![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Bu tarz beyazla karışık menekşeleri elde etmek için aşı yapmanıza gerek yok bence arkadaşlar menekşenizin beyazlı ebruli olmasını istiyosanız açmış beyazınızla istediğiniz rengi yanyana koyun çicekli halde yapcanız tek şey beklemek rengini veriyor en kısa zamanda ebruli olcaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2008
|
Merhaba,kendi saksısındayken mor ve tek katlı olan Afrika Menekşesindeki yavruları başka saksılara dağıttık. Dün açtı ama artık rengi mor değil. Sanki beyaz üzerine mor boya saçılmış gibi değişik,çook açık mor renk açtı. Bundan sonra hep bu renk mi açar,yoksa zamanla kendi rengine döner mi? Yani açacak diğer tomurcuklar normal renginde açar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, Menekşeleri güzel arkadaşları tebrik ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba,Beyaz ve mor menekşelerden 6 yaprak köklendirdim.Yer sıkıntım olduğu için bunları aynı saksıya dikmeyi düşündüm.Öncelikle sizin fikrinizi almak istedim.Saksı derinliği ne olmalı?Her dikilen yaprak arasındaki mesafeyi nasıl ayarlamalıyım.Yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
İşte benim 1,5 yıldır açtıramadığım menekşe.Diğeride yeni aldığım.Ama soluyor niyeyse.Su verdim, belki çok sıcaktır diye gölgeye de aldım nafile.Düzeltemedim bir türlü.Bir fikri olan arkadaş var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Özlemcim o menekşe beyaz olup çiceklerine acaba gıda boyasımı döktüler acaba gerçek olabilirmi?? Birde ben inanıyorumki sen yaşatırsın pazar günü 4 yavrumu daha ayırdım yaklaşık 10 yavru falan oldu ayırdığım birini kaybettim sadece onunda yapraklarından yeniden köklendirdim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Syn. Nuranberna öncelikle bi yaprağını kırıp menekşenizin bi kapalı kutuya **** pet şişeye dikin bi sorun var ya sıcaklar etkilemiş **** fazla sulanmış olabilir Üzerine bi poşet geçirin ve fazla sulamayın tavsiyem bide kölge bi yerde dursun umarım iyileşir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
Teşekkür ederim bengi su.Benim de aklıma sıcaktandır diye geldi.Gölgeye koydum 1-2 gündür nafile.Bir de poşeti deneyelim umarım işe yarar sonucunu bildiririm.Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
|
Özlem, hangi aşamada yavrular sorun çıkarıyor ve neden acaba? Umarım bu sefer başarabilirsin. Senin aşı menekşen vardı onun son durumu ne? Sy. NuranBerna, sizin menekşenize benzer menekşeler görmüştüm yaklaşık bir ay kadar önce. Fakat bana hormon verilmiş gibi geldiği için almaktan vazgeçmiştim. Belki sorun bu olabilir. Bence köklerinin ne durumda olduğuna bakın ve her ihtimale karşı bir kaç yaprak alıp köklendirin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Cybel.Aynı sorun bendede vardı. Menekşeleriniz üzerine gelmeyecek şekilde etrafına sinek ilacı sıkın. Oda büyükse biraz fazla sıkın. Odayı 15 dakika kapalı tutun ve havalandırın. Sinekler gitmiş olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
|
Sy. Yeşilim, yeni menekşenizin rengi çok şekermiş. Güle güle büyütün. Yavrularınız 10-15 güne kadar görünür tabi eğer çok derin ekmediyseniz yaprakları. Eğer derin ektiyseniz 1 ayı bulabilir. Mevsimden mi kaynaklanıyor anlamadım ama bu ara benim menekşelerin yavruları hemen çıkıyor. 15 gün kadar önce köklendirerek toprağa aldığım menekşelerin minik yavruları görünmeye başladı. Biraz daha büyüsünler onların da resimlerini eklemeyi düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Belki de bekçinin size gösterdiği çiçek Yabani Menekşe'dir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2008
|
Alıntı:
![]() Bunca zaman ben bunları menekşe sanıyordum... Hain bekçi... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-05-2008
|
benim bir menekşemin yaprakları hafif sarı ve yumuşak bu bir soruna mı işaret ediyor acaba? ne yapabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2008
|
Afrika menekşelerinin asidi sevdiğini öğrendim.Çekirdekleri çıkarılmış domates toprağı çok güzel asitlendiriyormuş.Acaba az miktar karıştırsam, menekşelerime zararı olurmu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sanmıyorum doğal bi madde sonuçta ama birine bi deneyin daha sonra işe yararsa diğerlerinede denersiniz bu arada resim eklemek içinde cevap yazılan kısımda gelişmiş moda dön diye bi sekme var onu tıklıyosunuz aşağıda fotoğraf ekle kısmını tıklıyosunuz bi kutucuk geliyor ordan resimleri seçip yükle derseniz olur daha ayrıntılı bilgide var sitede araştırırsanız ordanda bilgi edinebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|