![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Faruk Bey. Fotoğrafı bilgisayara yükleyince bende şaşırdım. Sanırım çekim açısından kaynaklı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Minyatür Afrika Menekşesi
Bu menekşeleri bugün aldım. En küçük boy kaktüs saksısına dikililer. Yaprakları ve çiçekleri normal boyların yarısı kadar. Minyatür Afrika Menekşesi var mı yoksa küçük kalması için özel birşey mi veriyorlar? Düzenleyen Günüm : 21-09-2009 saat 08:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Benim fındık kurtları: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2009
|
![]() Siz tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak. Satın aldığımız menekşelerin bazılarının yaprakları koyu renkli acaba NEDEN? Hangisini tercih edersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
aynı durumdayım
menekşeleriniz güneş direk güneş alıyor mu yoksa sadece aydınlık yetiyor mU? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
nur sen hanım menekşeler daha çok ani sıcaklık farklılıklarından rahatsız olur. Öyle sabit bir sıcaklık 21 derece gibi talepleri yok. Belki ideal yetişme sıcaklığıdır ama nerede mümkün öyle gün boyu sabit sıcaklık. Bir çok ilde yazları bile gece ile gündüz arasında 10-15 derece sıcaklık farkeder. Kaloriferli evlerde kışın çok iyi gelişmesi sabit sıcaklığa bağlı olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Kaybettik
|
Şener bey merhaba; yine bu ne güzellik diye baktım menekşelerinize. İki sayfa önce sanırım sizin çiçeklenen yavrunuzun resmini eklemiştim. Görmek istersiniz diye düşünerek ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sevim Hanım. Sabah sabah bu mesajı görmek beni çok mutlu etti. Hemen sayfanızda ziyarette bulundum. Birlikte hasret giderdik menekşe ile. En vefalı menekşem her daim canlı ve neredeyse her dönem çiçekli. Çelikleri çok çok başarılı . Geliştikce çiçeklerinin daha iri kenarlarının tırtıklı daha katlı ve daha sonra bordo beyaz ebruli açtığını göreceksiniz. Benim favori menekşelerim arasında. Özellikle sizdede bulunmasını istemiştim. Darısı diğer yavruların başına. Gelişimi çok güzel , Sevim anneleri onlara huzurlu bir ortam yaratmış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
![]() ![]() ![]() ![]() bunlarda benim menekşeler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Aşağıdaki menekşemin çiçekleri bir garip geldi bana inceleyince gördüklerime inanamadım. Menekşem çiçek açtığı ile kalmayıp çiçeğinin göbeğindende yeni tomurcuklar vermiş. İlk defa böyle bir şey gördüm. Sebebi ne bilmiyorum. Çiçek göbeğinden açan tomurcuklar çiçek olabilecek mi acaba. Olursa çiçek içersinde çiçek olacak. Eğer açarlarsa elbette onuda paylaşacağız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Bu sayfalardan edindiğim bilgilerle , bende yapraktan menekşe yetiştirme denemesi yaptım. Marketten meyve almıştım bu kutuda. Kutuyu görünce mini seramı oluşturmaya karar verdim. Kutunun üzerine bir kaç hava deliği açtım. Toprağını koydum. Ve hemen 1 yaprakla işe başladım. Yaprağı toprağa hafif yanlamasına batırdım. Suyunu verdim ve kutunun ağzını kapadım. ![]() Aynı zamanda birde boş saksım vardı. Ona da komşumun menekşesinden aldığım yaprağı diktim. İkisi aynı zamanda dikilmiş olmasına rağmen gelişmeleri çok farklı oldu. Bu saksıdaki menekşe, mini serada yetişen menekşe. ![]() Bir de kardeşi var. Hala mini seranın içinde. Onu henüz saksıya almadım. Anne yaprakta taptaze duruyor ve ikinci kez toprağa yerleştirdim. ![]() Bu ise , direk saksıya dikilen yaprak. Anne yaprak öldü. Ve aynı zamanda dikilmiş olmasına rağmen çok küçük henüz. ![]() Bende denememi paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Kaybettik
|
Sevgili katmer şimdiden geçmiş olsun diyorum bebişlerinizin bir an önce iyileşmeleri umuduyla. Fotoğraflardaki menekşeler de çok güzel emeklerinize sağlık. ![]() Ben yapraktan yetiştirme konusunda bir kere daha başarısız oldum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2009
|
bütün üyeleri gösterdikleri beceri ve sabır için tebrik edrim.çiçek merakım çocukluktan beri var menekşeleri çok seviyorum ama yaklaşık 1yıldır yetiştirmeye çalışıyorum.elimde 2renk var değişik renklerde yaprakları suda çimlendirip diktim mevsimimi bilmiyorum enkısa zamanda resim eklemeye çalışırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
|
arkadaşlar yeni diktiğim yapraklar cam kenarında ama hiç güneş almıyor dikeli 1hafta oldu güneş alan biryere geçiriyimmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
![]() Benim mor menekşemin çiçek yapraklarının üzeri beyaz beyaz oldu. Ve aldığımdan beri tomurcukları neredeyse hiç açmadı. acaba neden olabilir? çok fazla gün ışığı alamıyor ondan mı ki?? Burası çoğunlukla bulutlu da ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Eovyn, aynı sorun geçen seneden beri benim menekşelerimde de var. Sanırım fazla nem sebep oluyor. Bu çiçeklerin üzeri beyaz, sanki tuz dökmüş gibi. Bunun yanı sıra yapraklarında yer yer kahverengi lekeler oluyor. Eşim bunun mantar olduğunu söyledi. Geçtiğimiz kış en az 5-6 saksımı bu yüzden kaybettim. Şimdi Oğuz beyin gönderdiği Roa Natura ve Roa Pluslarla mantarla mücadele ediyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Kaybettik
|
Uğramıyalı yeni yeni güzellikler yetişmiş iç çekerek seyrediyor insan. Benim yavrularım bir iki tane zayıf kalanın dılında hızla büyüyorlar. Biraz daha büyütüp çiçeklendikten sonra yeni yeni çiçek arayışlarına mı başlasam bilmem ki ![]() ![]() Bu arada nihayet belki onlarca denemeden sonra bir yaprağımın miniminnacık filizlendiğini görmüş durumdayım. Ondaki gelişmeleri takip ediyorum bütün dikkatimle ![]() Düzenleyen sevim.K : 16-10-2009 saat 08:46 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Benim henüz tek sahip olduğum (bir sürü çelik yavrulamayı bekliyor) menekşem, çiçekçiden almıştım. Bir türlü kendine gelemedi. Sanırım bu bir hastalık. Ortasından kötü çıkan yaprakları sürekli temizledim. Şimdiki hali bu ![]() Bu hasta yaprak ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
|
![]() Arkadaşlar, köyden kestane toprağı getirdim. Menekşeler için uygun olurmu? Kestane toprağını bilen veya kullanan varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|