agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2020-2021 Tohum Paylaşım (https://www.agaclar.net/forum/2020-2021-tohum-paylasim/)
-   -   2020-2021 Etkinlik Genel Yazışmaları (https://www.agaclar.net/forum/2020-2021-tohum-paylasim/44305.htm)

aysenco 19-10-2020 10:34

merhaba,
bildiğim ve kullandığım bir site olmasına rağmen siteye yeni üye oldum. büyük şehirde yaşıyordum. kendi memleketime dönmemle birlikte uzun yıllardır işlenmeyen toprağımızı doğal tarım(başarabilirsem) yoluyla işleme düşüncesindeyim. işe kışlık birkaç sebze ile başlamak istiyorum. marul, brokoli, pırasa vs. ziraat'tan tohum almak istemiyorum. toprak tertemiz, uzun zamandır ilaç ve dahi gübre bile kullanılmamış. böyle temiz bir toprağı atalık tohumlarla şenlendirmek isterim. zaman ilerledikçe ve ben de tohum aldıkça paylaşmaktan mutluluk duyacağım. atalık kışlık sebze tohumu konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mıdır? şimdiden teşekkürler. bereketli olsun.

ozlem39 19-10-2020 16:44

merhaba bende yeni üyeyim 2-3 talebim oldu. Lojistik merkezine adres yazın diyor mesajlarda, hangi başlık altında orası? Saygılar

halcur 19-10-2020 19:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozlem39 (Mesaj 1597964)
merhaba bende yeni üyeyim 2-3 talebim oldu. Lojistik merkezine adres yazın diyor mesajlarda, hangi başlık altında orası? Saygılar

Parola ve kullanıcı adıyla giriş yaptıktan sonra, sağ üstte isminizin altında Özel Mesajlarınız yazıyor. Ona tıklayınca açılan sayfanın sol alt kısmında Yeni Mesaj Gönder yazısına tıklayın. Açılan mesaj gönderim panelinde Alıcı Kullanıcı(lar) yazan yerin yanındaki kutuya LojistikMerkezi yazıp mesajınızı doldurup gönderin.

Ya da tıklayın --->

http://www.agaclar.net/forum/private...newpm&u=142392

Muda 19-10-2020 21:08

Etkinlik prensiplerinden bir tanesi eğer tohum paylaşım etkinliğine 30.09.2020 tarihine kadar üye olanlar ancak tohum paylaşımına katılabilirler. Tabi tohum paylaşımına etkin olarak katılınması halinde tohum gönderip alınabilir.

ozlem39 20-10-2020 09:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1597968)
Parola ve kullanıcı adıyla giriş yaptıktan sonra, sağ üstte isminizin altında Özel Mesajlarınız yazıyor. Ona tıklayınca açılan sayfanın sol alt kısmında Yeni Mesaj Gönder yazısına tıklayın. Açılan mesaj gönderim panelinde Alıcı Kullanıcı(lar) yazan yerin yanındaki kutuya LojistikMerkezi yazıp mesajınızı doldurup gönderin.

Ya da tıklayın --->

http://www.agaclar.net/forum/private...newpm&u=142392

çok sağolun, peki birden fazla kişiden talebim varsa tek tek mi gönderiliyor yoksa toplu haldemi? malum ödeyeceğimiz bir kargo bedeli var, birden fazla kargo alıcıyı yorar ona göre talep edelim. Saygılar,

gaseker 20-10-2020 10:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozlem39 (Mesaj 1597990)
çok sağolun, peki birden fazla kişiden talebim varsa tek tek mi gönderiliyor yoksa toplu haldemi? malum ödeyeceğimiz bir kargo bedeli var, birden fazla kargo alıcıyı yorar ona göre talep edelim. Saygılar,

Etkinlik talep ettiğiniz tüm tohumların tek kargoda gelmesine yönelik bir organizasyon. Lojistik merkezine sadece adresinizi göndereceksiniz.

Tabi
Adresimi Nasıl Göndereceğim başlığına bakıp burada gösterilen biçimde göndermeniz önemli mesajı.

gökhan b. 20-10-2020 13:57

Etkinlik hayırlı olsun. Bir yıldır bu anı bekliyordum. Pandemiden dolayı olmayacağını düşünüyordum. Başlığı görünce sevindim ama 10 mesaj kuralını görünce hevesim kursağımda kaldı. Etkinlik bitimine kadar inşallah kuralın gereğini sağlayabilirim.

birnefestoprak 20-10-2020 17:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1596347)
Bir kaç sorum olacak, şu ana kadar cevabını bulamadım ve forumda da okumadığımı sanıyorum...

Tohum alınacak misal domatesler var karşımızda. Mümkünse çaprazlaşma olma ihtimalini azaltmak için ilk meyvelerden farklı türlerden uzak duran meyvelerden, türünün örneğini en güzel yansıtan en sağlam ve güzel domateslerden tohum alıyoruz. Buraya kadar tamam.

Bu özelliklere uyan 10 tane domatesimiz oldu, karşımıza dizdik. Üstteki özellikleri karşılıyorlar ama bir kaç tanesi de çok güzel. 10 taneyi birden 10 a kadar puan verdik kağıt üzerinde ve hepsinden 100 er tane tohum aldık. Elimizde toplamda 1.000 tane tohum oldu. Bunların 100 ünü dağıtacak olsak bir kısmı kendimize bir kısmı foruma eşe dosta vs.

Bu 100 tohumu nasıl seçelim. 10 puan verdiğimiz en güzel domatesten mi almalı diğerlerini es geçerek, Yoksa ilk beş domatesten 20 şer tohum alıp karıştırarak mı saklayacağımız tohumları elde etmeli. Yoksa her domatesten 10 ar tohum alıp karıştırarak mı 100 tohumu elde etmeli.

Ben şimdiye kadar en güzelinden tohum aldım, misal üç yıldır birer kg. gelen bulgar domateslerinden tohum aldım. Ancak sanırım hatalı bu uygulama, çünkü tek domatesten tohum alarak çaprazlaşma riskini de arttırmış olmaz mıyız?

Eğer belli bir özellik için tohum seçimi yapmayacaksanız, bütün tohumları karıştırıp içinden aldıklarınızı yetiştirmeniz, başkalarına verirken de o karışımdan vermeniz daha iyi olur. Bu şekilde bitkinin genetik çeşitliliğini daha iyi korumuş olursunuz. İri meyveli olanları daha çok seviyor olabilirsiniz ancak o karışım içinde daha ufak meyveli olup daha erken olgunlaşan meyveler de vardır.

birnefestoprak 20-10-2020 18:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1596351)
Hemen diğer soru, üsttekiyle de ilgili; geçenlerde bir yerde geçti ve yorum yaptım ama devamı gelmedi. Nedir bu çaprazlaşma, ne zaman oluşur ve ne zaman yani hangi tohumda çaprazlaşan genlerin özelliği ortaya çıkar. Bir de çaprazlaşan tek domatesin bütün tohumları aynı özelliği mi gösterir.

Fazla olmayan deneyimlerimden çıkardığım sonuçlar; Dediğim gibi genelde tek ve en güzel domatesten tohum aldım hep, bu yıl ektiğim Hafize Baliçlerin (20-25 adet) iki tanesi çeri kadar olmasa da iri ceviz kadar küçük ve çeri gibi sık oldu. Demek ki mantıklı olmasa da tek bir domatesin tohumları bile farklı özellik gösterebiliyor. Buna diğer örnek; bu yıl bir veya iki karpuzdan aldığım tek bir çeşidin (Bradford karpuz, uzun yeşil renkte, daha koyu yeşil bantlarla uzunlamasına çevrili, açık sütlü kahve renginde küçük çekirdekleri olan şeker gibi baklava gibi [bu yorumu az önce tadına bakan komşum yaptı] beyaz tarafı bile tatlı ağızda dağılan bir çeşit) tohumlarını ektim. Çıkan karpuzlara baktığımda; önceki yıllarda ektiğim ay yıldız karpuzun desenlerini gördüm üç dört tanesinin üzerinde, yine daha önce ektiğim küçük karpuzun iri çekirdeklerini, başka bir yerli karpuzun dış kabuk rengini gördüm. Ben yine de her açıdan Bradforda benzeyen karpuzların tohumlarını aldım. Peki aynı türün çekirdek yapısı farklı olabilir mi?

Farklı farklı yerdeki biberlerimde iki yıl önce ektiğim siyah biberin rengini, üç yıl önce ektiğim habanero biberin tadını ve uç kısmındaki kıvrıklığı gördüm. Nasıl oluyor bu işler...

Biberimiz tatlı çarliston tohumundan ekildi, büyüdü ve kendi çiçeklerini verdi. Peki çarliston biberimizin üzerindeki iki adet olgun çiçeğin birinin dişi organına kendini bilmez bir bumble arısı sivri acı biberin erkek polenlerini kondurdu. Bir başkası da yanındaki çiçeğe küçük süs acı biberinin erkek polenlerini kondurdu. Peki bu meyve tutan çiçeklerde o yıl çaprazlaşmış farklı türlerin çıkması gerekmiyor mu? Bir arkadaş o yıl çıkmaz farklı özellikler demişti geçen bana mantıklı gelmese de tamam peki yukarıda örneğini verdiğim habanero biberdeki gibi niye üç yıl sonra ortaya çıkıyor özellikleri.

Kafanız karıştı di mi... Şu fıkraya benzedi; Temel yatakta bir sağa bir sola oflaya puflaya dönüp dururken karısını da uyutmamış. Ula Temel ne oflayıp pufluyorsun deyince Temel de söylemiş 'bizim komşu Dursun a borcum vardı ya, işte ödeyemedim onu daha'. Açmış telefonu Dursun a bizim Fadime 'ula Dursun benim adamın sana borcu vardı ya' ... 'He vardı' ... 'İşte o borcu ödemeyecek benimki' deyip kapatmış telefonu Dursun un suratına, kocasına da dönüp yat artık demiş, şimdi o düşünsün...

Domates, biber, karpuz gibi bitkilerde çaprazlanma etkisini çaprazlanmanın olduğu mevsimde göremezsiniz. Saflığı mesafeyle korumak istiyorsanız şöyle bir başlık var: http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...2021/40860.htm

Diğer yol elle tozlamak (karpuz) ya da kendi tozlaşan bitkilerde (domates, biber) tohumluğa yetecek sayıda çiçek örtmek. Özellikle biberlerde tozlaşma ev bahçecilerinin tahmin ettiğinden çok daha sıklıkla görülen bir olay. Örneğin sizin geçen sene etkinliğe Boşnak Biberi adıyla gönderdiğiniz çeşit sizlere ömür :)

Her çeşit için yetiştirdiğiniz kök sayısı da azsa, eğer olduysa, çaprazlanmayı daha net şekilde görürsünüz. Bu konu, yaşadığınız yerdeki tozlayıcı vektör yoğunluğuna (örneğin arıların birim alandaki sayısı) ve diğer çevresel faktörlere de bağlı olarak değişir. Bazı durumlarda da tozlaşma olmaz da çevresel faktörlerden dolayı mutasyon olabilir. Fasulyelerde bile çevresel faktörlerin etkisiyle saflık bozulmasının o çeşide ait bitki popülasyonu içinde %13'e kadar çıktığı biliniyor. Bunun dışında domateslerde patates yapraklı çeşitler modern çeşitlere göre daha eskidir ve stigmaları görünür olduğu için çaprazlanmaya daha müsaittir.

Bu konuda alınacak bir başka önlemse her sene yetiştirdiğiniz çeşit sayısını azaltmak. Tek senelerde bir grup çeşidi, çift senelerde başka bir grup çeşidi ekmek.

emirto 21-10-2020 15:58

yenı bır bahçe oluşturuyorum arkadaşlar çok heyecanlıyım ogrenmeye açım lakın uye oldugum tarıh bugun tohum senlıgıne katılamıyormuyuz?

celalim01 22-10-2020 06:37

Sevgili arkadaşlar. Gönül ister ki herkes etkinliğe katılabilsin, herkes istediği tohumu elde edebilsin ama bazen şartlar yeterli olmayabiliyor. Burada bulunduğum yıllar boyunca mutlun oldum. Şartlar gereği bazen bulunamadım bazense yeterli şartlar oluşmayınca paylaşımlar yeterli sayıda olamadı ama amaç her daim iyi niyet ve paylaşım oldu. Üyelerimizin ve emek veren yönetim kademesinin verdiği kararı olumlu buluyorum. Hayatta kurallar mutlaka olmalıdır.

Sayın Emirto etkinlik katılım takvimi açıklandı ,bu takvim kurallarını takip ederseniz katılma şansınız elbette vardır. Tabi ki bunun için sizin de çabanız lazımdır. Zamanınız var devam edin ,öğrenmek geçte olmak gerektir. Ama zamanı kendimize göre ayarlama zamanımız vardır. Hayatta hiç bir şeye geç kalmış sayılmayız. Yeter ki bir ucundan tutalım ve yola revan olalım.

istcallst 25-10-2020 19:19

Bu sene kırmızı dağ ıspanağı tohumu (magenta atriplex hortensis) paylaşabilecek birisi var mı? Yeşili agaçlar.net sayesinde öğrendim ve her sene yetiştiriyorum.

halcur 25-10-2020 20:29

Ben de Karakafes otu tohumu ya da kökü paylaşacak olanları bekliyorum.

Şeftali çiçeği 26-10-2020 22:15

Bir de, Sn. Kaktüs'ün geçen yıl paylaştığı Dinozor Kavun'un akıbeti ne oldu acaba? Çok istediğim halde bana denk gelmemişti :rolleyes: Belki bu sene paylaşan olur diye umuyordum..

istcallst 27-10-2020 09:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Şeftali çiçeği (Mesaj 1598324)
Bir de, Sn. Kaktüs'ün geçen yıl paylaştığı Dinozor Kavun'un akıbeti ne oldu acaba? Çok istediğim halde bana denk gelmemişti :rolleyes: Belki bu sene paylaşan olur diye umuyordum..

Ben koyabilrim paylaşıma

Şeftali çiçeği 27-10-2020 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi istcallst (Mesaj 1598337)
Ben koyabilrim paylaşıma

Sn İstcallist, çok teşekkür ederim ;)

Serdars1 03-11-2020 18:32

Tohum talep etme

Bu sene kurallar gereği tohum talep edemediğimi biliyorumAma 16 yaşındayım öğrenciyimBana bu sene müsaade ederseniz seneye ben de paylaşım yapmak için elimden geleni yapacağım lütfen

devrann 03-11-2020 19:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Serdars1 (Mesaj 1598640)
Bu sene kurallar gereği tohum talep edemediğimi biliyorumAma 16 yaşındayım öğrenciyimBana bu sene müsaade ederseniz seneye ben de paylaşım yapmak için elimden geleni yapacağım lütfen

İstediğiniz tohumları bana mesaj atarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Asoo 03-11-2020 19:27

Ben de elimdekilerden bir şeyler gönderebilirim.

Nelere ihtiyacınız var?

Palamut_bahçe 03-11-2020 21:34

Merhabalar, tohum paylaşım prensiplerinin belirttiği doğrultuda (30 Eylül öncesi üyelik) üyeliğim bulunmuyor, ne yazık ki bu durumu geç farkettim. Aslında eski üyeliğim de vardı ama bir türlü giriş yapamadım (hatırlayamadım diyelim). Bu sene baharda tohum çoğaltmak ve seneye burada paylaşabilmek amacıyla talepte bulundum. Bir yedek kontenjan oluyor mu bu durumda?
Yanıt verenler için teşekkürler şimdiden.

