agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2020-2021 Tohum Paylaşım (https://www.agaclar.net/forum/2020-2021-tohum-paylasim/)
-   -   2020-2021 Etkinlik Genel Yazışmaları (https://www.agaclar.net/forum/2020-2021-tohum-paylasim/44305.htm)

its_just_a_ride 08-11-2020 13:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1598782)
Doğrusu bunu anlamadım. Açıklayabilirseniz sevinirim.

"Bocking 14" (Symphytum x upplandicum) tohum vermeyen, steril varyete. Yanlış hatırlamıyorsam siz tohumdan(symphytum officinale) denemeler yapıyordunuz. Forumda ilgili başlıklara göz atın.

devrann 08-11-2020 15:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1598795)
EK:
Unutmuşum bir de SİYEZ buğdayı arayışındayım. Az da olsa istiyorum bu buğday türünden.

http://www.agaclar.net/forum/1598653-post32.htm

Bu buğday türü siyez değil sayın Halcur.Bir sitede denk geldim tanesini 5 liradan almıştım 5 tane.Elimde 2 tane tohum kaldı ama çoğaltamadım malesef.Nedir ne değildir araştırdım yabancılar mucize buğday diyor bizdekilerse höyük buğdayı diyor,cam şişede kazıda bulunmuş bir sürü hurafe hikaye var farklı farklı.Araştırdığıma göre olgunlaşma süresi çok uzunmuş diğer buğdaylar hasat edildiğinde bu buğday daha yeşilmiş o yüzden çok tutmamış sanırım ama oldukça verimli ben geçen sezon tohum elde edemesemde bir tek kök 11-12'ye kardeşlendi ve her kardeşlenen bu şekilde buğday başağı verdiğini düşünürseniz.Başaklar ağırlıktan eğiliyormuş.Ben elde edemedim saksıda hastalandı buğday pası oldu.Ancak buğdayın geç olgunlaşma süresi her yer için uygun olmayabilir daha çok güney taraflarda belki hasat edilebilir.

halcur 08-11-2020 15:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi devrann (Mesaj 1598824)
Bu buğday türü siyez değil sayın Halcur.Bir sitede denk geldim tanesini 5 liradan almıştım 5 tane.Elimde 2 tane tohum kaldı ama çoğaltamadım malesef.Nedir ne değildir araştırdım yabancılar mucize buğday diyor bizdekilerse höyük buğdayı diyor,cam şişede kazıda bulunmuş bir sürü hurafe hikaye var farklı farklı.Araştırdığıma göre olgunlaşma süresi çok uzunmuş diğer buğdaylar hasat edildiğinde bu buğday daha yeşilmiş o yüzden çok tutmamış sanırım ama oldukça verimli ben geçen sezon tohum elde edemesemde bir tek kök 11-12'ye kardeşlendi ve her kardeşlenen bu şekilde buğday başağı verdiğini düşünürseniz.Başaklar ağırlıktan eğiliyormuş.Ben elde edemedim saksıda hastalandı buğday pası oldu.Ancak buğdayın geç olgunlaşma süresi her yer için uygun olmayabilir daha çok güney taraflarda belki hasat edilebilir.

Anladım. Kullandığım link/referans yanlış.

Aslında ismi ne olursa olsun organik/eski/modern olmayan bir buğday cinsi edinmek istiyorum. Amacım bu.
Bizim buralarda Karakılçık denen bir buğday cinsi var. Kozan-Feke-Kadirli-Karaisalı'nın dağlık bölgelerinde ekilirdi eskiden. Önce verimi düşük diye ekilmedi. Sonra üç katı para edince ekmek istedi insanlar ama bu sefer de Karakılçık'ın olgunlaşma döneminin diğer buğdaylardan farklı olması sorun çıkardı. Karakılçık hasada geldiğinde bölgede hiç biçerdöver kalmıyor. Bu durumda insanlar orakla kesip patos ile buğday elde etmek zorunda kalıyor. Bu da hem zahmetli hem de masraflı. Bu nedenlerle artık pek ekilmiyor. Ekilenlerden de ben şüpheleniyorum. Biz eskiden beri sadece karakılçık bulguru yeriz ama son zamanlarda yediklerimden hoşlanmadım. Bu nedenle şüpheye düştüm. Yine bu nedenle de orijinal bir buğdaya arayışım oldu.
Üretebilirsem elimden geldiğimce devam ederim. İşin hakkını veremeyeceğimi görürsem dar alanlarda ekip benim gibi tohum arayanlara ulaştırırım.
Her durumda bu yoldan devam. Niyetim bu.

Bilgilendirme için teşekkürler.

devrann 08-11-2020 16:06

San marzano domates paylaşabilecek olan varmıdır bu yıl elinde olup,pazarda satılanlar var ne güzel bir çeşit yapmışlar sert etli bir domates biz taze olarakta çok beğendik, rio domates hibritte olsa çoğu sulu sera domatesinden güzel san marzano'ya benziyor sanki.Alakır belki daha iyi bir çeşit san marzano'dan benimkisi merak,varsa makbule geçer.

Serdars1 09-11-2020 18:07

Teşekkür ediyorum

halcur 12-11-2020 09:50

1 Eklenti(ler)
Bu kadrodan çok eksik var gibi geldi bu sene. Bu arkadaşların yokluğu tohum paylaşımında ciddi bir eksiklik oluşturuyor. Tohum paylaşım adetlerine bakıldığında sadece sayın TCM'nin yokluğu bile büyük bir sorun.
Ne yaptık ne ettik de küstürdük biz bu dostları.
Eklenti 714276

TCM 12-11-2020 16:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1598969)
Bu kadrodan çok eksik var gibi geldi bu sene. Bu arkadaşların yokluğu tohum paylaşımında ciddi bir eksiklik oluşturuyor. Tohum paylaşım adetlerine bakıldığında sadece sayın TCM'nin yokluğu bile büyük bir sorun.
Eklenti 714276

Ne küscekmişim ki...Birazdan atacağım iban a herkes üçer beşer ateşlesin, ondan sonra TCM yi görün siz. Her sene bedava bedava nereye kadar. 'O şey' 8,55 i görmüş, 'öteki şey' 10 u geçmiş, hayat pahalı...

'CIVIK MODE' ON

obabilgesi 15-11-2020 23:31

Selamlar;
''Hulya10'' nickli üye sağlık sorunları nedeniyle takas etkinliğinden çekilmiş (geçen sene de etkinlikte dağıtacağım tohumları kaybettim diyerek özel mesaj yoluyla özür dilemişti).
Neyse, bu sefer ''kendim'' erkenden fark edip hakkımı yakmadım. Bu mesajımla hanımefendiden tohum talep eden üyelere de bilgilendirme yapmış olalım.
Bu arada, etkinlikte kiwano tohumu paylaşan birileri olursa çok sevinirim...

ciminli 16-11-2020 06:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1598969)
Eklenti 714276

Küsmedik sayın Halcur. Ama 2020 gerçekten her açıdan çok sıkıntılı bir yıl oldu. Sağlık sorunları, iklim şartları sanırım çoğumuzu olumsuz etkiledi. Gelecek yıl her açıdan iyi olur diye temenni ederek kaldığımız yerden devam ederiz inşaaallah.

halcur 16-11-2020 13:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciminli (Mesaj 1599143)
Küsmedik sayın Halcur. Ama 2020 gerçekten her açıdan çok sıkıntılı bir yıl oldu. Sağlık sorunları, iklim şartları sanırım çoğumuzu olumsuz etkiledi. Gelecek yıl her açıdan iyi olur diye temenni ederek kaldığımız yerden devam ederiz inşaaallah.

Bizimki latife.
Allah daha beterinden saklasın. Hiçbir şey sürekli değildir. İnşaAllah bu günler de çok güzel günlerin başlangıcı olsun.

TCM 17-11-2020 10:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1595795)
Forumda bu konu hiç dile getirilmedi...

Tekrar özetleyeyim:
Çok sayıda kargo geliyor; kargolar bir kuaför dükkanında bekliyor, oradan alınıyor. yüzlerce tohum poşeti... Bunlar açılıyor tekrar kapatılıyor. Zarflara dağıtılıyor. 3-5 gün boyunca 6-7 saat burun buruna, yakın temas...

Güler sorun olmaz diyor. Zafer İnandıklı zaten eyvallah diyen bir arkadaşımız.
Bu arada en gencimiz Zafer, o da 1954 doğumlu :)

Süreç boyunca farklı şeyler söylendi, o ilacı kullan, öteki maskeyi tak, elini bununla yıka, şu kadar mesafede dur vs. Hastalık yeni olunca (bununla da ilgili farklı söylentiler var) her kafadan (otoriteden) bir ses çıkması normal. Az çok işin içinde olan biri olarak tohumun toplanma, ayrıştırma ve dağıtım aşamasında yönetimin sağlık açısından güvenliği için katkıda bulunmak isterim. Daha sonra eksik bıraktığım yer olursa tamamlarım.

Öncelikle kutuların içeriye alınma aşamasında; çok farklı şeyler söylense de en az bir gün yolda, bir gün de kuaförde bekleyen kutuların üzerinde sürecin bu aşamasında havaların daha da soğuyacağını düşünürsek virüs kalma ve yaşama ihtimali pek olası değil, yine de kutuları içeriye almak için eldiven kullanılsa iyi olur.

Evin içinde poşetlerle haşır neşir olacağı düşünüldüğünde sürekli eldiven kullanılması sıkıntı yaratır, bu kadar poşetin tasnifi zaten zor ve sıkıcı iken daha da zorlaştırmak uygun olmaz herhalde. Bu aşamada bize iş düşüyor. Tohumların poşetlenmesini mümkün olduğunca tek oturumda ve hijyene dikkat ederek yaptığımızda sorun kalmayacaktır. Bir de birkaç gün evde beklettik mi mis.

Hele bir de kendi yöremize ait bağışıklık sistemini güçlendirici yükte hafif, kaloride yüksek, temizlikte pastörize boyutunda yiyecek içeceklerden bolca ekibe gönderirsek yeme de yanında yat. Bal tutan biraz da parmağını yalamasın mı canım… Parmağı yalarken de dikkatli olmak lazım tabi; el altında dezenfektan tasnif esnasında ağız-burun ile temas etmemek ve elleri temizlemek uygun olacaktır.

Burada en büyük zorluk bir arada kalacak ekibin ne yapması gerektiği…5-6 gün bir arada kalınacağı düşünülürse sürekli maske ile dolaşılması aynı eldiven kullanımı gibi sıkıcı ve zor. En güzeli toplanma öncesi dış ortam ve kişiler ile minimum iletişim sonrası toplanmak. Yani İstanbul a geleceksem mümkünse 14 gün kendimi izole etmeli, teması kesmeli ve temiz bir şekilde yönetimin içine katılmalıyım.

Süre uzun gelirse; belirtilerin görülme süresi genelde 3-5 gün, en azından beş gün izolasyon sonrası toplanılabilir.

Bir diğer tedbir piyasadan temin edilebilecek oldukça yüksek yüzde ile çalışan antikor testleri ile toplanma öncesi kontrolün sağlanması olabilir.

nazlı06 17-11-2020 14:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1599142)
Selamlar;
''Hulya10'' nickli üye sağlık sorunları nedeniyle takas etkinliğinden çekilmiş (geçen sene de etkinlikte dağıtacağım tohumları kaybettim diyerek özel mesaj yoluyla özür dilemişti).
Neyse, bu sefer ''kendim'' erkenden fark edip hakkımı yakmadım. Bu mesajımla hanımefendiden tohum talep eden üyelere de bilgilendirme yapmış olalım.
Bu arada, etkinlikte kiwano tohumu paylaşan birileri olursa çok sevinirim...

