![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
O bir şehir efsanesi,malesef pek mümkün değil,çıkan yavrular mutlaka ana yapraklarının özelliklerini taşır,kaynaşmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili zappie sayesinde ismini öğrendiğim Rhapsodia Cora'm merkezdeki çiçek demeti ile unlu bitten tamamen kurtularak eski sağlığına kavuştuğunu kanıtladı ![]() ![]() Bu menekşemse daha önce fotoğrafını eklediğim beyaza yakın lilanın kardeşi. Hibrit türler aynı yapraktan üretilmiş olsa bile farklı görünümde çiçek verebiliyorlar... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2011
|
Merhabalar Saailor , menekşelerin çok güzel gözüküyorlar . Seni tebrik ederim , başarılı bir çalışma . Emeğine sağlık bakınca insanın gözüne hitap ediyor , belli ki fotoğraf konusunda da ustaca çalışma yapmışsın . Eline sağlık . Menekşenin az olduğunu söylemişsin , bence menekşenin az olması önemli değil önemli olan elindeki menekşenin değerini bilmek . Başarılar dilerim ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Çift kap yöntemiyle yetiştirdiğim katmerli mor menekşem.10 Nisanda topraktan yıkayıp katı ortam materyaline geçirdim.Bir iki hafta serada kaldıktan sonra alıştıra alıştıra dışarıya çıkardım.Biraz bozuldu yaprakları saldı kendini sonra tekrar seraya aldım.Şu anda hala serada havalar ısınınca dışarıya çıkartacağım. Seranın etkisiyle ilk çiçekler belli oldu. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Kendinize aldığınız hediyeye bayıldım, çok güzeller, bize de hediye oldu. Güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili katmer, Ne güzel bir hediye bulmuşsun , çok sevindim. Daha önce Türkiye'de minyatür türü bulmak neredeyse imkansızdı. Bir sitede satışa sunulan 3-5 minyatür menekşe bir andan tükenmişti. Sayende bizler de bu güzel menekşelerle buluşabileceğiz. Paylaşım için teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Katmer Gerçekten bir hazine bulmuşsun,hayırlı olsun , güle güle büyüt,keyfini sür. Sevgili yağ-mur.başarılı olmuşsun bile kısa sürede yavrulamışlar,en üstteki susuz,en üstten 3 yaprak sağlıklı ama en sondaki yaprak hastalanmış gibi ,onu diğerlerinin yanından ayır,biraz daha büyüsünler ana yapraktan ayırırsın,kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Katmer minyatürlerin çok şirin. Ne güzel katmerliler. Renkleri de çok güzel. Büyüklüklerini anlayabilmemiz için bir de uzak çekim ve kıyaslamalı bir fotoğraf koyabilir misiniz? İyi günlerde keyfini çıkartın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Sevgili Saailor.Menekşenin rengi çok güzel.Onun cinsi mi öyle yoksa aşılama yöntemi ile mi o rengi elde ettin?Güle güle büyüt... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2011
|
Alıntı:
Fotoğrafı yayınlarken sorucaktım türü unutmuşum.Haklısınız ışık kaynaklı bir renk dönüşümü.. saygıyla.. sayın lale607 ben şehir dışından temin etmiştim yanlız bugun bir çiçekçi buldum inanılmaz türler vardı sanırım onlarda var bilgi veririm size... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fatih, Topraksız ortama aktardığın menekşen çok kısa sürede uyum sağlamış, kutluyorum. Ben de topraksız ortamda; -Tek kapta çelik köklendirme -Fitilli sulama -İçiçe kap yöntemlerini deniyorum. Olumsuz bir gelişme olmadı ancak toprağa göre gelişmeleri daha yavaş gibi. Yine de yavu ile başladığım fitilli yöntemde başarılı sonuç alırsam tercih edeceğim bir uygulama olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Sevgili yağ-mur siz azmettikten sonra başarmamanız mümkün değil. Diğerleri gayet güzel ama son fotoğraftaki yaprak sapları çürümüş, iyileşmez. Sapın bir kısmı canlı olsa kesin diyeceğim ama ölmüş. Ellerinize sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2011
|
merhaba benim bir tana yavru menekşem var ondan aldıgım yapragı sera yontemiyle yavrulatmaya çalışıyorum daha önce kaç kez menekşe aldıysam yaşatanadım sitenizi keşfedince tekrar denemeye bilgilerinizden yararlanmaya karar verdim bir hafta oldu sera ya yaprak dikeli durunu gayet iyi şimdilik *** bu sefer başaracagım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar
Markete picasso ve chimera gibi türler getirmelerini söyledim. Gittiğimde ilk resimdekini picoya benzetip sevinerek aldım, 2. resimdekini ise chimera diye aldım. Picassomun yeni yaprakları normal geldi, chimeramda yanılmışım. Keskin hatlı olunca acaba mı dedim ama değilmiş. Sonuç; hayal kırıklığı... Neyse mühim değil dedim, hiç olmazsa 2 menekşem daha oldu?! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili fahriyee,yeni menekşelerin çok güzel ve sık sık karşımıza çıkmayan türler. Güzel günlerde büyüt. Chimerada zaman zaman renk dağılması olabiliyor yani her çiçek sapı birebir aynı şekilde açmayabiliyor. Senin menekşen tipik bir chimera bence. 8 aylık aradan sonra çiçek veren chimeramda ilk açan çiçek demeti (1) orijinali ile aynı şekilde açtı. 2. demette ise neredeyse tamamı bordo olan çiçek bile var. Yeni açmaya başlayan 3 . demet yine orijinali gibi açıyor. ![]() Farklı saplarda farklı renk dağılımı görülebildiği için, çiçek sapından chimera üretmede aslına en benzer sapı seçmemiz öneriliyor. Düzenleyen maki01 : 09-05-2011 saat 14:21 Neden: foto |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar Orkun, Nazlı Hilal ne güzel demiş, doğru tesbit. Picasso gibi olanı Koçtaş'tan, chimera gibi olanı Kipa'dan aldım. Koçtaş her çarşamba, Kipa da her cumartesi gözü yolda beni bekler. Ben de her seferinde hem onları kırmamak adına hem de acep değişik bir menekşeye rastlar mıyım diye ziyaret ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2011
|
Merhabalar arkadaşlar.... Forumdan takip ettiğim kadarıyla 17 çeliğimi köklendirmek için pet bardakları kullandım. Ve 17 side yavruladı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Pet bardaklara diktiğin yapraklar için kullanıdığın saksı harcı kaliteli olmayan bir torf olmalı. Büyük saksıda da aynı malzemeyi kullandın herhalde. Mesajında toprak olarak ne kullandığını yazmadığın için torfla devam ediyorum ![]() Torf; hele de kaliteli olmayan bir torf; tek başına saksı harcı olarak kulllanlıyorsa kurumamasına çok dikkat etmek gerekiyor. Bir kez kurudu mu bir daha su tutması neredeyse imkansız hale geliyor. Yavruyu büyük saksıya aldığında gelişmesinin nedeni köklerin çevresinde su tutma özelliğini yitirmemiş taze torf ve "şaşırtma" işlemi. Büyük saksıdaki torf da bir süre sonra pet bardaktaki gibi sertleşip, su tutma özelliğini yitirebilir. Bu nedenle torfu hiç bir zaman tek başına kullanmamaya özen gösteriyoruz. Perlit ve vermikulitle karıştırarak menekşeler için daha havadar ve nem tutma kabiliyeti yüksek karışımlar hazırlıyoruz. Bence yavrularındaki gelişmenin nedeni, farkında olmadan yaptığın "şaşırtma" işlemi ve yeni saksı harcı. Çoğumuz artık küçük pet bardaklarda menekşe yetiştirip, aynı bardakta çiçeklerini görebiliyoruz. Saksının küçük olması, menekşenin kısa sürede altta kökleriyle toprağı sararak üste yaprak ve çiçek geliştirmeye başlamasını sağlıyor. Düzenleyen maki01 : 11-05-2011 saat 15:16 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
Bazı menekşelerim büyüdüğü için saksılarını biraz büyüttüm. Yerlerini de değiştirdim, iyi geldi galiba. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Chimera ların fiyatı 20 tl ile 70 tl arasında değişiyor,bulabilirseniz tabii.Eğer gerçek chimera ise çok şanslısınız , yapraktan ürettiğinizde cıkan yavruların çiçeklerinden anlıyabilirsiniz chimera olup olmadığını.İnşallah chimera dır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah öyledir menekşecibaba. Benim chimera fotoğraflarında dikkatimi çeken; iç kısmın koyu renk, dış kısmın ise açık renk olması ve bu renklerin keskin hatlarla ayrılması idi. Benimki ise içi beyaz dışı mor olunca acaba chimera değil mi diye düşünmüştüm. Yapraktan yetiştirmeye çalışıp deneyeceğim inşallah. Ama chimera sahibi arkadaşlar yapraktan üretimde aynı görünüm oluştu mu bilemiyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Chimeraların o kadar çok çeşiti var ki artık ![]() Yapraktan yetiştirme malesef kendi türünün devamı için mümkün değil. Chimeralarda üretim taç kesim , yaprak sapından yapılan çalışmalarla , yan sürgünlerden ve tohumla mümkün oluyor. Düzenleyen menekşecibaba : 11-05-2011 saat 07:15 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=menekşecibaba;801628]Chimeraların o kadar çok çeşiti var ki artık ![]() Yapraktan yetiştirme malesef kendi türünün devamı için mümkün değil. Chimeralarda üretim taç kesim , yaprak sapından yapılan çalışmalarla , yan sürgünlerden ve tohumla mümkün oluyor.[/QU Teşekkürler menekşecibaba, verdiğiniz adreste benim menekşenin aynı türü standart chimera olarak geçiyor. Çok sevindim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|