Bahce_mersin 04-11-2020 19:13

Merhaba,
2 yıldır üye olmayı unutarak veya kargolama sürecine denk gelerek kaçırdığım tohum paylaşım etkinliğine, bu yıl zamanında dahil olabildim galiba :)
Yalniz "10 mesaj" zorunluluğu biraz tedirgin etti beni.Kimseyi tanımıyorum.Hay Allah ben kime ne mesajı yazacağım diye düşünmeye başladım :,)
Neyse toprak sevgimi anlatmaya başlasam 100 mesajı bulurum belki :)
Toprağı tohumu yeşili seviyorum.Ama bakım konusunda sınıfta kalıyorum. Henüz becerikli bir bahçeci olamadım. Zamanla sizden öğrendiklerimle ben de iyi yerlere gelecegim inşallah.

Serdars1 04-11-2020 19:21

Çok mutlu olurum abi

Serdars1 04-11-2020 19:23

Çok teşekkürler

halcur 05-11-2020 11:01

Ben de elimdeki tohumlardan paylaşmak isterim ama eklemek istediğim bazı şeyler de var.

1- Size gönderilecek tohumlar Tohum Paylaşım Etkinliği dışında size ulaşacak. Yani size gelen her tohum paketi kargo parası demek. Bunu dikkate alın.
(Yanlış anlaşılmasın kimsenin işine karışmak değil amacım. Etkinlik kapsamı dışında olduğu için işleyişte fark olacağını belirtmek istedim.)

2- Benim önceliğim forum ahalisi. Etkinlik bittikten sonra (aralık - ilk hafta) elimde kalanlardan gönderebilirim.

Serdars1 05-11-2020 17:36

Tamam abi çok sevinirim

Bahce_mersin 05-11-2020 22:09

Arkadaşlar tekrar merhaba
Forumda istediğim sayfaları açamıyorum. Ya da henüz beceremiyorum diyebilirim. Tohum paylaşım etkinliğini bu yıl da kaçırmamak adına, üye olmaktan başka neler yapmam gerekiyor? Adres vermem lazım galiba.. Bir yerde okumuştum ama bulamıyorum. Yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?

Bahce_mersin 05-11-2020 22:29

Lojistik merkezine adres bilgilerimi gönderdim sonunda. Inşallah sorun yaşamam.

habiş 06-11-2020 09:32

Bende küçük bebeğim olduğundan uzun suredir takip edememiştim paylaşılan tohumları göremedim Hangi başlık altinda acaba yardımcı olur musunuz

halcur 06-11-2020 09:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habiş (Mesaj 1598742)
Bende küçük bebeğim olduğundan uzun suredir takip edememiştim paylaşılan tohumları göremedim Hangi başlık altinda acaba yardımcı olur musunuz

2020-2021 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar) - agaclar.net

saleri 06-11-2020 17:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1598280)

İsterseniz ben karakafes kökü (Russian Comfrey - Bocking 14) paylaşıma koyabilir. Kurşunkalem kalınlığında
5 cm uzunluğunda kökleri bu sene deneme amaçlı küçük saksılara dikmiştim. %90 a yakın köklenme oldu.

Diğer karakafeslerimden kök çeliği hazırlayabilirim.

halcur 06-11-2020 17:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saleri (Mesaj 1598756)
İsterseniz ben karakafes kökü (Russian Comfrey - Bocking 14) paylaşıma koyabilir. Kurşunkalem kalınlığında
5 cm uzunluğunda kökleri bu sene deneme amaçlı küçük saksılara dikmiştim. %90 a yakın köklenme oldu.

Diğer karakafeslerimden kök çeliği hazırlayabilirim.

Çok memnun olurum. Sanırım kök kullanarak daha kolay köklenme sağlanabilir. Muhtemelen bu benim için daha iyi bir yöntem olur. Teşekkürler.

its_just_a_ride 06-11-2020 19:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1598757)
Çok memnun olurum. Sanırım kök kullanarak daha kolay köklenme sağlanabilir. Muhtemelen bu benim için daha iyi bir yöntem olur. Teşekkürler.

Bir diğer artısı steril olması (etrafında çapalama veya belleme işlemi yapılmaması şartıyla).

halcur 07-11-2020 12:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride (Mesaj 1598763)
Bir diğer artısı steril olması (etrafında çapalama veya belleme işlemi yapılmaması şartıyla).

Doğrusu bunu anlamadım. Açıklayabilirseniz sevinirim.

halcur 07-11-2020 12:58

Genel prensiplere uyma sorunu

1 Eklenti(ler)
Kıymetli Arkadaşlar,
Bu gün benden tohum talep edenleri inceledim ve istekler kurallara uygun mu diye bir baktım. Şaşırdım. Neden? Burada bulunan ve tohum talep eden birçok insan/forum üyesi maalesef kuralları okumamış. Aşağıya eklediğim fotoğrafta görülen her bir madde bu etkinliğin amacı ve uygulanışı ile ilgili bilgi veriyor. Talep ve arz kuralları bu linklerde. Özellikle “2020-2021 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Prensipleri” bölümü…Lütfen okuyun.
Eklenti 714136
Benden tohum talep eden üyelerimizin belirlenen kurallara uyup uymadığını inceledim.(Tabii ben tün kuralları gözlemleyecek yetkiye sahip değilim. Ulaşabildiğim bilgilere göre değerlendirdim.)
Sonuç: 36 talep geçersiz.
Ben sadece şu iki maddenin incelemesini yaptım.
Alıntı:

2. agaclar.net Tohum Paylaşım Etkinliğinin Paydaşları

30 Eylül 2020 tarihi itibarıyla tüm aktif üyeler

3.4. Tohum talep edenlerin rolü
………………..
…………………
…………………

Önemli: Etkinliğe tohum paylaşmadan talep eden olarak katılabilmek için üyenin kendini tanıttığı mesajla beraber en az 10 adet, makul mantıklı mesajı bulunmalıdır. "Ben İstanbuldan Ahmet yaş 35" tarzı mesajlar tanıtım için yeterli sayılmayacaktır. Kendinizi tanıttığınız mesajda en azından, yaşınız, mesleğiniz, bitkilerle olan ilişkiniz, mevcut yetiştirme ortamınız vr büyüklüğü, bu konudaki özet deneyiminiz vb. bulunmalıdır. Sadece alış veriş bölümünde mesajı bulunması yeterli değildir. Talep geçerliliğinin analiz edildiği günde 10 taneden az makul mantıklı mesajı bulunmayan talep sahiplerinin talepleri iptal edilecektir. Makul mantıklı mesaj derken, "harika", "teşekkür", "elinize sağlık" vb. mesajlar sayılmayacaktır. Çift üyelikle tohum talebi kabul edilmeyecektir.
Sadece bu maddelere göre yaptığım değerlendirmede 36 talep geçersiz çıktı. Bir de şu maddelere göre inceleme yapılırsa -ki yöneticiler yapacak- geçersiz talepler daha da artabilecek.

Alıntı:

3.4. Tohum talep edenlerin rolü

Önemli: Bir katılımcı iki yıl üst üste sadece talep eden olarak etkinliğe katılamaz. Örnek: Geçen yıl paylaşmadan tohum talep eden bir katılımcının bu yıl etkinlikten tohum talep edebilmesi için mutlaka tohum da paylaşması gereklidir.

Önemli: Etkinlikten bu yıl paylaşım yapmadan tohum talep eden katılımcının tohum talebi sayısı 25 ile sınırlıdır. Daha fazla sayıda talep yapan katılımcıların ilk talep ettikleri 25 geçerli sayılacak, fazlası geçersiz sayılacaktır.
“Nasıl olsa elenecekler, sorun ne peki?” diyebilirsiniz. Tohum dağıtan gönüllü dağıtıma koyduğu tohum paketlerine ister istemez sınır getiriyor. Örnek: Uzun Salatalık 11 pk Bu tohumdan faydalanmak isteyen ama dağıtımdaki paket sayısının aşıldığını gören üye talep etmekten vaz geçiyor. Bu bir mağduriyet. Bir başka nokta talepleri toplayan kişilere ek iş yükü binmesi.
Beni ilgilendirmeyen-uzun-bir yazı olmuş olabilir ama sadece kurallara uyarak bu sorunları düzeltebiliriz.
Okuyalım lütfen:
http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...2021/44304.htm

halcur 07-11-2020 14:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1598280)

