![]() |
|
![]() |
#11701 |
Ağaç Dostu.
|
Arkadaşlar son soruları kısaca toparlamak istiyorum. Gördüğüm kadarıyla biraz bilgi karışıklığı olmuş. 1. Afrika menekşelerinde yapılmaması gereken en önemli şeylerden biri toprağı tamamen kurutmaktır. Toprağı tamamen kuruttuğumuzda saçak kökler ve zamanla ana kökte kurumalar olur. Kurumuş toprağı biraz da bol sularsak, zarar gören kökler suyu ememeyeceği için bir süre sonra bitkide kök çürüğü olur. Menekşeleri az ve sık sk sulamalıyız. Bunun yanında yaşadığımız ortam çok önemli. Herkes evini en iyi bilir. Ne kadar güneş alıyor, güneş hangi saatler arasında ve ne kadar direkt vuruyor, petek ısısı ne kadar, v.s.... Bunları gözlemleyerek kendimiz karar verebiliriz. Benim de kuzeybatı cephesinde ve cam önünde menekşelerim var, altta da petek... Burada duranları daha sık suluyorum. Alttan hafif sıcak geldiği için çiçeklenmeleri de üst derecede. 2. Menekşeler uzun süre direkt güneş altında kalmamalıdır. Bol ışık severler. Sabah ve akşam üstü güneşi veya sadece biri vurup geçerse çok iyi olur. Pencereniz çok güneşe maruz kalıyorsa tül arkası idealdir. Sayın ezgigül, menekşeler 10 derecenin altında uzun süre kalırsa üşüyebilir. Düzenleyen katmer : 08-11-2013 saat 08:43 Neden: Noktalama işareti |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11703 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-06-2013
|
Ben de kısaca deneyimlerimi paylaşmak isterim. Bu yaz menekşelerim kapalı balkonumdaydı, balkon sabah, öğlen hatta bir miktar akşam güneşi alan köşe bir balkon. Menekşelerim çok çok hızlı bir şekilde yaprak çıkardı, çok hızlı çiçeklendi ama şöyle bir sorun oldu; o kadar çok yaprak çıktı ki sıkıştıkları için şekilleri bozuldu ve tüm çiçekler büyümeden kurudu. yavruların bir kısmı öldü, kalanlar büyümeyi durdurdu. Ekim ayı sonunda içeri, salona aldım hepsini. sadece sabah güneşini alıyorlar o da perde arkasından. Sonuç: 1 hafta evde yoktum döndüğümde yazın hiç büyümeyen yavrularım hızla büyümeye başlamış, üzerinde hiç çiçek dalı olmayan menekşem bir sürü tomurcuk vermiş bile ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11704 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Mutfağınız nasıl? Eğer değiştirmek zorunda kalırsanız yerlerini, koymuşken mutfağa koyun bence. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11705 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2012
|
Mutfak hiç müsait değil maalesef. Dediğiniz gibi küserse de elbet gönlünü alırım, ölmesinden iyidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11706 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Bodrumdaki menekşe
Özellikle belirtdim Bodrumdaki menekşenin sulanması Düzenleyen ahmeter : 08-11-2013 saat 15:56 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11707 |
Ağaç Dostu
|
Menekşem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11708 |
Ağaç Dostu
|
GÜNAYDIN Bu gün bahçeye kadar gitmeye üşendim buradan iyi pazarlar Günaydın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11709 |
Ağaç Dostu
|
Menekşem
Ne senin aşkına muhtaç ,nede esirin olacağım Öyle bir sevgili buldum ki seni unutacağım ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11710 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2009
|
Sn asln sorularınızı dilim döndüğünce cevaplamaya çalışayım. 1)Sarı leke yaprağa su değdiği zaman oluşur genelde. Hastalık vs. değildir ama başka yapraklara da su değmeye devam ederse tüm bitki öyle alacalı bir tuhaf hal alır. 2) O minik yapraklar menekşenin ana gövdeden verdiği filizlerdir. Uygun koşullarda büyümeye devam ederler ve anneye rakip olurlar. Tavsiye edilen onların belli boyutlara ulaştıktan sonra ayrılmalarıdır.. Bazen de pek büyümez ve öylece kalırlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11711 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11712 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11713 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11715 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2009
|