Listeyi tamamen silmiş olmalı

Jasmine Tea 17-11-2020 15:37

Ben de bu sene tohum paylaşmak istiyordum ama imkanlar el vermedi önümüzdeki sene paylaşmayı ümit ediyorum :)

halcur 17-11-2020 18:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bilenyum (Mesaj 1596355)
........................
örneğin bu yıl konumda bahsettiğim su gören domates fidesinden farklı bir domates elde ettim. Saflığından emin olamadığım için paylaşmamaya karar verdim. Toplamda 4 fide ekmiştim 2 si klasik olduğu gibi, 2 tanesi melez geldi. melezler bahçenin yıldızı oldu çünkü inanılmaz lezzetli bir varyete yakaladı. sanırım onu da kurallar gereği paylaşamıyorum. bu yıl yoğun olarak onun ekimini yapacağım. 10 üzerinden 10 öyle diyeyim :d
bu durumda o 2 tohum farklı iken diğer ikisi neden hiç etkilenmedi? Bir baskınlık durumu mu söz konusu oluyor tozlandığında ya da değerleri ortak mı bölünüyor tam emin değilim.
..................................................

1-(Kırmızı yazılı cümleye yönelik) Madem bu kadar güzel biz de isteriz. Her sene domates tohumu çeşitlerinden bolca talep ediyorum çünkü ağız tadımı bulmaya çalışıyorum. Bahsettiğiniz domates de çok ilgimi çekti.
2-(Mavi yazılı cümleye yönelik) Tozlaşmış tohumların paylaşımı yasak mı? Türün özelliklerini koruma adına tedbirler alınmasını anlarım ama bu günkü domateslerin birçoğu da tozlaşmayla çeşitlenmedi mi? Şöyle bir çözüm mümkün değil mi? Su Görenin adını değiştirip paylaşmak mümkün değil mi? Mesela: Melezgören..? :rolleyes:

halcur 17-11-2020 18:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1599184)
Süreç boyunca farklı şeyler söylendi, o ilacı kullan, öteki maskeyi tak, elini bununla yıka, şu kadar mesafede dur vs. Hastalık yeni olunca (bununla da ilgili farklı söylentiler var) her kafadan (otoriteden) bir ses çıkması normal. Az çok işin içinde olan biri olarak tohumun toplanma, ayrıştırma ve dağıtım aşamasında yönetimin sağlık açısından güvenliği için katkıda bulunmak isterim.

Katılıyorum ve ekliyorum. Havalandırma çok önemli. Kışın zor olacak ama mümkünse mekan sürekli havalandırılırsa bulaş riski daha az olacaktır. Uzman değilim gerçi ama bu hastalığın bulaşma durumu daha çok hava ve tükürükle oluyor gibi.(Ya da sıvı transferi)
Benim gibi Adanalılar için "Havalandırın mekanı." demesi kolay. İstanbul'un soğuğu ne kadar müsaade eder bilemem.
Allah kolaylık versin.

sefasevika 19-11-2020 21:04

Agaclar.net forumu bugüne kadar bana çok faydalı oldu, umarım ben de başkalarına faydalı olabilirim:)

Bu yıl ilk defa tohum takasına katılacağım,elimde tohumlar var ancak ilerleyişini fotoğraflayamadım, kısmet olursa seneye de dağıtım için katılacağım :)

Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

sefasevika 19-11-2020 21:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1598976)
Ne küscekmişim ki...Birazdan atacağım iban a herkes üçer beşer ateşlesin, ondan sonra TCM yi görün siz. Her sene bedava bedava nereye kadar. 'O şey' 8,55 i görmüş, 'öteki şey' 10 u geçmiş, hayat pahalı...

'CIVIK MODE' ON

Merhabalar TCM, tek sorun bu ise talebinizi şahsen kabul ediyorum, tohumlar yok olmasın da elimden geleni yapmaya hazırım :)

TCM 19-11-2020 22:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sefasevika (Mesaj 1599310)
Merhabalar TCM, tek sorun bu ise talebinizi şahsen kabul ediyorum, tohumlar yok olmasın da elimden geleni yapmaya hazırım :)

Yok hemşerim, 'o şey' de 'öteki şey' de ucuzladı epey, bu yıl da bedavaya yapcez.

bilenyum 19-11-2020 23:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1599215)
1-(Kırmızı yazılı cümleye yönelik) Madem bu kadar güzel biz de isteriz. Her sene domates tohumu çeşitlerinden bolca talep ediyorum çünkü ağız tadımı bulmaya çalışıyorum. Bahsettiğiniz domates de çok ilgimi çekti.
2-(Mavi yazılı cümleye yönelik) Tozlaşmış tohumların paylaşımı yasak mı? Türün özelliklerini koruma adına tedbirler alınmasını anlarım ama bu günkü domateslerin birçoğu da tozlaşmayla çeşitlenmedi mi? Şöyle bir çözüm mümkün değil mi? Su Görenin adını değiştirip paylaşmak mümkün değil mi? Mesela: Melezgören..? :rolleyes:

