![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Elimdeki besinde üre var, üre köklere zararlı diye yazılmış önceki mesajlarda. Bende buna istinaden diyorum ki; peki bu besinleri nasıl değerlendirebiliriz ? Bir fikriniz **** uyguladığınız bir yöntem var mı ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Sevgili maki çok teşekkür ederim yazan ellerinize sağlık. Alırken üzerinde türün ismi yoktu bu konularda acemiyim sormakta aklıma gelmedi sizin menekşelerinizin isimlerini görünce bir sorayım istedim isimsizmiş ama olsun.Ancak üretme konusuna takıldım üretebilirmiyim acaba yaşatabilirsem zaman gösterecek.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili pembegül, Bu muhteşem hoyayı yetiştiren eller , elbette menekşe de yetiştirip, çoğaltacaktır. Aşağıdaki başlığa bir göz at lütfen ![]() http://www.agaclar.net/forum/afrika-...htm#post944425 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Çoğunuz için ufak, ama benim için büyük bir adım :)))
Bunlarda benim yavrularım ![]() Saklama kabında olanlar Sevgili arkadaşımdan aldığım yapraklar. Diğerlerinin arasında( sol üstten 1. melezleme yaptığım yaprak, bu gün farklı bir yöntemle bir melezleme daha yaptım sabırsızlıkla bekliyorum sonucu)Çoğunuz için ufak, ama benim için büyük bir adım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saklama kabındakilerin bir kısmı sizin karışımdan perlit/diatomit, bir kısmıda Sevgili Maki01 nin karışımı perlit/vermikülit. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Arzu Hanım Saklama kabında perlit te yaptığınız üretim en garantili yöntemlerden , firesiz netice alırsınız yalnız 1-2 günde havalandırmayı unutmayın.Ve sürekli hafif nemi muhafaza edin. Yalnız yapraktan melezleme olmaz.Melezlemede neyi kastetiğinizi anlayamadım ? Çürümüş , çürümeye başlamış yapraklarıda kesip atmalısınız. Başarılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Melezlemeden kastım duyduğumun yalancısıyım, gözümle görmedim, çiçekler ebruli oluyormuş. Sizin bu konu ile ilgili çalışmalarınızı biliyorum, onlarla kesinlikle alakası olmayan bir şey ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Sayın hasarigirl ; Çelik kökünde görülen yaprak çeliğe mi ait yoksa arkadan başka bir yaprak mı görüntüye girmiş. Ben topraktan çıkarıp kök oluşturduğunu gördüğüm ve tekrar ektiğim yaprakları kaybettim . İnşallah siz de böyle olmaz. Derine dikildiyse üzerinden toprak eksiltiyorum tamamen çıkarmıyorum artık.Tecrübeli arkadaşlar cevap verir ama çeliğin önceki yaşam şartları neyse gölge ve sera açısından aynısını devam ettirin. Hava sıcaksa sera için dikkatli olun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2012
|
Alıntı:
![]() daha yüzeye aynı saksıya diktimaynı şartları devam ettiriyorum şu anda..hava soguk sayılır bir haftadır.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Menekşe |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2011
|
Güzel bir albüm netten..VioletVoiceGroup's Public Profile on Photobucket.com Düzenleyen Zoroğlu : 12-04-2012 saat 23:31 Neden: yanlış harf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sayın fahriyee Sakarya'ya taşınmayı düşünmez misiniz ya da biz Konya'ya gelelim ne güzel hemşehri hediyeleri onlar .Size de aşkolsun özlem insan biraz bizi de düşünür. Menekşelerin resimlerini biraz çirkince çekseydiniz de biz de daha az özenseydik. Maşallah güle güle büyütün. Sakarya'dan da dostlar vardı bizde mi hediyeleşsek bilmem ki ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
menekşem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2012
|
sonunda menekşem açtıı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
menekşe |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Bu renkten geçne yıl Aydın kipadan almıştım, üzerindeki çiçekler geçtikten sonra yaza doğru tekrar çiçeğe döndü ve çiçekleri kocaman(6-7 cm) ve katlı beyaz olarak açtı. Bu halinden çok daha güzel bir görüntüsü oldu. Bakalım bu yıl nasıl açacak. Ayrıca dipten çok sayıda yavru veriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba... İki yapraktan yetişen menekşe ailemi göstermek istiyorum. İki yapraktan oniki kök menekşem oldu. İkisini hediye ettim. Yapraklardan birisi yavruları aldıktan sonra çürüdü. Diğerini yine diktim. Resimdeki yavrulu yaprak ikinci yavruları veriyor. Sonunda açtı çiçeğini de gördüm şeker pembe . Şimdi hediye edip biraz sayıyı azaltmaya çalışıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-10-2011
|
1 ![]() afrika menekselerim ![]() buda beyaz güzelim ![]() bu hepsindende güzel, yapraktan cok cicegi var ![]() buda mavisim,hepsini cok seviyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili Rana, menekşeniz çok güzel. Çok kolay üreyen ve bol yavru veren bir türdür. Geçen gün aldığım pembe rococonun çiçekleri daha farklı, gül gibi katmerli. Acaba ilk açışında gül gibi olup sonraki açışlarında normale mi dönüyor merak ettim. Bunların çiçeği de diğerlerinden biraz küçük oluyor. Bu yeni aldığım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Komşumun yaşlı menekşesini gençleştirmek için alıp kökünü kestim yeni kökleri artınca dikeceğim. Onun da yaprak yapısı aynı, renginin beyaz olduğunu söyledi. Bu tip menekşenin adının rococo olduğunu bilmiyordum. Benim de üç renk rococom olmuş olacak |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Aslında şişen tabletin nasıl kullanıldığını soracaktım, çiçeği görünce unuttum. Yaprak dikimi nasıl yapılmalı ve sonrasında sulama rejimi normal toprak gibi mi olmalı v.s.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şişen tabletlerin içeriği farklı olabiliyor, menekşe için uygun olanını yani sfagnum torfundan üretilen tabletleri bulmak lazım. Yurtdışından bu tabletlerden getirmiştim ancak başarılı bir şekilde kullanamadım. Bolca ıslatıp şişmesini sağladıktan sonra dikim yapıyorsun. Sulama düzeni farklı değil, nemli kalmasını sağlıyorsun. Sevgili İlknur Aşık aynı tabletlerde çok başarılı oldu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Merhabalar.. Saksı değiştirmede ki sorunu ben de yaşadım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |