![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2013
|
![]() Merhaba arkadaşlar. Ben birsey sormak istiyorum. Malum havalar cok sıcak klima sürekli çalışır halde. Menekşelerimi yaşatmaya çalışıyorum on saksı kaybettim tabii. Kalanlar sağ olsunn. Sorum. Klima suyunu kullanan varmı acaba ? Saf su olması zararlımı yoksa yararlımı olur bilemiyorum. Bir çok çiçek için kullanan var fakat menekşelere uyumlumudur. Tecrübe etmiş biri varsa yardımcı olabilirmi ? Teşekkür ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Torf sineği ile ilgili mesajlar http://www.agaclar.net/forum/afrika-...tm#post1301362 başlığına taşınmıştır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
|
Merhaba koçtaştan aldığım 3 renk menekşeyi birlikte büyük bir saksiya dikmiştim. Burayı okudukça yanliş yaptığımı anlıyorum çünkü hem saksı büyük hem de toprağı özel toprak istemez dedikleri için sert bir toprak. Ama yine de bu gün küçük bir tomurcuk gördüm bir tanesinde ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2013
|
Bir hayalim var arkadaşlar günün birinde menekşe sergisi açmak. Dış ülkelerde bu tür sergiler yapılıyor bizim ülkemizde niye olmasın Menekşecibaba sizden ve sevgili Makiden böyle bir girişim bekliyorum aslında şöyle masaları süsleyen gürül gürül menekşeler harika birşey olur inşallah günün birinde bu hayalim gerçekleşir. Düzenleyen menekşezar : 11-07-2014 saat 11:52 Neden: yanlış yazı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2014
|
merhabalar menekşeye gönül verenler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Ustalar varken yorum yapmak bana düşmez ama anaç menekşenizin saksısı bence çok büyük... Çok daha küçük çap ve derinliğe sahip menekşe saksılarını öneririm, bu saksınız kadar dekoratif olmayacaklardır belki ama menekşeniz zaten gösterişli çiçekleriyle dikkatleri saksıdan uzaklaştıracaktır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
|
sn A NOMAD saksımı çiçekçi değistirmemi söylemişti..artık menekşemi ayırdıgım için bi önemide kalmadı..peki sizce ben bubdiktiğim menekşelerden yeni menekşeler elde edebilir miyim? sn maki01 evet daha önce sera yönteminde bi çürüme başıma gelmişti..ama sera yönteminden yavru alanlar baya basarılılar acaba tutar mı ki diye denemek istedim ama cıkarıyım mı poşetten sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Menekşelerim güzel zamanlarını yaşıyorlar maşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Urfada duvarlar ve pencereler aşırı sıcak yüzünden ısınıyor. Klima vs. ne kadar soğutsanızda pencere veya duvara çok yakınsa menekşe etkilenip yaprak çürümesi başlıyor. Ben hepsini şu sıralar yere, duvardan ve penceredende biraz uzağa aldım yaprak çüremeleri durdu. Dikkat etmek lazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Afedersiniz ben ilk fotoğrafı, anacın yavruları ayırıldıktan sonraki görüntüsü gibi algılamıştım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
benim bayram şekerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
O bir prenses
Buda tüm zerafetiyle Emerald lace. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Of gerçekten prensesmiş. Çiçek yapısı çok farklı. Alttan yaprak seyreltmesi yapıyor musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fatito Emerald lace aslında yavru sayılır geçen kasım ayında yaprak olarak dikmiştim ayırdıktan sonra galiba yerini sevdi çabuk gelişti o yüzden yapraklarınada hiç dokunmadım belki biraz daha büyüyünce olabilir herkese teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sıcak nedeniyle pencere kenarlarından uzaklaştırdım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
........ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Benim prensesler coştular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Rusların ürettiği menekşelerin bağzıları çok dirençli, bağzıları ise çok hassas olabiliyor. Onların ürettiği türlerden ilk sahip olduğumdur o, gel zaman git zaman içinde bu türü kaybetmiştim ama bugün çiçekçi arkadaşın hediyesi ile yeniden kavuştum ona. Sahip olduğu renkler aslında daha canlı ama sıcaklardan ve ilk çiçekleri olduğu için rengi biraz açık olmuş olabilir. Eğer benekli ( fantasy ) türlerinden birine sahip olmak istiyorsanız size tavsiyem B-Man's Etna dır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2012
|
Sayfa senlenmis girmeyeli harikaaa .... Bir sorum olacak.. Eski yorumlardan birinden menekseyle baska bir cicegi yanyana uzunca bir saksida besleyen birinin mesaji vardi.tum mesajlari cok uzun surede okudum zaten.tekrar bulmaya calistim ancak bulamadim.yardimci olabilecek biri var mi ? Mobilden bi turlu bulamadim.mesaj numarasi veya tarihini bilsem iyi olurdu.hangi bitkiyle dikilmisti cok merak ediyorum. .tesekkurler simdiden.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Aynı saksıda değilde aynı ortamlarda veya yanyana besleyebileceğiniz benzer bitkiler şunlar olabilir . Primulina (Chirita) , Episcia , Streptocarpus , Hoya mum çiçeği , Begonya .. Aynı saksıda diktiğiniz hiç bir bitki sürekli olamaz . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2013
|
Yaprak çürümesi
Merhaba, Bir kaç gündür menekşelerimde en dıştaki yapraklar çürüyor uçlarından başlayarak. Bunun doğal bir atılım olduğunu ya da sulamaya bağlı olduğunu düşünmüştüm. Fakat nerdeyse tüm menekşelerimde olmaya başladı. Yaprak ucundan çürümeye başlıyor sapına kadar ve çok kısa sürede oluyor. Çürüyenler diğerlerini etkilemesin diye sürekli temizliyorum fakat resimdeki manzarayı görünce telaşlandım. Bu çürümenin sebebi herhangi bir hastalık mı yardımcı olabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |