![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Çok güzel sevgili arkadaşım malesef benim resim eklicek menekşem kalmadı. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
/
|
Geçmiş menekşe bayramını içten ve en güzel dilekleriyle kutlarım, herkese sağlıklı, bol menekşeli günler dileğiyle. Ersan Bey, özellikle size çok teşekkür ediyorum !Superonlinedeki oluşan hatadan dolayı inetten birkaç gün uzak kaldım ![]() Güldencim menekşeler çoook güzel elerine sağlık aynen devam, fatoları bekliyoruz ![]() Herkese çok selam! |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Sevgili Natalya, Asil ben tesekkur ederim. Carsamba gunu gonderdigin paketi ancak telefon actiktan sonra Cumartesi gunu adresime teslim ettiler. Neyse ki yapraklarda da yavrularda da sorun yok. Ilk defa boyle bir sey oluyor. Sorun Samsun'da, internetten kargo takip sisteminden baktim, ertesi gun Samsun'a gelmis, ancak teslim etmeye vakit yetmemis! Yurtici ile calisanlara duyrulur. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Yavrular epey büyüdü. Bu mevsimde ayırmak doğru olur mu emin değilim. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Prenseslerle beraber yakında yine aranızdayım inşaallah. Malum kayıp çok olunca üzüntümden burada uğrayıp okuyup çıkıyordum.Kalanlar çok güzelleşti. Tomurcuktalar 2 haftaya eklerim resimleri... Bardak menekşelerimde süper oldu...Havalar iyi ki serinledi... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Ben de 1.resimdekileri yaprakları ile beraber ayırmanı tavsiye ederim.Çünkü yavruları çok küçük,yapraklı şekilde büyümeye devam ederler hiç olmazsa.Daha serbest gelişirler.2.resimde sadece su şişesinden kestiğin kap ayırmaya müsait,diğer üçünü biraz daha bekle derim.(ayırırsan minik yavrular tutmaz)Benim düşüncem de bu Sevgili ankdemir... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili cellin;yavru çok küçükse tutmayabilir,yine de su ayarını iyi yaparsanız boynunu büken yavrunuz kendini toparlayabilir.Saksı değişimi yapmadan sadece anaç yaprağı mı aldınız yoksa başka saksıya aktarırken anaç yaprağı mı ayırdınız?Seraya almak ta kendini toparlamasına yardımcı olabilir ama toprak çok ıslak iken seraya alınca kökler çürüyebiliyor. Düzenleyen fahriyee : 07-10-2010 saat 15:48 Neden: yanlış harf |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2010
|
Çok güzeller ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
/
|
Arkadaşlar, merhaba! Yavru ayrımı ve saksı değişimi için çok iyi bir zaman, aslında menekşelerde her 6 ayda bir toprak değiştirmelisiniz. Yavrular çok küçük bile olsa minicik saksıya ekmelisiniz ve hafif, hava iyi geçiren toprak( ben Hindistan cevizden cocos substratı kullanıyorum) + perlit karışımı kullanmasını tavsiye ediyorum. Ve ilk haftalar sera ortamı şart, kökler iyice çıkana kadar. Düzenleyen klubnika : 08-10-2010 saat 21:39 |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili klubnika menekşe besinini kışın vermeye devam ediyormusun yoksa çiçekleri dinlenmeyemi bırakıyorsun?Sevgiler... |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
/
|
Alıntı:
Evet, kışın da besini vermeye devam ediyorum, bende kış yok ! Gün kısalınca florasan lambaları kullanıyorum yaklaşık 4-5 saat ![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili arkadaşım harika. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Klubnika;sizin plastik bardaklar sanki bizimkilerin minyatürü.Zamanım olursa onları soracağım,şimdiye kadar hiç karşılaşmadım ama araştıracağız artık menekşe hatırına.Hatta benim 1-2 tane kaktüs saksısı boşa çıktı onlara da ekip gelişimlerini gözlemleyeceğim. Sevgili Katmer güle güle büyütün güzellerinizi... |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
/
|
Alıntı:
Aslında minicik saksı var (kaktüsler için kullanılan), çapı 5 cm onlar, yavrular için tam ama ben burada bulamıyorum. Bir arada Polonya malı yaklaşık 150 ad. vardı onları kullandım. Şimdilik alternatif olarak, uygun ve ucuz (plastik bardaklar ''tadımlık'' olarak satılır) toptancı plastik malzeme satan yerlerde bulabilirsiniz: D |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
sevgili katmer menekşelerin çok güzel açmışlar maşallah kıskandım vallaha. darısı bizimkilerin başına. pikasso yavrularından gönderebilecek varmı? varsa lütfen gönderebilirmi? hiç pikassom yok lütfenDüzenleyen menekse sever : 09-10-2010 saat 00:32 Neden: eksik |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Sevgili Katmer,rus güzellerini güle güle büyüt,çoooook güzeller ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili katmer menekşeleriniz çok güzeller. İnsan baktıkça mutlu oluyor. İnşallah başlarına kötü birşeyler gelmez. Güle güle büyütün. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugun Pazar, bir ayrilik hikayesini sizin icin resmettim ![]() 1-Tup bebek gibi ... coklu dogum 2-10 yavru. 2'si biraz zayif ama yasayacaklar sanki. 3-Vermikulit, hazir torf, yosun ( praecox ustaya gore sphagnum degil ) karisimi. 4-Sentetik kordondan fitiller. 5-Fitil yerlestirilmesi. 1/3 saksi derinliginde, uc kismi puskullendirilmis. 6-Parmakla acilmis cukura yavru yerlestirilmesi, topragin sikilastirilmasi. 7-Substrata dipten su emdirilmesi. 8-Fitilli saksinin su sisesinden kesilen su haznesine oturtulmasi. Simdilik su koymadim. Emilen fazla su kaba sizacak, gereken emilecek. En az 15 gun su eklemeye gerek yok. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Fitil kullanmayacaksaniz cok kucuk saksi kullanmanizi tavsiye etmem. Toprak cabuk kurur. Kucuk saksida bitkinin daha cabuk ciceklendigi soyleniyor ama ben bitkiyle saksinin orantili olmasini tercih ederim, dengeli durmasi acisindan daha saglikli. Bahar aylarinda seffaf saklama kabinda direkt substrat icinde yavrulattigim yapraklari parcalamadan yaz ortasi 70'lik viyollere aktardim, yavrular iyice gelisince viyollerden 9 cm capli siyah plastik saksilara teker teker veya ciliz olanlari ikiser ucer diktim, halen de dikiyorum. Bu saksilar piyasada satilmadigindan toptan almak zorunda kaldim. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|