazla yaprak koparmamak gerek. Kopan yapraklardan dolayı menekşe çiçek açmak yerine yaprak vermeye zaman harcıyor. Yineliyorum yaprak kopararak menekşenizi fazla yormayın... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Fakat ben tam tersini ,bir çok kez duymuştum;yapraklarından kopardığın zaman çiçeklenir diye.Demek ki şimdiye kadar yanlış biliyormuşuz.Teşekkürler olay9 bundan sonra yaprak koparmam kolay kolay. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili cybel' cım, bende öyle yapıyorum aşırı sulamadan, toprağı sürekli nemli bırakmak lazım.Kişın toprak kurusa da olur ama yazın nemli kalması uygun.Saksı tabağında çakıl taşı varmı? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Çakıl taşını tavsiye ederim,tabağa su koyup çakıl taşı ekleyip menekşenin nemli kalmasını sağlıyor;su saksıya deymeden.Sevgiler cybel'cim... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar size bugün yeni aldığım kızımı takdim ediyorum;yaprakları normal menekşeden daha büyük geldi gözüme. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
Arkadaşlar merhaba 1.resimdeki menekşelerin yaprakları önce kararıp sonra soluyor hepsigidecek gibi.Sizce kurtarmak için ne yapmalıyım? 2.resimdeki 1.5 yıldır küstürdüğüm menekşem yeniden açıyor.3 tane tomurcuğu var. 3. resimdekide beyaz menekşem bunu morlu yaprakla yetiştirmeye çalışsam ebruli olur mu ? Yoksa geç mi kaldım? |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim menekşelerimde de sararma sorunu vardı, burdan arkadaşlardan öğrendiğime göre kesinlikle direkt güneş alan bir yere koymuyoruz, aşırı sulamıyoruz ve yapraklarını gece nemlendireceğiz. Tavsiyelerine uydum ve şu anda menekşelerim toparlandılar. Yeni yaprakları çok sağlıklı ve yeşil.![]() Bunlar da resimleri; |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Menekşeden anlayan arkadaşlara bir şey sormak istiyorum. Arkadaşım için yapraktan çimlendirme yapayım dedim, iki küçük saksıya iki adet menekşe yaprağı gömdüm ama iki hafta oldu hala tık yok. Ne kadar zamanda çimlenir dersiniz? |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Nemlendirmek; Kaynamış su soğutulur. Sprey şişesine boşaltılır. Genellikle akşamları direk çiçek üzerine sıkmamak şartı ile sıkılır. Menekşelerinizde aynen yağmurda kalmış gibi bir görünüm olur. Ben yapıyorum zararını görmedim. Nuran hanım, çok sulamadan kaynaklanan bir sorun. Suyu yavruya alttan verin. Ve toprak tamamen kuruduktan sonra verin. Yine aşırı sulamayın. Aşı menekşe için geç değil. Deneyebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
Sevgili müge ve özlem öncelikle teşekkür ederim. Sevgili özlem yaprakları haftada bir defa suluyorum.Osmaniye sıcağını düşünürseniz toprağın üzeri kuruyor sulayana kadar.Sulamayı da alttan yapıyorum.Geriye sıcaklık kalıyor.Biraz az güneş alan biryere koyayım sonuçları söylerim.Besinde veriyorum zararı olur mu? Son olarakta resimdeki kuruyan çiçekleri koparmanın zararı olur mu?Yoksa kalsın mı?Böyle pek güzel görünmüyorda. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Nuran Hanım teşekkür ederim. Mor menekşemdeki sararma tamamen direkt güneş ışığına maruz bırakmam ve sık sık nemlendirme yapmamdanmış, bir ara çıkan yeni yapraklar da dahil sapsarı olmuşlardı her iki menekşem de. Buraya sorunu yazdım, menekşelerin fotoğrafını çekip ekledim, arkadaşlar sağolsunlar çok ilgilendiler ve bakımı ile ilgili bilgi verdiler. Onların söylediklerini aynen uyguladım ve kısa sürede menekşelerim toparlandılar. Pembenin yaprakları da kahverengi olmuştu ama o zamanla tekrar düzeldi, mor olanın yeni yaprakları yeşil çıkıyor, sararmış olanlar öylece kaldı. Arkadaşlardan bilgi aldıktan sonra menekşemi direkt güneş ışığı almayan ama aydınlık bir yere yerleştirdim, güneş perde arkasından vuruyordu ve yapraklarını yakmayacak ısıdaydı. Bir de ben yapraklarını sürekli nemlendiriyordum -gece gündüz demeden- sonraları bu işi sadece akşam yatmadan önce o da daha seyrek yapmaya başladım, suyunu alttan verdim ve bir de sulama vakitlerinin arasını biraz açtım. Tabi ben Van'da yaşıyorum, Osmaniye'nin sıcaklarını bilirim ordaki sulama şartları daha farklı olabilir. Arka sayfalarda arkadaşlar bakımla ilgili çok yararlı bilgiler vermişler, bu konuyu hiç üşenmeden okumanızı tavsiye ederim. Bu site zaten ciltlerce ansiklopedi değerinde bilgi ve tecrübe barındırıyor. Bol bol istifade etmek lazım![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ben birşeye dikkat ettim;özellikle hazır aldığımız aşılı renklerde genelde sorunlar çıkıyor.Yani ebruli menekşelerde .Tabiiki benimki tahmin dikkatimi çektide. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-08-2007
|
Meneksem tek yaprak oarak komsum verdi bir aydir bekliyordum yavrularini nihayet ciktilar simdi merakla bekliyorum buyumesini ve ciceklenmesini bakalim ne zaman olacak |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|