![]() |
Alıntı:
Biraz iyimser bakış olacak ama belki de arkadaslar birbirlerinin damak zevkine saygi duyduklarindan dönüs yapmiyordur;) Ben samimi oldugum kisilere mutlaka ektigim urünun iyi **** kötü sonucunu bildiriyorum onuda belirteyim.. |
Sn.TCM yazdıklarınızı anlamakta biraz zorlandım ama okurken aklima baska bir detay geldi.Domatesteki özellikleri hep tozlasmaya bağlamışsınız..Peki büyüklügü, lezzeti, şekli bakımla alakalı olamaz mı?
|
Üçü de bakımla alakalı olabilir, hatta yetiştirildiği yer ile de ilgili olabilir ancak benim dediklerim belirgin farklılıklar; misal hafize baliçteki iki üç kök tamamen apayrıydı. Bir de @bilenyumun paylaştığı bulgar domatesi benimkilerden tamamen farklı; renk-büyüklük ve şekil açısından.
|
Alıntı:
Ürünü beğenmeyen kişi tohumu paylaşmaz. Ürün lezzeti kişiden kişiye öylesine değişebilir ki, yorum yapan pişman edilebilir. Bu bağlamda lezzet konusunda yorum yapmamak daha doğru. Yetiştirildiği topraktaki mineral yapı, bakım, sulama, iklim, vb değişkenleri göze alırsak sizin değerlendirmeniz yanlış yönlendirme olabilir. Bu kadar önemsiziz bir yandan. Lezzet için başlık açıp, orada fikir belirtmek daha iyi olur, görüşündeyim. (Domateste olduğu gibi) |
Hibrit Tohumlar
Şimdi Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Prensiplerini tekrar dikkatlice okuyunca kendi paylaştığım 2 tohumu kaldırmam gerekiyor zannedersem
Hibrid sebze tohumları kapsam dışıdır ve etkinlikte yer almazlar. Bu durumda Cibez (karnabahar ve lahana hibriti) ve Mor Alacalı Marul Yaprak Fesleğen (benim bahçede hibrit yetişti) tohumlarını paylaşımdan kaldırmalıyım diye düşündüm. Kaldırmadan önce yine de sormak istedim. |
Alıntı:
|
Üretime ve üretmeye destek
İçerik olarak çok faydalı olması ve üretmeye, üretene destek olan herkese teşekkürler. Umarım bu vesile ile bizlerde bu etinlikten faydalanırız.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 senedir etkinliğe katılıyorum inşallah bundan sonra da katılmaya devam edeceğim. Herkese paylaşımlarından ötürü şimdiden teşekkürler. 4 senedir de bahçe yapıyoruz. Anneme bir türlü hiçbir PATLICANI
beğendiremedim. Market patlıcanları hep daha güzel daha çekirdeksiz oluyor diye onları alıyor. Yok mu elinde çok az çekirdekli olan güzel bir PATLICAN tohumu olan, paylaşmak isteyen ? Gerçektende her sene farklı tohumları ekiyorum hepsi çok çekirdekli.. |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/2020-20...glar/44356.htm |
Bu güzel etkinliği düzenleyen herkese teşekkürler. İlk defa bu etkinliği katılıyorum umarım herkese faydalı olması dileği ile..
|
Sağol kardeşim senin sayende bu etkinlikte bulunmak güzel.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn. Sezerakk;
Patlıcanın çekirdekli olması sulamanın yeterli gelmemesi ile doğru orantılı. Siz yanmış hayvan gübresi ile gübrelediğiniz yere çapasını yapıp toprağı kurur kurumaz bolca sulayın isterseniz. O zaman patlıcanlarınız çekirdekli olmayacaktır. Küçük diye patlıcanları bekletmeyin. Onları kopartınca yerine gelen yeniler daha güzel olacaklardır. |
Patlıcandan açılmışken mugla yılanı patlıcanı paylaşmak isteyen olurmu?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
İlk defa bu sene tohum talep edebileceğim. İnşallah seneye de ben paylaşımcı olurum. Herkese hayırlı uğurlu olsun :)
|
Alıntı:
|
Bende aynı durumda olduğumu, aynı şekilde Sn. Meyvelitepe paylaşımları ile siteye üye olduğumu bildirir katkılarından dolayı teşekkür ederim. Tohum etkinliğine katılma hakkında hala kararsız olduğumu da eklemek istiyorum. Tohum paylaşan üyelere bu vesile ile emekleri için teşekkür ederim.
|
Alıntı:
|
Bende tohum talebinde bulunabiliyormuyum
|
Alıntı:
|
Ben eski üyeyim paylaşımcı değilim daha önceki senelerde talep etmiş almıştım geçen sene alamadım bu sene talepte bulunup alabiliyor muyum
|
Alıntı:
Paylaşımcılar, o kadar tohumu alıp niye hiç paylaşım yapmamış diye düşünüyorlar. Tohum isteme dışındaki makul ve mantıklı mesaj sayınız 10'dan fazla ise kurallara göre katılılabilirsiniz, fakat paylaşımcılar göndermeyi belki tercih eder, belki etmez, kendi insiyatifleridir. Göndermezlerse de; Alıntı:
Alıntı:
|
Sn iyigit Zahter isimli paylaştığınız bitki Çıbrıka dan farklı mı ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
evet, paylaştığım zahter summer savory diye de geçen çıbrıka. bir de bu sene bir bostan patlıcanı paylaşıyorum. sanırım sn. portakalrengi'nin hoşuna gidebilir. 2 yıldır bu patlıcandan zar zor tohum alabiliyorum çünkü çok büyüdüğünde bile içinde 10 tane tohum bulamıyorum. bu sene bazı patlıcanları sulayamadım ve sn. muda'nın söylediği gibi birinden bol tohumlu bir patlıcan elde ettim. umarım anneler memnun kalır. |
Herkese Ankara'dan merhaba.
Siteye geçen hafta üye olmuş ve bir de mesaj atmıştım. Fakat her ne hikmetse üyeliğim silinmiş. Bugün yeniden foruma üye oldum. 2020-21 tohum paylaşım etkinliğinden ben de yararlanmak istiyorum. Sayın forum yöneticilerinin dikkatine. Not: Şimdi diğer sayfalara geriye kalan dokuz mesajı yazmaya gidiyorum. Geri döneceğim. .... |
Alıntı:
Paylaşımcı olmayanların etkinliğe katılabilmesi için 30 Eylül 2020 ve öncesinde üye olmuş olmaları gerekiyor. |
Alıntı:
Sn Hanifeçeliktaş ın paylaştığı patlıcanı deneyin isterseniz. Eğridere patlıcanına benzeyen ama daha uzun olan bir türmüş. |
Alıntı:
|
Merhaba arkadaşlar ben Sivasta yaşıyorum, ilk kez katılıyorum aranıza soğuk iklimlerde yetişecek tohumlarınızı paylaşırsanız memnun olurum.. İyi günler
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025