agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-11-2013, 08:41   #11701
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Giriş Tarihi: 16-09-2008
Galeri: 167
Arkadaşlar son soruları kısaca toparlamak istiyorum. Gördüğüm kadarıyla biraz bilgi karışıklığı olmuş.

1. Afrika menekşelerinde yapılmaması gereken en önemli şeylerden biri toprağı tamamen kurutmaktır. Toprağı tamamen kuruttuğumuzda saçak kökler ve zamanla ana kökte kurumalar olur. Kurumuş toprağı biraz da bol sularsak, zarar gören kökler suyu ememeyeceği için bir süre sonra bitkide kök çürüğü olur.

Menekşeleri az ve sık sk sulamalıyız. Bunun yanında yaşadığımız ortam çok önemli. Herkes evini en iyi bilir. Ne kadar güneş alıyor, güneş hangi saatler arasında ve ne kadar direkt vuruyor, petek ısısı ne kadar, v.s.... Bunları gözlemleyerek kendimiz karar verebiliriz.

Benim de kuzeybatı cephesinde ve cam önünde menekşelerim var, altta da petek... Burada duranları daha sık suluyorum. Alttan hafif sıcak geldiği için çiçeklenmeleri de üst derecede.

2. Menekşeler uzun süre direkt güneş altında kalmamalıdır. Bol ışık severler. Sabah ve akşam üstü güneşi veya sadece biri vurup geçerse çok iyi olur. Pencereniz çok güneşe maruz kalıyorsa tül arkası idealdir.

Sayın ezgigül, menekşeler 10 derecenin altında uzun süre kalırsa üşüyebilir.

Düzenleyen katmer : 08-11-2013 saat 08:43 Neden: Noktalama işareti
katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2013, 10:06   #11702
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Ogni Teatre

Eklenen Resimler

Eski 08-11-2013, 10:11   #11703
Ağaçsever

e.aydemir's Avatar

Giriş Tarihi: 22-06-2013
Ben de kısaca deneyimlerimi paylaşmak isterim.
Bu yaz menekşelerim kapalı balkonumdaydı, balkon sabah, öğlen hatta bir miktar akşam güneşi alan köşe bir balkon. Menekşelerim çok çok hızlı bir şekilde yaprak çıkardı, çok hızlı çiçeklendi ama şöyle bir sorun oldu; o kadar çok yaprak çıktı ki sıkıştıkları için şekilleri bozuldu ve tüm çiçekler büyümeden kurudu. yavruların bir kısmı öldü, kalanlar büyümeyi durdurdu.
Ekim ayı sonunda içeri, salona aldım hepsini. sadece sabah güneşini alıyorlar o da perde arkasından.
Sonuç: 1 hafta evde yoktum döndüğümde yazın hiç büyümeyen yavrularım hızla büyümeye başlamış, üzerinde hiç çiçek dalı olmayan menekşem bir sürü tomurcuk vermiş bile

e.aydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2013, 10:25   #11704
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2012
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ezgigül Mesajı Göster
Menekşe, güney cepheden güneş alan ama ısıtılmayan odada dursa bozulur mu acaba ne dersiniz? Diğer seçenek sabah güneşi alan ılık oda. Şu anda menekşem çok çiçekli ve yeni tomurcukları var. Soğuk olur da bozulursa diye korkuyorum. Oda değiştirirsem de küser diye korkuyorum. Sizce ne yapayım?
Kesinlikle ısıtılmayan odaya koymayın bence. Diğer taraftan küsme olasılığı da var. Soğuk odada durursa ölür, ılık odaya alırsanız küser. Küsmesi ölmesinden daha iyi bence.
Mutfağınız nasıl? Eğer değiştirmek zorunda kalırsanız yerlerini, koymuşken mutfağa koyun bence.

Emine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2013, 11:51   #11705
Ağaç Dostu

ezgigül's Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2012
Mutfak hiç müsait değil maalesef. Dediğiniz gibi küserse de elbet gönlünü alırım, ölmesinden iyidir O zaman havalar iyice soğuyunca doğru sabah güneşi alan ılık odaya.

ezgigül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2013, 15:43   #11706
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Bodrumdaki menekşe

Özellikle belirtdim Bodrumdaki menekşenin sulanması

Eklenen Resimler

asln beğendi.

