![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Yavrulayan menekşelerimi sizlerle paylaşmak istedim. İlk fotoğraf yavruları ayırmadan önceki hali, diğerleri ise ayırıp asıl saksılarına aldıktan sonraki halleri. Sevgili Katmer yapraklar için tekrar teşekkur ederim, senin gönderdiğin yapraklar bunlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bu da sonuncu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ana yaprağı kesmek için en uygun zaman hangisi sizce ? Bu yavruları annesinden ayırmak evla mı? Daha önce tartışıldı ancak burada gördüşün çoğu resimde yavrular ana yaprak kadar olmuştu. Size 1 hafta içinde ana yaprak kesilmiş ve kesilmemiş iki yavrunun gelişimini göstermek istiyorum. Az da olsa ana yaprak erken kesilen daha iyi gelişim gösteriyor gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
Herkese merhabalar, Birkaç denemeden sonra yapraktan yavrulatmayı başardığım menekşemin ana yaprağı henüz yavrular çıkalı 1 hafta olduğu sırada yani bugün koptu ![]() Acaba minik yavrular büyümeyi başarabilecekler mi? Çok üzüldüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Katmer, cevabınız için teşekkürler. Menekşenin yaprakları toprağın üstüne çıkmışlardı Allahtan. Dün akşam pencere içinde duran menekşemin, perdeyi çekerken yaprak kısmı kopuverdi, Aralık ayından beridir yavrulamasını beklediğimiz ve çok emek verdiğimiz için, 8 yaşındaki kızım ve ben çok üzüldük ![]() Aramıza hoşgeldiniz Menekşe hastası. Yaşın küçük olsada tecrüben baya fazla sanırım. Galiba menekşe hastalığı yaş sınırı tanımayıp herkesi kendine çekiyor... Sn Faruk size de teşekkürler, sanırım mesajınız banaydı ![]() ![]() Evde yedi tane menekşem var. (Yavruların haricinde) Bunlar şu anda sabah güneşi alan pencere önünde keyifli keyifli açıyorlar. Sanırım onlara en uygun yeri buldum. Sn. Katmer bir tanesi sizin menekşenizin aynısı bir yıldır bende pembe katmerli olandan. Fotoğraf çekme imkanım olduğunda sizlerle de paylaşmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşelerinde yapraktan üretimde ana yapraktan ayırma zamanı
Meraklı, gönderdiğim resimdeki menekşe yavruları ayrıldığında 1 haftalık bile değildi. Ayrıca sadece ana yaprağı değil yavrularında grup yaptığı şekilde yarısını bir saksıya yarısını diğer saksıya köklerini de paylaştırarak ayırdım. Ayırmamın sebebi bir yaprak gövdesinin iki yarısında ayrı iki grup menekşe yavrusu oluşması idi. Eğer menekşelerin sağlıklı büyümesi ve büyüyünce ayırmak gibi sorunla karşılaşmak istenmiyorsa bu önerilebilir. Menekşe yaprakları klorofil sentezlemeye başladıktan sonra (yeşillendikten sonra) her an ayrılabilir ve tecrübemle sabit ki erken ayrılan menekşeler daha çabuk büyüyor. O nedenle korkmana gerek yok ama bakımını iyi yapmalısın. Kolay gelsin. Ana yaprak kırıksa mutlaka temiz bir jilet **** maket bıçağı ile kes ve kurtul. Zira yavruların bir de yara iyileştirmekle uğraşmaması lazım. Picasso **** apache cinsi menekşeler kenarları beyaz olan yapraklarında klorofil sentezi geç başladığından daha geç ayırılmalıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Kahraman Koray; Yukarıda yazdıklarınıza göre yaprağı kopan menekşemin sapını kestim, uyarınız ve bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. Kopan yaprağın da yavrulayan yaprakların bir dahaki sefere daha kolay yavruladığını siz menekşeseverlerin yazdıklarından öğrendiğim için yine onu toprağa koydum, ilk yavrulaması bayağı bir uzun zaman almıştı 4 ay kadar, bakalım şimdi ne kadar sürecek. Çok sabır istiyor gerçekten sevmeyen hiç uğraşmaz. Benim bunlar ilk yavrularım benim için çok kıymetliler gerçekten. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşesi serası için öneriler.