Yaprağın çok derine dikilmesi sonucu o kadar derinden gün yüzüne çıkamayan yavruların olduğunu hissedip ameliyatla onları çıkardım çünkü ikiye bükülmüş bi halde sanki aşağıya doğru büyümeye çalışıyolardı zorla çıkardım ama başardım sağlıklı bir şekilde.. Işık alamadıkları için bembeyazlar.. Son fotodaki çiçeğim de türünü bilmiyorum ama beyaz yapraklı tamamen..Onun yeri ayrı yanımda... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11716 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Bunlarda iş yerinde diger bir şubemizde çalışan menekşe sevdalısı Ömer abimin işyerindeki odası. Yalnız onun odasında büyüyor diğer bütün odalar aşırı sıcak. Ben iş yerimde odamda büyütüyorum ama odamızda klima var ancak onun yardımı ile. Üst soldaki siyah saksı ve sağdaki beyaz saksının fidelerini 2008'de ben vermiştim. Ben ev degiştirince elimdekilerin hepsi kurudu. 2011'de tekrar menekşe topladım. Elimdekilerin üç tanesi bunların yavrusu diğerlerini çiçekcilerden aldım. Ömer abide bazılarını kaybetmiş ona kendi fidelerimden takviye yapıcam, cünki onun odasında inanılmaz boyutlara ulaşıyor ve inanılmaz derecede çok çiçek açıyor ilerde yine fotoğraflarını burada yayınlarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11718 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merkezden başlayarak ilk 3 sırada yer alan yapraklar saplarında canlı çiçek verecek hormonları içeren yapraklardır. Büyük olasılıkla sizin çiçek veren yavrunuz da çiçeklenmeye hazır bir yaprak. Sorun olmadığı sürece ilk 3 sıradaki yaprakların koparılması çiçeklenmeyi teşvik etmez. Bitkinin en dış sıradaki yaşlı yapraklarını koparmak , o yapraklara harcanacak enerjiyi sağlıklı yapraklarda kullanmasına ve çiçeklenmesine destek olacaktır. Aşırı sıcak yaz aylarını atlatmayı başaran menekşelerim ![]() Jan-Menuet ![]() EK-Sharnaja Roza ![]() Funemablue ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11719 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-11-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11720 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11721 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir de, ''sorun olmadığı sürece'' ne demek açıklarsanız sevinirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11723 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Bu iki yaramaz tozlaşma yapmış sanırım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11724 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Açmayan menekşem ile ilgili de sanırım saksı problemi vardı 1 numara saksı kullanıyordum ama büyük sanırım az önce daha küçük bir saksıya aldım umarım bir problem olmaz ve tutup çiçeklenmeye başlar hırs yaptım onun açmasını çok istiyorum çünkü ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11725 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11726 |
Ağaçsever
|
aslında evim güneş alan bir yerde 4. katta oturuyoruz salonumun doğu penceresinden güneş doğar doğmaz güneş ışıkları vurmaya başlıyor yaz aylarında ****** cok fazla geliyor bu sıcaklık güney doğu penceresi ise sabahalıyor ama doğu kadar değil daha önce açmayan menekşemi oda içerisinde bir yere yerleştirmiştim ilk geldiğinde bir kaç ay çiçeklenme devam etmişti sonra ne oldu anlamadım bir ay kadar önce arkadaşımın tavsiyesi üzerine doğu penceresine alınca yaprakları yandı çok üzüldüm ve hemen geri aldım şimdi ise yeni aldığım menekşeler ile beraber güney doğu penceresinde yanyana konumlandırdım az önce de saksısını değiştirdim umutla bekliyorum köklenen menekşemin daha önce neden köklenmediğini aslında keşfettim hem derine dikiyordum hem de toprakla sapına baskı uyguluyordum sıkıştırınca daha iyi tutacağını düşünüyordum yine bu site sayesinde toprağının yumuşak ve baskının olmaması gerektiğini öğrendim ve köklenme oldu inannın bu konuda cok mutluyum çoook teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11727 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili fatitoo, Tozlaşma ile iki anaç bitkinin genleri değişmez. Aynı menekşenin çiçekleri arasındaki renk farklılığı anaç çeliğin ya da tohumun genlerinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle menekşeleri ayırman gerekmiyor. Farklı menekşelerin çapraz yani karşılıklı tozlaşmaları sonucu tohum oluşmuşsa o tohumdan ürettiğin menekşeler anne ya da babanın rengini alabileceği gibi her iki rengi de tek çiçekte taşıyabilir. Şöyle düşün . Bebek dünyaya geldiğinde anneye, babaya ya da şurası anneye burası babaya hatta daha da gerilerdeki genler baskın geldiyse babanın babasına benzeyelbilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11729 |
Ağaç Dostu.
|
Ortada anlık bir hata var. Bunun sorun olduğunu sanmıyorum sayın Emine ![]() ![]() Düzenleyen katmer : 12-11-2013 saat 10:30 Neden: Harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|