Merhaba, epeydir sağlıklı erişim sağlayamadım korona belasına yakalandığım için ve biraz ağır geçti. Şuan iyiyiz şükür. Uygun olursa elbette paylaşabilirim. Bir kaç tohum girdisi daha yapacağım toparlanır toparlanmaz, 2-3 gün içerisinde.

halcur 20-11-2020 08:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bilenyum (Mesaj 1599315)
Merhaba, epeydir sağlıklı erişim sağlayamadım korona belasına yakalandığım için ve biraz ağır geçti. Şuan iyiyiz şükür. Uygun olursa elbette paylaşabilirim. Bir kaç tohum girdisi daha yapacağım toparlanır toparlanmaz, 2-3 gün içerisinde.

Geçmiş olsun, Allah bir daha göstermesin.

malina 20-11-2020 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bilenyum (Mesaj 1599315)
korona belasına yakalandığım için ve biraz ağır geçti.

Geçmiş olsun...

malina 20-11-2020 13:43

Alıntı:

En güzeli toplanma öncesi dış ortam ve kişiler ile minimum iletişim sonrası toplanmak. Yani İstanbul'a geleceksem mümkünse 14 gün kendimi izole etmeli, teması kesmeli ve temiz bir şekilde yönetimin içine katılmalıyım. Süre uzun gelirse; belirtilerin görülme süresi genelde 3-5 gün, en azından beş gün izolasyon sonrası toplanılabilir.

Toplanıp iş bitinceye kadar sürekli birlikte yaşayacak değiliz. Güler başka şehirden gelip kalacak ama Zafer İnandıklı evine gidip gelecek. Çoluk çocuğu, eşi bir kenarda bırakıp izolasyonu nasıl sağlayacak? Güler kocasını ne İstanbul'a getirir, ne o kadar süre köyde tek başına bırakır...

Alıntı:

Bir diğer tedbir piyasadan temin edilebilecek oldukça yüksek yüzde ile çalışan antikor testleri ile toplanma öncesi kontrolün sağlanması olabilir.

Magazin okuyoruz herhalde, Aleyna Tilki aynı gün iki test yaptırmış biri negatif biri pozitif çıkmış :)
Ayrıca bir test kaç para? Rivayetler muhtelif; yani hangi hastaneye gittiğinize göre değişiyor, hastanede beklerken hiç yoktan konoka kapma ihtimalin de çabası... :)

malina 20-11-2020 13:46

Zaten aynı evde yaşayan ya da zaten gün içi temasta olan, 65 yaş altı
bu işi yapmaya gönüllü arkadaşlar var mı? 3-4 kişilik bir grup olabilir.

sefasevika 20-11-2020 15:18

LojistikMerkezi 'ne atılan mesajın ulaşıp ulaşmadığına dair sağlamasını yapabiliyor muyuz? Profiline girince Son Hareketi: 14-09-2020 olarak görünüyor. Acaba yetkili kişi profile girip mesajı ulaşanların listesini atması mantıklı olmaz mı?

Forumdaa takip ettiğim kadarıyla, bazıları mesaj geri geldi gibi yorumlar yapmış. Adres bilgilerini ulaşıp ulaşmadığını nasıl anlayacağız?

MeyveliTepe 20-11-2020 16:30

Gönderdiyseniz gitmiştir. Ayrıca her bir gönderilen adres bilgisi için geldi/gelmedi gibi bildirim yapma imkanı yok. Talep faslı bittiğinde gelemeyenlerin bir listesi yayınlanacak.

MeyveliTepe 20-11-2020 16:49

Değerli katılımcılar,

Her yıl tohum kargolarını kabul edip, ekip halinde toplanarak bir düzen içinde tohumları tasnif edip, talep edenlerin zarflarına dağıtan, sonunda zarfları kargoya veren ekip pandemi sebebiyle pratik olarak bu işlemi yapamayacaktır.