EK:
Unutmuşum bir de SİYEZ buğdayı arayışındayım. Az da olsa istiyorum bu buğday türünden.

http://www.agaclar.net/forum/1598653-post32.htm

EmineYıldız 07-11-2020 16:14

Ben de o iş yüküne sebep olacaklardan bir tanesiyim forumun acemisi olduğum için bir hevesle bir kaç talepte bulundum sonra kuralları fark ettim ama kimlerden talep ettigimi not almadığım için geri alamadim. Şimdiden özür dilerim. :/

halcur 07-11-2020 17:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi EmineYıldız (Mesaj 1598798)
Ben de o iş yüküne sebep olacaklardan bir tanesiyim forumun acemisi olduğum için bir hevesle bir kaç talepte bulundum sonra kuralları fark ettim ama kimlerden talep ettigimi not almadığım için geri alamadim. Şimdiden özür dilerim. :/

--En üstte Hoş geldiniz yazan yerin sağındaki isminize (EmineYıldız) tıklayın.(Böylece profilinize girersiniz.)
--Daha sonra sağ alttaki Beğendiklerim yazısına tıklayın.
--Orada mesajlara tıklayarak Taleplere Ekle'nenleri iptal edebilirsiniz.

Ya da kısaca bu linke tıklayın ve taleplerinizi iptal edin.(İsterseniz)
http://www.agaclar.net/forum/members...en#likes_given

EmineYıldız 07-11-2020 18:21

Tesekkur ederim. Taleplerimi kaldırdım seneye inşallah :)

Asoo 07-11-2020 20:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1598795)
EK:
Unutmuşum bir de SİYEZ buğdayı arayışındayım. Az da olsa istiyorum bu buğday türünden.

http://www.agaclar.net/forum/1598653-post32.htm

Dört sene önce siyez buğdayı temin edip, şantiye bahçesinde 10 m2 kadar alana dikmiştim. Bir miktar hasat etmiş, hatta bir porsiyon kadar bulgur da yapmıştım.

Hesapta Hayalbağ'da kendi bulgurumu bu tohumlardan üretecektim. Ama yoğunluk mu, kişisel problemler mi, tembellik mi, ne derseniz artık, bir türlü bu işe el atamadım.

Mesajınızı görünce, dolaptır, tohum kasalarıdır aramadığım yer kalmadı. Genelde olduğu gibi en olmadık yerde tohumluk siyezlerimi buldum. Bodrumda takım taklavatın arasında.

Birazdan paylaşıma koyacağım inşallah.

Bir yerlerde hayat bulup işe yarayacaklar diye pek sevinçliyim.

halcur 07-11-2020 21:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asoo (Mesaj 1598805)
Dört sene önce siyez buğdayı temin edip, şantiye bahçesinde 10 m2 kadar alana dikmiştim. Bir miktar hasat etmiş, hatta bir porsiyon kadar bulgur da yapmıştım.

Hesapta Hayalbağ'da kendi bulgurumu bu tohumlardan üretecektim. Ama yoğunluk mu, kişisel problemler mi, tembellik mi, ne derseniz artık, bir türlü bu işe el atamadım.

Mesajınızı görünce, dolaptır, tohum kasalarıdır aramadığım yer kalmadı. Genelde olduğu gibi en olmadık yerde tohumluk siyezlerimi buldum. Bodrumda takım taklavatın arasında.

Birazdan paylaşıma koyacağım inşallah.

Bir yerlerde hayat bulup işe yarayacaklar diye pek sevinçliyim.

Doğrusu bu kadar hızlı cevap beklemiyordum. Hemen taleplerime ekliyorum.
Bu yıl ekstra iki talepte bulundum. İkisine de çok hızlı cevap/yardım aldım. Son zamanlarda başıma gelen en güzel şey bu forum.
Çok teşekkür ederim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025