Alıntı:
Not: Evlerin soğuduğu ama kaloriferlerin yakılmadığı bahar geçişleri sera için uygun mevsim değil. Düzenleyen Kahraman Koray : 22-04-2009 saat 05:48 Neden: ek |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sn Kahraman Koray, Haklısınız 4 ay çok uzun bir süre, ama resimlerle zenginleştirdiğiniz bilgiler bize çok yarar sağlayacaktır, teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sözünü ettiğim menekşem 1 nolu fotoda. Kesmeye kıyamıyorum gerçekten. Önce yavru alıp sonra keserim dedim ve bir dalı suya koydum sonuç alamadım. Torfa direkt ekeceğim, umarım yavrular.. Birde kafama takıldı.Saksıda menekşeler yavru veriyor, ayırıyorsunuz filan.Benim menekşem bugüne kadar kendiliğinden hiç yavru vermedi.Neden acaba? ![]() Düzenleyen maki01 : 10-05-2009 saat 21:09 Neden: ek |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Menekşeler çıldırmış olmalı-2
Kuzey-Doğu pencere köşesinde hem sabah hem akşam güneşi alıyorlardı. Artık kat kat açıyorlar ve bir kat yaprak bir kat çiçek çıkıyor. Bu işi öğrenmeye başladım sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kahraman Koray menekşeleriniz harika gerçekten çıldırmış durumdalar maşallah. Benim menekşelerim de sizinkilerle aynı konumda ama burası Bartın ve genelde güneş görmüyorlar hala... Çünkü hava sürekli kapalı, ama en azından aydınlık bir ortamdalar sizinkilere bakınca benim menekşelerimin güneşe ne kadar aç olduklarını görebiliyorum, aydınlık tek başına yeterli gelemiyor maalesef. Tekrar maşallah, bu güzellikleri sık sık paylaşın bizimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Faruk Bey, Menekşem buzlu camın arkasından güneş alıyor idi. Birkaç gün önce ev değiştirdim Mesajlardan direkt güneş ışığına çıkarmam gerektiğini düşünüp, yeni evimde bol güneşli bir yere taşıdım. Sanırım söylediğiniz gibi sıcaktan etkilendi. Adana'ya yaz geldi bile... Ek: Formu okudukça , fotoları gördükçe menekşe sayım artıyor. 1tanecik menekşeme 6 kardeş geldi. Çok güzeller. Düzenleyen maki01 : 12-05-2009 saat 00:02 Neden: Ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Bu da ebruli menekşem. Ayrıca yumurta haşladığım suyu menekşelerime dökerek takviye yapmaya çalışıyorum. Demlikte kalan artık çaylar da besler diye düşünüyorum. Tüm mesajlarımda gördüğünüz menekşeler de sizlerin de katkısı var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2006
|
bunlar da benim yavrular. geçen ay arkadaşım hediye etmişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yurtdışı menekşe saksıları ile ilgili bağlantılar. Düzenleyen Kahraman Koray : 18-05-2009 saat 21:54 Neden: ek |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2009
|
Merhabalar, Forumu-özellikle de afrika menekşeleri ile ilgili bu bölümü-uzun zamandır büyük bir merak ve ilgiyle takip ediyorum. Ancak üye olmak bi türlü nasip olmadı kısmet bu güne imiş. Konuya ilişkin kişisel tecrübelerle, bilimsel verilerin-ki bu konuda Kahraman Koray Beye ayrıca teşekkür etmeden geçemeyeceğim-uyumlu ve dengeli biçimde bir arada sunulduğu ender forumlardan bir tanesi. Bunun için birikimlerini bizlerle paylaşan herkese teşekkür etmek istiyorum. Tahmin edeceğiniz üzere ben de sizler gibi tam bir menekşe sevdalısıyım. Menekşelerimle ilgilenmek, onlarla vakit geçirmek en büyük zevkim. Yalnız bu aralar menekşelerimle ilgili bir sorunum var. Gerçi tam olarak sorun sayılmaz ama yine de aklımı meşgul ediyor. Şu an için 4 saksıda büyüttüğüm mekşelerimin her biri en az 3-4 köke sahip. Ayırmak istiyorum ama hepsi de çiçeklenmiş durumda ve daha uzun süre duracağa benzemiyorlar. Bildiğim kadarıyla ayırmak için en uygun mevsim bahar mevsimi. Acaba şimdi ayırsam çiçeklenmesine bir zararı dokunur mu. Şimdi ayırmayıp çiçeklerin bitmesini beklesem -ki o zaman da yaz sıcakları bastırmış olacak-o zaman ayırmam ne kadar doğru olur. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Düzenleyen rain_man : 19-05-2009 saat 16:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
|
bunlar da bahsettiğim menekşelerim ![]() ![]() bu ikisi aynı menekşe aslında farklı zamanlarda çekildikleri için renkleri biraz farklı görünüyo ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
Bunlar da devamı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Uzun tatillerde çiçekleri otomatik sulama; fitilli saksılar işe yarıyor
1 aylık tatilden döndüm ve menekşelerimde hiç kayıp yok. Size daha önce resimlerini gönderdiğim sistemi tekrar birkez daha bu kez denemiş olarak öneriyorum. 1 ay sonunda bir menekşemde hafif aşırı suda kalma belirtileri var ama hallederim bunun dışında 15 menekşem gayet sağlıklı. Tatile çıkmak isteyenlere öneririm. http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=3147 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2008
|
Bunlar da benim menekşeler. Birinci menekşeye dikkat ederseniz yeşil biyeli. Daha önce bu renkte hiç görmemiştim. Çok farklı geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Yavru menekşelerimin son hallerini paylaşmak istedim, bir tanesi çiçek çıkardı bile. Yapraklarının bu kadar kirli olduğuna bakmayın ilk fırsatta temizleyeceğim, ayırıp yeni saksılarına dikilirlerken kirlendiler, fırsat bulup temizleyemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Bu ufaklık boyuna bakmadan çiçek açmaya çalışan yavru menekşem, çok şirin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda sevgili Katmer'den gelenlerin son halleri, inşallah yakın zamanda açacaklar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|