Bu sebeple, minimum 3-4 kişiden oluşan, mümkün mertebe zaten birlikte bulunan ve pandemi sebebiyle aldığı riskler minimum olan yeni bir ekibin bu süreci üstlenmesine ihtiyacımız var.

Bir hafta içinde böyle bir ekibi teşekkül ettirebilirsek etkinlik devam edecek. Aksi halde bu yılın etkinliğini iptal etmek durumunda kalacağız.

Gönüllü çıkar ise, sürecin uygulama metodolojisi kendilerine detaylı olarak aktarılacaktır.

Bu görevi üstlenmek isteyen olur ise benimle irtabat kurmasını rica ederim.

obabilgesi 20-11-2020 17:25

Böyle bir organizasyonda “armut piş, ağzıma düş” diye beklemek yerine bizim de elimizi taşın altına koymamız gerekir.
İst. avrupa yakasındayım... Shiftli çalışıyorum, zamanlama problemim olabilir ama çalışılacak nokta yakın olursa hergün birkaç saat uğrar seve seve yardım edebilirim.

malina 20-11-2020 17:59

Asoo 20-11-2020 18:19

Biz evde 4 kişiyiz. Hanım adeti olduğu üzere iyi, güzel, faydalı bir iş buldu mu gönüllü olur. Oğlumla kızım da neden olmasın dediler. Ben zaten "Keşke mümkün olsa da ekibe destek olabilsem." diye içimden geçirirdim.

Yalnız yöremizde PTT Kargo haricindeki kargo şirketlerine pek güvenemiyorum. Kargo araçlarını bir yere park edip, genelde oradan gidip almanızı bekliyorlar. Pazartesi genelde hepsi gelir. Diğer günler rastgele geliyorlar ve saatleri değişiyor.

Biri ilçedeki tek manavı (manavın ya önüne ya da 150m ötesine park ediyorlar.) bulamayan var.

1600tl değerindeki motorlu tırpanı dükkanların önüne kaldırıma bırakan var.

Hiç getirmeden şubeden alın diyen var. (Şubeler 90 km. uzaklıkta.)

Hülasa, PTT Kargo sorun olmazsa biz varız.

TCM 20-11-2020 22:59

Geçen sene tek başıma % 10 u ile uğraşmışım, biraz sıkarsam % 20, az daha sıkarsam üçte birini ben halledebilirim de teknik olarak bu şekilde ayrıştırmak pek olası değil herhalde. Yani tüm kargoların diğerleriyle ilişkisi olmayan üçte veya dörtte biri bana gelirse halleder dağıtımını yaparım, bende kargo sorunu yok, @Meyvelitepe olabilir mi böyle eşleşme.

MeyveliTepe 20-11-2020 23:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1599358)
Geçen sene tek başıma % 10 u ile uğraşmışım, biraz sıkarsam % 20, az daha sıkarsam üçte birini ben halledebilirim de teknik olarak bu şekilde ayrıştırmak pek olası değil herhalde. Yani tüm kargoların diğerleriyle ilişkisi olmayan üçte veya dörtte biri bana gelirse halleder dağıtımını yaparım, bende kargo sorunu yok, @Meyvelitepe olabilir mi böyle eşleşme.

Tüm kargoların tek bir yerde toplanması, belli bir düzen içinde açılıp, kayda alınarak tasnif edilmesi, her bir talep eden için hazırlanacak zarflara dağıtılması, zarfların etiketlenip kargoya verilmesi gerekiyor.

Bunun için detaylı bir prosedür, süreçte kullanılacak bir takım dökümanlar var.

Tasnif için 20-25 tane kadar mukavva kutu gerekiyor. Her kutu numaralandırılacak. Etiketlerdeki numaralara göre tohum poşetleri önce kutulara dağıtılacak. Sonra her bir kutu (içinde bir veya daha fazla talep edene gönderilmiş poşetler olacak) teker teker zarflara dağıtılacak.

Prosedür, hata yapma oranını azaltma ve hareket ekonomisi sağlamaya yönelik hazırlandı.

