![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Ben anlamıyorum bunlar nasıl "afrika menekşesi"? Bi kere Afrika sıcak bir ülkedir, bu menekşeler sıcağa hiç dayanamıyorlar 7 saksı olan menekşelerim yazın gelmesiyle 3 saksıya düştü. Biri de can çekişiyor. Evde klima var sıcak bir ortamda değiller, buna rağmen yaprakları pörsüyor, yumuşuyor, morarıyor sonra da koparmak zorunda kalıyorum öyle öyle kuş kadar kalıyor. Balkondan aşağı atasım geliyor. Ne yapacağımı şaşırdım ve sıkıldım yavaş yavaş onlarla uğraşmaktan, dertleri ne anlamıyorum. Ne kadar da nazlılar hanımefendiler... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Eskimeyen dostum menekşe
Menekşe Düzenleyen ahmeter : 23-08-2013 saat 12:14 Neden: EK |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Saintpaulia
Menekşenin sevdiği ortam Orkide serasını içi , resimlerde görülüyor Anlataçağım ben buraya geliyorum sizleri pek bahçemde göremiyorum Bir tek menekşe ile yaz , ve kış geçmez Orkide serasının kendine özel bir kullanma sistemi var zamanla kullanarak bunu öğreniyorsunuz Sera küçük orkideler ancak sığıyor menekşeye yer çok kısıtlı Gündüz sıcaklık 25-35 arası nem 50-80 arası Geçe sıcaklık 20-23 arası nem 40-50 arası Menekşe memnun yalnız çiçeğe geldiği vakit buradan almak lazım nem çiçek yapraklarını bozuyor Gelelim Afrikaya geçe gündüz arası sıcaklık farkı 20 derece geçe menekşe kendine geliyor bizim evlerde bu şekide bir durum yok hele istanbulde geçe nemi korkunç 80-90 bazen 100 Bize menekşe gönderen Hollanda nasıl yapıyor gittim gördüm bitkinin bütün bu isteklerini bilgisayara yüklemiş, ve yalnız menekşe bulunan serayı menekşenin arzusuna göre çalıştırıyor iyi günler |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Sami Ulus, Siz de Urfa'dasınız. Menekşeleriniz çok sağlıklı. Nasıl bakıyorsunuz. Suyu havası nasıl? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Sayın Fetitoo hanım serinlik önemli serinliği yakalayabilirseniz rutubet ikinci sırada çiçekleriniz kurusada Urfa tabiri ile menekşenin keyfcisi olmuşum sürekli yeni yavru menekşe yetiştiriyorum ben size en iyi açmış halde çiçek gönderirim biraz sabır ve üzülmeyin. Benim pencerelerde yer kalmıyo yetiştirdikce bir tane bir tane gönderirim. İyi günlr Düzenleyen sami ulus : 24-08-2013 saat 14:55 Neden: Harf hatası |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sera ya aldığım menekşe yaprağı 4. gününde. Maşallah şimdilik bir zaiyat yok gibi. Arada havalandırıp tekrar kapatıyorum... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
sn fatitoo afrikada ama kılemanjero dagında selalelerin yanında nemli guzel bir ortamları var bizim izmir gibi 38 c degil ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Ooo işimiz zor o zaman Sn sardunyaderviş Acaba menekşeleri banyo ya mı alsam diyorum. Orası nisbeten daha nemli Dün e2 kanalında Martha Steaward ın programında cam cemekanlar içinde nasıl çiçek yetiştirileceğini gösteriyordu.En alta drenaj için 2 cm. çakıl taşı koydu, üzerine bir avuç kadar bitkiler için olan botaniğe özel yanmış kömür parçaları koydu. Kömür kapalı camekanın akvaryum gibi kokmasını önlüyormuş. Sonra toprak yerleştirdi. Eğrelti otunu bu toprağa dikip yüzeyi de yosunla kapladı belki dekor amaçlı orayı kaçırdım.Hafif suladı.Kapağı kapattı .Dibe inen su kapak kapalı olunca buharlaşıp bitkiye su sağlıyormuş. Bulduğu her tür kapaklı şeyi kullanmış, Camdan büyük çorbalık, cam kapaklı fanus v.s. Sonra kendi bitkilerini banyoda tuttuğunu söylemişti. Tabi bu cemekanda olanları değil...İlginç ve mantıklı geldi. |
|
|
|
![]() |
|
|