Düzenleyen ahmeter : 08-11-2013 saat 15:56 Neden: ek
ahmeter Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2013, 16:28   #11707
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Menekşem

Eklenen Resimler

Eski 10-11-2013, 06:51   #11708
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

GÜNAYDIN
Bu gün bahçeye kadar gitmeye üşendim buradan iyi pazarlar Günaydın

Eklenen Resimler

Eski 10-11-2013, 14:15   #11709
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Menekşem

Ne senin aşkına muhtaç ,nede esirin olacağım
Öyle bir sevgili buldum ki seni unutacağım ?

Eklenen Resimler

Eski 11-11-2013, 10:41   #11710
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 20-01-2009
Sn asln sorularınızı dilim döndüğünce cevaplamaya çalışayım.
1)Sarı leke yaprağa su değdiği zaman oluşur genelde. Hastalık vs. değildir ama başka yapraklara da su değmeye devam ederse tüm bitki öyle alacalı bir tuhaf hal alır.

2) O minik yapraklar menekşenin ana gövdeden verdiği filizlerdir. Uygun koşullarda büyümeye devam ederler ve anneye rakip olurlar. Tavsiye edilen onların belli boyutlara ulaştıktan sonra ayrılmalarıdır.. Bazen de pek büyümez ve öylece kalırlar..

maki01, Emine, asln ve 2 kişi beğendi.
kazım80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2013, 10:46   #11711
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asln Mesajı Göster
1 Ay önce saksı küçülttüm, yeni toprak ile tekrar diktim, budama yaptım.Her şey yolunda görünüyor,fakat gördüğünüz sarı leke nedir dün fark ettim?
2 Ay önce aldığım yeni menekşelerden birinde, 6 aydır baktığım evdekilerden birinde olmak üzere,bunun gibi 2 menekşenin daha birer yaprağında nokta kadar sarı leke var.
Sebebi ne olabilir?
Sayın asln; benim de bir kaç menekşemde aynı şey var. Sağlıkları yerindeyse önemsenecek bir şey olmadığını düşünüyorum. Ama bu lekeler çoğalırsa, bunun soğuk su ile sulanmasından dolayı olduğunu siteden öğrenmiştim. Bu alttaki menekşemin yaprakları çok lekelendi mesela. Sanırım soğuk su ile suladım.

Eklenen Resimler

hüzün, fatitoo, asln ve 2 kişi beğendi.
Eski 11-11-2013, 10:52   #11712
Ağaç Dostu

Alıntı:
İkinci sorum, İkinci sıra gibi görüyorum, sizinde gördüğünüz burdaki yeni minik yaprak büyüme yaprağımıdır?
Yoksa az daha büyüsün kesecekmiyim, lüzümsuz bir yaprakmıdır?
Genelde buradan yaprak vermesi normalmi? Bazı menekşelerimde saksı değişiminden sonra ve budamadan sonra bu sıradan yaprak çıkmaya başladı.
Bunların büyümesine izin vereyimmi?
Üstteki fotoğraftaki yeni bir köke benziyor. Eğer yeni kök değilse, ve de arsız (Trailling) menekşe değilse, önemsiz bir yapraktır sanırım.

maki01, asln ve eceyıldız beğendi.
Eski 11-11-2013, 12:49   #11713
Ağaç Dostu

Alıntı:
Yine 1 ay önce küçülterek saksı değişimi,yeni toprak ve gördüğünüz göbekteki yaprakları budama yaparak çiçek açtırmayı denedim.Bu yeni yapraklar kestiğim yerden yine çıkmaya başladı,tomurcuk çiçek yok.Burada soracağım, minik yaprak neden eğri oldu acaba?
Kökleri yıkarken elim değdi bir kaç kez.Dokunmamalımıyım bunlar yeni çıkarken? Bir kaç menekşemde de böyle eğri biçimsiz yapraklar gelmeye başladı.sebebini anlatırmısınız?
Sayın asln; göbekteki yaprakları budayarak çiçeğe zorlama yöntemini okuduktan sonra ben de uygulamıştım fakat bilgiyi yanlış okuduğumu budadıkdan sonra farkettim ki; tam göbekteki yaprakları değil, göbeğin etrafındaki taze yaprakları budamak gerekiyormuş. Sanırım sizde aynı hataya düşmüşsünüz, tam göbektekileri koparmışsınız. Üzerine bir de,sanırım sularken su göbeğe gelince yaprak bu şekli almış. Göbekteki yapraklara su gelince bir hoş büyüyorlar çünkü. Benim kızımda aynı durumda;

Eklenen Resimler

Eski 11-11-2013, 12:51   #11714
Ağaç Dostu

Bu da bahsettiğim tomurcuğum. Maşallah kızıma. Küçücük bir yaprakla birlikte yapışık tomurcuk.