Zarflara yapışacak etiketlerin dışarıda bastırılması, ayrıca tasnif sırasında kullanılacak bir takım listeler vb.nin yazıcıdan çıktılarının alınması gerekiyor.

Geçen senelerde ortalama 100 kadar talep eden zarfı ve 5500 civarında dağıtılacak tohum poşeti oluyordu. Bu yıl bu rakamlar biraz daha az olabilir.

Güler 21-11-2020 09:59

Arkadaşlar bu işi yorucu da olsa zevkle yapıyordum, bu dönem için de malina'ya ben varım dedim. Niyetim yine malina'ya gidip orada kalmaktı. Oğuz'u ikna edebilirsem onu Gayrettepe'de evde kalmasını sağlamaktı. Ancak şu son gelen yasaklar iyice elimizi ayağımızı bağladı.

65 yaş üstü için verilen izin 10:00 - 13:00 arası. Ben bu üç saat içinde Manyas'dan İstanbul'a gelemem bile.
Zafer'in malina'ya gidip gelmesi en azından 45 dakika olsa kalan iki saat içinde ne kadar verimli çalışabilecek.

Eğer yasak durumlarında bir değişme olmaz da böyle kalırsa ben bu görevden affınızı rica edeceğim.
Üzgünüm, bulaş için gerekli önlemleri siperlikleri, dezenfektanları hazırlamış olmama rağmen kısıtlı zaman bizi buna mecbur bıraktı.

şehirliköylü 21-11-2020 11:57

Urla Ekibi olarak gönüllüyüz

Selamlar, biraz önce Sn. Kenger ile telefonda görüştük ve bu işi üstlenebileceğiz. Yardım edecek arkadaş ve eşimiz var. Sadece PTT kargo ile bir çekincemiz var ama o konuda da gayret ederiz.

malina 21-11-2020 16:24

Esas olan yurtiçi kargonun olması. Onun gitmediği yer sayısı az, bu yüzden ancak 1-2 PTT kargo isteyen çıkıyor.

Kenger 21-11-2020 16:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1599382)
Esas olan yurtiçi kargonun olması. Onun gitmediği yer sayısı az, bu yüzden ancak 1-2 PTT kargo isteyen çıkıyor.

Bu durumda iş bizimdir :)

halcur 21-11-2020 16:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kenger (Mesaj 1599384)
Bu durumda iş bizimdir :)

Şimdiden hayırlı olsun diyelim mi?

obabilgesi 21-11-2020 17:10

@kenger @şehirliköylü ne güzel insanlarsınız, çok teşekkür ederim :)

Asoo 21-11-2020 17:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1599382)

PTT Kargo tüm Türkiye'ye dağıtım yapıyor. İstisnai büyük köyler hariç köylere de dağıtım yapan tek kargo şirketi. PTT'nin sıkıntısı kısmen devlet ataleti, kısmen de devlet ataleti imajı. Bir de pahalıca biraz.

Mecbur olmasam PTT Kargo kullanmam. Ama etkinliğimiz iptal olacağına PTT Kargo ile de gerçekleşebilir.

Güler 21-11-2020 17:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asoo (Mesaj 1599389)
PTT Kargo tüm Türkiye'ye dağıtım yapıyor. İstisnai büyük köyler hariç köylere de dağıtım yapan tek kargo şirketi. PTT'nin sıkıntısı kısmen devlet ataleti, kısmen de devlet ataleti imajı. Bir de pahalıca biraz.

Mecbur olmasam PTT Kargo kullanmam. Ama etkinliğimiz iptal olacağına PTT Kargo ile de gerçekleşebilir.

PTT Kargo bence diğer kargolara göre daha ucuz, çünkü çok kullanıyorum. Aras Kargo, Yurtiçi Kargo ile de gönderimlerim oluyor, onlar ptt ye göre daha pahallı. Önceleri PTT den çok memnundum ama şu son zamanlarda koliler alıcılara geç ulaştırılmaya başladı.

Güler 21-11-2020 17:39

şehirliköylü - Kenger, herhangi birinizin bir kargo şirketi ile anlaşması var mı? Bu gönderimlerde oldukça kolaylık (ücret bakımından) sağlıyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025