![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2016
|
Menekşeci şirin cevabiniz için çok teşekkür ederim. Tüm menekşelerime forumda okuduğum ortamlari oluşturmaya çalışıyordum ki mesajinizla birlikte farkina vardım; bu menekşemin büyüdüğü ortam klimayla sogutulan bir alışveriş merkezi. Dolayisiyla ev ortami ona sicak geliyor anladığım kadariyla. Daha serin yerlere alarak alisma sürecini kolaylastirip yardimci olabilirim belki. Yapraktan yavru yapma konusunda nisandan beri hala beklemedeyim maalesef. Celiklerim koklendi ama yavru hak getire ![]() Az once de konu olan meneksemin dibinde kendiliğinden baş gösteren bir yavrucuk farkettim. Başka saksıya almalı mıyım? Evet ise köklere zarar vermeden nasil ayırırım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2014
|
Çeliklerin yavru vermesi için forumda dediğim gibi çelikten afrika menekşesi üretmek başlığının son 5-6 sayfasını okursanız gerekli bilgileri alırsınız çeliğin yavru vermesinde çeliği mevcut menekşenin hangi kısmından aldığınızdan dikim şeklinizden dikim yaptığınız mevsim bunlar çok etkili uygun mevsimde uygun şekilde dikildiğinde 40 ila 50 gün arasında yavruların toprak yüzünde görünmeye başladığını söyleyebilirim. Çeliği diktiğiniz tarihi not alın ne kadar sürede çıktığını kontrol edin 40-50 gün olmamışsa sabır etmeye devam edin hatta 2 ayı bulabilir ama 2 ayı geçmişse kök salmış olsa bile çeliği söküp damarlı kısmı kesip ilk diktiğiniz şekilde dikip tekrar yavrulamasını bekleyebilirsiniz. Çiçeğin dibinde çıkan yavrular için şunu diyebilirim gerek bu durumda gerekse çelikten ürettiğiniz yavruların yaprak büyüklüğü 50 kuruş kadar olmayan bir yavruyu ayırmayı düşünmeyin hiçbir zaman. Herkese bol şans... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
,,,, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|