Eklenen Resimler

Eski 11-11-2013, 15:16   #11715
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 20-01-2009
Yaprağın çok derine dikilmesi sonucu o kadar derinden gün yüzüne çıkamayan yavruların olduğunu hissedip ameliyatla onları çıkardım çünkü ikiye bükülmüş bi halde sanki aşağıya doğru büyümeye çalışıyolardı zorla çıkardım ama başardım sağlıklı bir şekilde.. Işık alamadıkları için bembeyazlar..

Son fotodaki çiçeğim de türünü bilmiyorum ama beyaz yapraklı tamamen..Onun yeri ayrı yanımda...

Eklenen Resimler

maki01, hüzün, olcim ve 4 kişi beğendi.
kazım80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2013, 15:19   #11716
Ağaç Dostu

sami ulus's Avatar

Giriş Tarihi: 02-01-2012
Bunlarda iş yerinde diger bir şubemizde çalışan menekşe sevdalısı Ömer abimin işyerindeki odası. Yalnız onun odasında büyüyor diğer bütün odalar aşırı sıcak. Ben iş yerimde odamda büyütüyorum ama odamızda klima var ancak onun yardımı ile. Üst soldaki siyah saksı ve sağdaki beyaz saksının fidelerini 2008'de ben vermiştim. Ben ev degiştirince elimdekilerin hepsi kurudu. 2011'de tekrar menekşe topladım. Elimdekilerin üç tanesi bunların yavrusu diğerlerini çiçekcilerden aldım. Ömer abide bazılarını kaybetmiş ona kendi fidelerimden takviye yapıcam, cünki onun odasında inanılmaz boyutlara ulaşıyor ve inanılmaz derecede çok çiçek açıyor ilerde yine fotoğraflarını burada yayınlarım

Eklenen Resimler

sami ulus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2013, 15:42   #11717
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Sevgili arkadaşlar,

Lütfen beğenileriniz iletmek için "Beğen" tuşunu kullanın. Bilgi ya da soru içermeyen mesajlar bilgilere daha kolay ulaşılabilmek için forum kurallarımız gereği silinmektedir.

eceyıldız beğendi.
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2013, 15:51   #11718
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emine Mesajı Göster
Sayın asln; göbekteki yaprakları budayarak çiçeğe zorlama yöntemini okuduktan sonra ben de uygulamıştım fakat bilgiyi yanlış okuduğumu budadıkdan sonra farkettim ki; tam göbekteki yaprakları değil, göbeğin etrafındaki taze yaprakları budamak gerekiyormuş.
Sevgili Emine,

Merkezden başlayarak ilk 3 sırada yer alan yapraklar saplarında canlı çiçek verecek hormonları içeren yapraklardır. Büyük olasılıkla sizin çiçek veren yavrunuz da çiçeklenmeye hazır bir yaprak.

Sorun olmadığı sürece ilk 3 sıradaki yaprakların koparılması çiçeklenmeyi teşvik etmez. Bitkinin en dış sıradaki yaşlı yapraklarını koparmak , o yapraklara harcanacak enerjiyi sağlıklı yapraklarda kullanmasına ve çiçeklenmesine destek olacaktır.

Aşırı sıcak yaz aylarını atlatmayı başaran menekşelerim

Jan-Menuet
Name:  IMG_2293.jpg
Views: 1338
Size:  26.9 KB

EK-Sharnaja Roza
Name:  IMG_2294.JPG
Views: 1349
Size:  47.9 KB

Funemablue
Name:  IMG_2297.jpg
Views: 1321
Size:  29.0 KB

Eski 11-11-2013, 20:05   #11719
Ağaçsever

beyaz-papatya's Avatar

Giriş Tarihi: 06-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Sayın beyaz papatya çok doğru yapmışsınız çünkü menekşeler peteğin sıcağında 2 gün dayanmazlar yaprakları pörsür gider peteği kapatmakla çok iyi yapmışsınız. Odada başka petek varsa onu yakın ısıtın kışın odayı, olmadı kış bitene kadar pencereden alın menekşelerinizi çünkü odayı ısıtmazsanız menekşeler bozulabilirler. Benimkiler de şuan peteğin üzerindeler ama daha Denizli'de kaloriferler yanmadığı için biraz daha orda ikamet edicekler Petekler yanınca masanın üzerine aydınlık biyere alıcam
öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim menekşelerimin bulunduğu camın altındaki petek suan yanmıyor ama diğer petek en düşük seviyede yanıyor oda hep ılık seviyede 2 yıldır açmayan bir menekşem var arkadaşımın tavsiyesi üzerine onu doğu penceresine almıştım ve yapraklarını yandığını ve diriliğini kaybetmeye başladığını anlatınca hemen aldım oradan su anda güney doğu penceresinde yanına gecen hafta 2 tane daha menekşe aldım carrefourdan yeni aldıkları bol çiçekli ve tomurcuklu ama önceden kalma menekşemde herhangi bir hareketlenme yok sadece yeni yapraklar çıkarmaya başladı ben de yeni yapraklar büyüdükçe yanan yapraklarını yavaş yavaş kesip atıyorum inşallah düzelir diye umut ediyorum...

beyaz-papatya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2013, 20:22   #11720
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi beyaz-papatya Mesajı Göster
öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim menekşelerimin bulunduğu camın altındaki petek suan yanmıyor ama diğer petek en düşük seviyede yanıyor oda hep ılık seviyede 2 yıldır açmayan bir menekşem var arkadaşımın tavsiyesi üzerine onu doğu penceresine almıştım ve yapraklarını yandığını ve diriliğini kaybetmeye başladığını anlatınca hemen aldım oradan su anda güney doğu penceresinde yanına gecen hafta 2 tane daha menekşe aldım carrefourdan yeni aldıkları bol çiçekli ve tomurcuklu ama önceden kalma menekşemde herhangi bir hareketlenme yok sadece yeni yapraklar çıkarmaya başladı ben de yeni yapraklar büyüdükçe yanan yapraklarını yavaş yavaş kesip atıyorum inşallah düzelir diye umut ediyorum...
Önemli değil ne demek Daha önce hiç açmayan menekşem olmadı gerek kendi yavrulardan yetiştirdiklerim gerekse de başka yerlerden temin ettiklerim hep düzenli olarak çiçek açtılar. Ben sürekli yaprak budaması yapıyorum. Çok yapraklı hiç menekşem yok. En alt sırayı hatta orta sırayı bile koparıyorum yeniden taze Yaprak çıkarıp bol bol açıyor menekşelerim. Ilık odada çok mutlu olacaklarını düşünüyorum çünkü kışın soğukta kalınca bozuluyolar.

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2013, 20:46   #11721
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Sevgili Emine,

Merkezden başlayarak ilk 3 sırada yer alan yapraklar saplarında canlı çiçek verecek hormonları içeren yapraklardır.
Sorun olmadığı sürece ilk 3 sıradaki yaprakların koparılması çiçeklenmeyi teşvik etmez.
Sayın maki01; sitede okuduğum mesajda; çiçeklenmeyi özendirmek için göbekteki taze yaprakları değil, 2. sıradakileri koparmam gerektiği yazıyordu. Siz farklı bir şey söyleyince kafam karıştı.
Bir de, ''sorun olmadığı sürece'' ne demek açıklarsanız sevinirim.

asln beğendi.
Eski 11-11-2013, 20:53   #11722
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Güneş yanığı, zararlı hasarı gibi sorunlar sevgili Emine

Emine beğendi.
Eski 11-11-2013, 21:26   #11723
Ağaç Dostu

fatitoo's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2013
Bu iki yaramaz tozlaşma yapmış sanırım Soldaki menekşenin rengi beyaz üzerine pembe çizgili idi. Şimdi yanındaki gibi tamamen pembe olmuş Onları ayırmam gerekir mi?

Eklenen Resimler

fatitoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2013, 23:08   #11724
Ağaçsever

beyaz-papatya's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Önemli değil ne demek Daha önce hiç açmayan menekşem olmadı gerek kendi yavrulardan yetiştirdiklerim gerekse de başka yerlerden temin ettiklerim hep düzenli olarak çiçek açtılar. Ben sürekli yaprak budaması yapıyorum. Çok yapraklı hiç menekşem yok. En alt sırayı hatta orta sırayı bile koparıyorum yeniden taze Yaprak çıkarıp bol bol açıyor menekşelerim. Ilık odada çok mutlu olacaklarını düşünüyorum çünkü kışın soğukta kalınca bozuluyolar.
Sevgili bay tömürcek: açmayan menekşemden bir yaprak alıp sitedeki bilgiler doğrultusunda pet bardak içine topraga gömmüştüm yaklaşık 2 hafta kadar oldu daha önce kaç kez denememe rağmen bir türlü saçaklanmamıştı az önce son yaptığıma tekrar bakınca çok küçük de olsa saçaklanma gördüm sevincimi sizlerle paylaşmak istedim çok mutluyum
Açmayan menekşem ile ilgili de sanırım saksı problemi vardı 1 numara saksı kullanıyordum ama büyük sanırım az önce daha küçük bir saksıya aldım umarım bir problem olmaz ve tutup çiçeklenmeye başlar hırs yaptım onun açmasını çok istiyorum çünkü

Eski 11-11-2013, 23:18   #11725
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi beyaz-papatya Mesajı Göster
Sevgili bay tömürcek: açmayan menekşemden bir yaprak alıp sitedeki bilgiler doğrultusunda pet bardak içine topraga gömmüştüm yaklaşık 2 hafta kadar oldu daha önce kaç kez denememe rağmen bir türlü saçaklanmamıştı az önce son yaptığıma tekrar bakınca çok küçük de olsa saçaklanma gördüm sevincimi sizlerle paylaşmak istedim çok mutluyum
Açmayan menekşem ile ilgili de sanırım saksı problemi vardı 1 numara saksı kullanıyordum ama büyük sanırım az önce daha küçük bir saksıya aldım umarım bir problem olmaz ve tutup çiçeklenmeye başlar hırs yaptım onun açmasını çok istiyorum çünkü
Menekşenizin köklenmesine çok sevindim Derin dikmediyseniz 1 ay sonra falan ilk yavrular gözükmeye başlar Menekşelerde, saksın büyüklüğünün çiçek açmama probleminde çok da etkili olduğunu düşünmüyorum. En önemli faktör güneş alması. Menekşenizin fazla yapraklarını seyreltip yakıcı olmayan güneşli bir yere alırsanız zamanı geldiğinde o da çiçek açacaktır

SUDEM ve beyaz-papatya beğendi.
bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2013, 23:26   #11726
Ağaçsever

beyaz-papatya's Avatar

aslında evim güneş alan bir yerde 4. katta oturuyoruz salonumun doğu penceresinden güneş doğar doğmaz güneş ışıkları vurmaya başlıyor yaz aylarında ****** cok fazla geliyor bu sıcaklık güney doğu penceresi ise sabahalıyor ama doğu kadar değil
daha önce açmayan menekşemi oda içerisinde bir yere yerleştirmiştim ilk geldiğinde bir kaç ay çiçeklenme devam etmişti sonra ne oldu anlamadım bir ay kadar önce arkadaşımın tavsiyesi üzerine doğu penceresine alınca yaprakları yandı çok üzüldüm ve hemen geri aldım şimdi ise yeni aldığım menekşeler ile beraber güney doğu penceresinde yanyana konumlandırdım az önce de saksısını değiştirdim umutla bekliyorum
köklenen menekşemin daha önce neden köklenmediğini aslında keşfettim hem derine dikiyordum hem de toprakla sapına baskı uyguluyordum sıkıştırınca daha iyi tutacağını düşünüyordum yine bu site sayesinde toprağının yumuşak ve baskının olmaması gerektiğini öğrendim ve köklenme oldu inannın bu konuda cok mutluyum çoook teşekkürler

Eski 12-11-2013, 00:09   #11727
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Sevgili fatitoo,

Tozlaşma ile iki anaç bitkinin genleri değişmez. Aynı menekşenin çiçekleri arasındaki renk farklılığı anaç çeliğin ya da tohumun genlerinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle menekşeleri ayırman gerekmiyor.

Farklı menekşelerin çapraz yani karşılıklı tozlaşmaları sonucu tohum oluşmuşsa o tohumdan ürettiğin menekşeler anne ya da babanın rengini alabileceği gibi her iki rengi de tek çiçekte taşıyabilir.

Şöyle düşün . Bebek dünyaya geldiğinde anneye, babaya ya da şurası anneye burası babaya hatta daha da gerilerdeki genler baskın geldiyse babanın babasına benzeyelbilir.

Eski 12-11-2013, 10:15   #11728
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Sevgili Emine
Sevgili fatitoo demek istediniz sanırım sayın maki01.

maki01 beğendi.
Eski 12-11-2013, 10:29   #11729
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emine Mesajı Göster
Sevgili fatitoo demek istediniz sanırım sayın maki01.
Ortada anlık bir hata var. Bunun sorun olduğunu sanmıyorum sayın Emine Sayın fatitoo sayfayı okuyunca anlayışla karşılayacaktır

maki01, Emine ve fatitoo beğendi.

Düzenleyen katmer : 12-11-2013 saat 10:30 Neden: Harf hatası
Eski 12-11-2013, 10:40   #11730
Ağaç Dostu

Estağfirullah. Tabi ki sorun olmaz.

maki01 ve katmer beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025